perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Hi-Tek CroMoly AluCarbon Frame

Vai olisiko pyörän bamburunko sittenkin tyylikkäämpi...(via Linko).

torstaina, huhtikuuta 28, 2005

...kissa kävelee

Aakkososoitteita (via Visa Kopu). Mitähän tästäkin tulee, heti ensimmäisen alkuperä on minulle täysin käsittämätön.

a: Acton institute for the study of Religion and Liberty
b: Blogilista: suosikit
c: City - Kasvavan aikuisen asialla
d: Die Wolfgränze Luftwaffe
e: eQ Online
f: Finfood
g: Google
h: Helsingin Sanomat
i: Ilta=Sanomat
j: _
k: Kaleva
l: Näkymä rannalta
m: Matkalla
n: Nordea
o: 404 Not Found
p: Pinserin blogilista
q: _
r: roklintu
s: SchizoBlog
t: Tiibetinspanielit ry
u: _
v: Visukinttu
w: The Ruins of Detroit
x: _
y: Yahoo
z: _

Päh, tämä olikin lupaavan alun jälkeen aika tylsää. Ei meheviä serendipiteettejä. Pitää kokeilla töissä uudelleen (jos ehtii...).

Perisoreus infaustus

Jaettu. Onnea voittajille!

tiistaina, huhtikuuta 26, 2005

Kuvia tuntemattomasta perheestä joka luultavasti omisti viinakaupan

Löydettyjä kuvia koko albumillinen (via Killinki). Kiehtova sukellus 1960-luvun ameriikkalaiseen arkielämään: pönötystä ja korkeita kampauksia. Keitähän he olivat - itse olin erottavinani maahanmuuttajataustaista yritteliäisyyttä joka johti amerikkalaisen unelman saavuttamiseen minkkiturkkeineen ja euroopanmatkoineen. Perhe, suku ja ystävät oli tärkeä päivällisistä ja korttipeli-illoista päätellen. Vaan miten kävi seuraavalle sukupolvelle jonka jäljiltä kuvat ehkä päätyivät kirppikselle?

Uiva ooppera

Lupaukset on lunastettava eli CEO aikoi pärskytellä vuonoilta valtoihin.

Lehtiä lattian alta

Brittimiehen vaimo toivottavasti oppi, että vanhoja lehtiä ei kannata hävittää.

maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Blues-eufemismeja...?

Jotenkin liitän mielessäni lommoposkisuuden hyviin sikareihin (via Schizo)...

Dafnevuokko

Lueskelin pitkästä aikaa Vene-lehteä. Silloin kauan sitten se oli mökkielämän vakiolukemista, kun isävainaa sunnitteli ja rakensikin kaksi silloin harvinaisemmalla vesisuihkulaitteella varustettua pikavenettä. Niillä ei kuitenkaan koskaan päästy kotiselkää pitemmälle, vaikka lehdestä luin juttuja kaukomaiden purjehdusseikkailuista.

Nytkin näyttää veneen hankkiminen jäävän mökin kunnostusta seuraavaan aikaan. Kompostisäiliö menee septitankin edelle. Puuvenefriikkien mielestä polyeteenivessa ei kai kauas muoviveneestä jääkään.

Sen sijaan mökin aaltohyllyihin voi alkaa kerätä lisää meriaiheista kokoelmaa. Schildtin seuraksi voisi hankkia kertomukset Dunckerin kokemuksista.

Ehkä olenkin Muumipappa enkä Nuuskamuikkunen...

perjantaina, huhtikuuta 22, 2005

Edzéll aksentoi

Raadio x3m:n aamuohjelmassa (löysin niiden sivulta myös hauskan paljastuksen johon ei ilmeisesti tällä kertaa liittynyt hainpoikasia) puhuttiin jostain artistista nimeltä Bejonkke.

Nimen ääntämys ei ole minullekaan aina hienostuneeksi tarkoitetusta kirjoitusasusta avautunut. Vastaavasti sen yhden optikkoliikkeen nimestä tulee aina mieleen turisti-italian fraasi "cazzo merda".

tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Tanja Karpela ja Matti Vanhanen eroavat

Ovat ilmeisesti edelleen ystäviä.

Mattolaitureita, lintulautoja ja kranaatinheittimiä

Jaappanista (sivun yläosassa on maltillisia tapauksia, hieman rullaamalla löytää hauskempia).

