perjantaina, syyskuuta 30, 2005

Kerrankin meni sille joka oikeasti tarvitsee

Lotto on matemaattiisiin todennäköisyyksiin pohjautuvaa arpapeliä, ei kansansuosikkiäänestys tai sosiaalisten epäkohtien poistamiseen tähtäävä oikeudenmukainen reformi (via Kasa). Ja taas jotenkin tuntuu siltä, että tästä saisi hyvän elokuvakäsikirjoituksen.

torstaina, syyskuuta 29, 2005

Vaihtoehtoinen näkemys

Mielipide jos toinenkin. Optioista, osakkeista ja pössipelistä.

Ruotsiksi ruuhkainen

Kaikki muutkin pyöräilijät olivat nähtävästi luovuttaneet. Trafiikin tihentymä Itäväylällä oli käsinkosketeltavaa.

keskiviikkona, syyskuuta 28, 2005

Meemilaaksoon

Via Dorian. Eikä tämä ole yhtään typerä.

1. Omien sormien Top 10
  • Oikea etusormi (nenänkaivuu)
  • Oikea peukalo (arvostuksen osoittaminen)
  • Oikea keskisormi (dis-arvostuksen osoittaminen)
  • Vasen nimetön (oman statuksen osoittaminen)
  • ne muut joita voi käyttää tämä-pikku-possu -leikkiin

2. Näyttävätkö digitaalikellot syntymävuottasi missään vaiheessa päivää?

  • Ehkä..., jonkin alkuperäiskansan ajanlaskun ja aikakäsitteen mukaan

3. Minkälainen on suosikkiporkkanasi?

4. Jos olisit virtahepo, niin mikä virtahepo olisit?

  • Haukotteleva

5. Kuinka usein halaat pehmopandaa?

6. Jos olisit joku muka-vitsikäs eläin, mikä olisit?

  • Ketjupolttaja jolla on lavantauti

7. Voitko laittaa kaikki vastauksesi kuumeen piikkiin?

8. Haluatko lähettää terveisiä?

  • Kotiin

Oikeuden mukaisuus

Sen sijaan lottovoittajat, erityisesti miljoonavoittoja saaneet voisivat miettiä voittojensa kohtuullisuutta. "Kokevatko he itse, että he ovat omalla toiminnallaan tämän edun saavuttaneet."

Ei kun nyt puhutaankin asioista jotka ovat ns. "kansan" oikeustajun vastaisia.

tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Autotrokarien asiakashankintakampanja

Luotettavalta taholta kuului ensikäden kommenttia Helsingin Bussiliikenteen palvelusta: oudolla seuduilla oudon linjan kyytiin pyrkinyt asiakas sai kuljettajalta reittitiedusteluunsa vastakysymyksen: "Ootsä ihan ensimmäistä kertaa täällä Hesas?".

Inhimillisyyttä, persoonallisuutta ja hieman yllätyksellisyyttä arkiseen matkustukseen sekä konkreettinen kannustus etsiä käyttöönsä vaihtoehtoisia liikennemuotoja?

Uuden auton tuoksu...

... on petollinen.

(edit: ai, tämä onkin jo vanha juttu. Ikkunat alas ja luu ulos sitten vaan.)

maanantaina, syyskuuta 26, 2005

Mikä syksy?

Kohta on lokakuu ja silti voi yhdeksän aikaan illalla käydä ulkoiluttamassa koiraa t-paidassa.

Entäs perävaunut?

Kauppatorin rannassa näyttäisi olevan majakkalaivojen kokoontumisajot. Osanottajina haminalainen s/s Hyöky ja kotkalainen Rellu.

(edit: Kemi näytti ainakin pari viikkoa sitten olevan Suomenlinnan talakalla ja kyseessä on kokonaan eri laiva.)