Mokoma takatalvi

Pari lumihiutaletta havaittu, enpä olisi uskonut tätä vielä toissapäivänä. Työmatkapyöräilyn aloittamisen lykkäämiselle on aina muutama tekosyy varastossa...

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Hollannin tunturit

Otsikko ei viittaa Nits-yhtyeen hittiin, vaan omiin kulkuvälinehaaveiluihin kotimaisen valmistajan omistustaustaan viitaten. Tällainen kiitos, silkinmustana.

Ihan ensimmäinen pyöräni oli Helkaman valmistama Jopo, seuraavat olivat sitten turkulaisia (Rally, Poni, Retki ja Retki 12) kunnes siirryin vaihteettomien prolepyörien kautta korealaisperäisiin paksurenkaisiin.

perjantaina, huhtikuuta 15, 2005

P-R-N-D-L

Hyvää harjoitusta taskupaikoitukseen ja kaiken lisäksi kuplalla (via Linko). Eka yritys päättyi itselläni kolmessakymmenessäviidessä sekunnissa puskurien kohtaamiseen. Peliin voisi tietenkin olla myös eteläeurooppalaisasetukset, jolloin kaikista pienistä kolhuista ei nyt niin välitetä kunhan elo muuten sujuu onnellisesti ja jutunjuurta riittää.

keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2005

Puolin ja toisin eli vuoroin vieraissa

Tutkimus kertoo ajastamme. Vaan kuinka moni malttaa vastaavasti jättää ne kotiasiat kotiin ilman että tuo niitä jopa päivittäin mukanaan töihin...

XHTML...?

Hakukone näyttää yhtäkkiä hassulta Firefoxissa...

tiistaina, huhtikuuta 12, 2005

Mitä muut ajattelevat meistä

Blogistanin kehitysvaiheita voisi verrata mihin tahansa vasta itsenäistyneeseen valtioon (Suomi 1920-luvulla ja monin paikoin edelleenkin) .Heimot haluavat virallisen aseman ja kuuluvuutta omille arvoilleen. Huoli on suuri siitä, mitä muut meidän pienestä yhteisöstämme ajattelevat. Suomikuvan tilalla on virallinen blogistankuva jota pitää varjella. Ja rajat tietenkin kiinni.

Kehitys tapahtuu kylläkin kovin nopeasti täällä, tuskin ollaan kansainvälistä mediajulkisuutta saatu omien talvisotien kautta, kun nyt jo huolestutaan Blogistanin julkisten hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta. Ei-toivottuja muukalaisiakin on alkanut näkyä katukuvassa.

maanantaina, huhtikuuta 11, 2005

Arjen valoa

Juuso kehuu T. Keräsen uutta rautatieaiheista valokuvakirjaa. Kehun minäkin. Aiheet ovat monipuolisia yksittäisistä kalustotyyppikuvista laajempiin maisemamaalauksiin, maantieteellinen jakauma on kattava (erityisesti 1960-luvun lopun Oulua on kiitettävästi mukana aina Tuirasta Taka-Lyötyn makasiinien kautta Nokelaan) ja monet itselle tähän asti tuntemattomat paikatkin havainnollistuvat edes hieman.

Nimi ei kuitenkaan tee oikeutta hienolle kirjalle - mieleen tulee K. Päätalon itse esikoisteokselleen ehdottama lattea nimi "Rakennustyömaan arkea". Mutta eipä tätä nimellä myydäkään, paitsi tietysti tekijän.

Tankki täyteen

Cadillacin uudessa konseptimallissa on erilaisten gadgetien lisäksi myös uudenlainen, helppokäyttöisempi bensatankin korkki. Oli jo aikakin keksiä tähän uudistus - kierrettävä peruskorkki kun taitaa olla niitä harvoja autonosia, jotka ovat säilyneet periaatteeltaan samanlaisina yli sata vuotta.

Tarkoituksettomien lausahdusten kopioimisesta

Todella "omaperäistä" teekkarihuumoria (via Linko). Juho Juntusesta ei puhuta mitään...

perjantaina, huhtikuuta 08, 2005

Isot bootsit

Ekologisen jalanjälkeni koko on 7,5 hehtaaria. Kulutan noin 10,7 jalkapallokentän suuruisen alueen ekologisesti tuottavaa maata vuodessa. Jos kaikki eläisivät kuten minä, tarvitsisimme 4,1 maapalloa.