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Toronto Rock City

Eilisillan yllätyselokuva Detroit Rock City oli kovin viihdyttävä ja naiivissa nuorisokulttuurinostalgiassaan hieman John Waters -henkinen. Teemat olivat pelkistettyjä: päähenkilöillä oli selkeitä päämääriä, joihin päästiin kun he lopulta saivat liput konserttiin. Ja myös saivat.

Vertailin maisemia kirjahyllystä löytyneeseen opukseen Detroit 1930-1969, eikä esimerkiksi Cobo Hall näyttänyt ollenkaan samalta. Eikä ihme, koko juttu oli kuvattu Kanadassa.

lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Sisusta

Alunperin oli tarkoitus mennä huomenna Habitareen, mutta tänään koetut varjo/off -näyttelyt taisivat tyydyttää interiöörijanon. Gallerioissa kuvataiteita myös.

Erilaiset vanerit laminoituna tai printattuina tuntuivat olevan pop. Uusia omatekemiä lamppudesignejä voi saada aikaan jos on yksinkertainen muovinpala nimeltä Kabel ja muutama ylimääräinen metri sähköjohtoa.

perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Yksisuuntainen katu

Ihmettelinkin joissain houstonilaisissa liikenneruuhkakuvissa näkemiäni puoliksi tyhjiä, puoliksi tukkeutuneita moottoriteitä. Mietin selitykseksi, että kulkusuunnan kääntämisestä ei lopulta olisi ollut apua ruuhkien ehkä aiheutuessa liittymien tukkoisuudesta. Ovat kuitenkin avanneet osan etelään johtavista kaistoista kaupungista poispäin suuntautuvalle liikenteelle.
Officials said traffic would be allowed to drive north for 100 miles in the southbound lanes of Interstate 45, the major route to Dallas.

Apassi

Ei ole aikaisemmin käynyt mielessä, että The Shadowsinkin biiseistä voi tehdä karseita covereita (via marjut)... Hilariöösiä!

(Edit: Tommy Seebach oli Tanskan pop-kuningas)

torstaina, syyskuuta 22, 2005

Realistisimmat lautapelit

Joskus kultaisella 1970-luvulla pelailtiin sateisina mökki-iltoina lautapelejä. Eräs hieman hankala, mutta bisnesmielessä opettavainen oli Wangaratta. Pelissä ostettiin raaka-aineita, rahtailtiin niitä laivoilla ympäri maailman ja myytiin pois markkinahintaan. Yksi satamista oli Galveston. Toisten pelaajien tielle saattoi onnettaren niin määrätessä asettaa neljä peliruutua peittävän hirmumyrskykeskuksen, joka hidasti heidän matkaansa.

Toiveena jalankulkijaton päivä

Nyt kun autotonta päivää vietettäessä mietitään vaihtoehtoja (via killinki), haluaisin joskus kokeilla utopiaa nimeltä jalankulkijaton päivä. Silloin saisi kaikessa rauhassa ripeään tahtiin ajaa pitkin pyöräilykäyttöön liikennemerkein ja ajoratamerkinnöin osoitettua, muusta liikenteestä erotettua kevyen liikenteen väylää. Ilman pelkoa bussinodottelijoista, torikauppiaista, kaksoslastenvaunuista, sauvaluistelijoista tai koiranulkoiluttajista (kuusimetrisin fleksitaluttimin varustautuneista varsinkaan).

Laitonta jakelua

Isommatkin pelurit saattavat kompastella.

Ja se soi ja se soi

Huolestutaanko seuraavaksi ns. päässä soivien biisien tekijänoikeuksista. Kuluttajahan muuntaa tällöin musiikkiesityksen tallennustapaa. Itse kappale saattaa olla satunnaisesti kuunnellun radiolähetyksen ohjelmavirrasta alitajuntaan napattu ilman että kuluttaja on edes ostanut oikeutta siihen.

Tuplaplatinaa?