Tai sitten meitä voisi olla vähemmän.

Onneksi olkoon!

Pohjoinen kaupunki täyttää pyöreitä. Menisin varmaan ainakin munkkikahveille, jos olisin vielä siellä.

torstaina, huhtikuuta 07, 2005

Semiotiikkaa

Uusia tulkintoja liikennemerkeistä.

tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Ampiainen SS

Kas, aika lailla omaani vastaava italialainen kesäkulkine myynnissä. Kulahtanut mutta kulkeva. Mustat kilvet eteen ja taakse. Omastani maksoin aikoinaan saman summan - markoissa. Tuostapa lisäinspiraatiota kunnostukseen.

Hollolouvre

Digitaalinen näköispainos Otavan Pienestä tietosanakirjasta (via Killinki). Meillä oli muinoin vastaava jonka neljä osaa olivat A - Hollanti, Hollo - Louvre, Lovat - Sandelin ja Sandels - Öölanti. Taitaapa se olla siellä äidin hyllyssä vieläkin.

Puskuritarrat

Peter Elk esittelee ameriikkalaista mielipiteenilmaisukulttuuria. Meillä päin tuota ei todellakaan juuri harrasteta, mitä nyt satunnaisia fisuja joskus peräpeileissä näkee. Tai sitten linttahenkisempiä valmiiksinaurettuja käännöstekstejä takaikkunassa tyyliin "älä naura, tyttäresi saattaa olla sisällä" tai "rämä mutta maksettu". Nyt kun retrohenkiset patinoituneet ja sammaloituneet nostalgia-autot ovat pop, voisi joku tuoda näytteille myös aidon punaniskalotjan jossa on haalistuneita Nixon-vintagestickereitä.

maanantaina, huhtikuuta 04, 2005

Eilispäivän sankareita

Ouluun on parin kuukauden sisällä tulossa keikkailemaan useampiakin 1980-luvulla suuruutensa päiviä viettäneitä sooloartisteja ja kokoonpanoja. Taidan jättää väliin vaikka (pölyyntyneestä) vinyylihyllystä löytyykin sekä Under the Blade, Stay Hungry että Come Out and Play ja muistan yhä kuinka kuulin Miettisen Kovan päivän illasta Rebel Yellin eka kertaa...

Syntyessäni tapahtunutta

  • USA pommitti ensimmäisen kerran Hanoita
  • Korkein hallinto-oikeus antoi ennakkopäätöksen kunnallisen ulosottomiehen eläkkeestä
  • The Beatles esiintyi illalla Lyonin Palais d'Hiverissä
Beatles... Yhtäkkiä tunnen itseni kauhean vanhaksi. (via Sedis)

Jäätä särkemään

Fesco Sakhalin kelluu jo ulkoilmassa. Khilou & Poika eivät ole tainneet vielä ehtiä sitä katselemaan vaikka muuten tuntuvat niillä nurkilla liikkuvan.

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2005

Niskahiki

Kevään edistymisestä raportointi jatkuu pyöräilymaininnalla: pienimuotoinen totuttelulenkki lähiympäristöön. Sain asennettua lokasuojatkin, joten lätäköistä ajaminen ei tehnyt minusta kurahaaraa. Takajarrulle pitää vielä tehdä ensi viikolla jotain, nykykuosissa ei ole kovin pysäyttävä. Lisäksi "takavaihtajan rissat" on syytä vaihtaa. Annankadun pyöräliikkeistä nekin ehkä löytyvät.

Matkamuovikortin voimassaoloaika loppuu viikon päästä, joten kesäkauden työmatkavälineen on syytä olla siihen mennessä kunnossa. Odotettavissa jatkossa tällä palstalla tuohtunutta puhinaa autoilijoiden risteyskäyttäytymisestä ja pyörätielle levittäytyneistä sauvakävelijöistä...

perjantaina, huhtikuuta 01, 2005

Katuojat juoksee

Kevään merkkejä kuluneelta viikolta:
  • skeittaajia Ateneumin takana
  • pussikaljanjuojia vanhan jäähallin vierellä
  • Vespa 150 Rallye Pasilassa
  • Cadillac Fleetwood '60 Töölössä

Eurooppalaista pääkaupunkitikanheittoa

Testaa, oletko maantietoässä. Minä erehdyin yhteensä 2713 km.