600 artistia on sitä mieltä, että musiikinkuunteluni hajaantuminen useisiin paikkoihin useita eri välineitä käyttäen on uhka heidän tuloilleen. Mertenin ja khiloun lailla kiinnitin huomiota myös Jukka-Pekan haluavan minun ostavan hänen musiikkinsa ainakin neljään eri kertaan (kotiin, autoon, kuulokkeisiin, työkoneeseen) jos haluan jatkaa nykyisiä kuuntelutottumuksiani.

Kultalevyrajoja on kuitenkin jatkossa tarkistettava levymyynnin lisääntyessä. Tai sitten ei.

keskiviikkona, syyskuuta 21, 2005

"Levyjen kopiointi kotikäyttöön tulee lailliseksi"

Outoa otsikointia. Eiköhän se ole ollut sitä ennenkin.

Mutta onko se rokkia? Ehkä. Mitäpä muutakaan?

Kuulin sunnuntaina radiosta oudon biisin joka tuntui sopivan mielentilaan. Ehkä se kuulosti kissan naukumiselta. Eilen ostin levyn. Joku muukin näyttää kuunnelleen sitä jo kesällä.

tiistaina, syyskuuta 20, 2005

Sisua, Siloa ja Sinappia

Jälleen yksi turkulainen merkkituote on poistumassa kuluttajien ulottuvilta. Naama vääntyy ipnoskeksihymyyn, mutta seudun kuluttajatuotehistoria on sentään kirjattu ylös. Kirja oli turhan painava kesälukemiseksi mutta suosittelen silti. Omani löysin Luostarinmäen museokorttelin myymälästä.

maanantaina, syyskuuta 19, 2005

Le Chat

Rastitin blogilistalta luettavaksi kaikki kissat-luokkaan kuuluvat...

Tiheän sisään

Lasit kosteina valittelin samalla oveenavauksella töihin kirjautuvalle kollegalle aamun sumurintamaa. Hän totesi että sumuun ajaminen on "tiheän sisään", niin kuin jo edesmennyt rockyhtye asian voisi ilmaista. Nyökyttelin tietäväisenä ja heti koneen auki saatuani avasin Googlen. Kolmas nainenhan se, mutta puolustuksekseni totean että levyn ilmestymisaikoina vuonna 1992 olin päättänyt kokonaan lopettaa uuden musiikin seuraamisen ja kuunnella vain vanhoja vinyyleitä.

torstaina, syyskuuta 15, 2005

Valkotassun Jaska 27.11.1991 - 15.9.2005

Ei jaksanut maailman paras kissa sittenkään enää hengittää. Kiitos kaikesta mitä meille annoit ja anteeksi ettemme osanneet sinua paremmin auttaa.

RATP

Joskus eteen astuu peräperää asioita eri kautta samasta lähteestä. Ehdin juuri tarkistaa Lutetian verkostojen lipunhinnat tulevaa tarvetta varten, ja sama pahviesine tuleekin heti vastaan paljon käytännöllisemmässä tarkoituksessa (via Linko).

Vauhtinakki

Joskus rotukoirien (ja varsinkin kissojen) nimet ovat mukahienostuneita tyyliin Baron Adler von zum Nieder-Schimanski tai Park Avenuen Beverlyhills Tiffany.

Vauhtinakit ovat jotain muuta, remmiin kuuluvat mm. Lepo-Lasse, Lappu-Liisa, Liuku-Miina, Piste-Pirkko, Tippa-Iita ja Humppa-Veikko.

Meidän biiseissä on Sanomaa

Uusi musiikkikauppa.

(edit: tämä liittynee vellovaan tekijänoikeuskeskusteluunkin - "kaikki kappaleet voi kopioida kannettavaan soittimeen, mutta kunkin kappaleen enintään kolme kertaa"...)

Häntä hellikäämme

Kissaherra kävi tutkimuksissa. Keväästä... eikun alkukesästä vaivannut painonpudotus ja huono hengitys (ei siis pahanhajuinen vaan vaikea) johtunee astmasta. Nyt hengityssuihketta aamuin illoin, kortisonia ja vielä antibiootteja henkitorven tulehdukseen. Neljättätoista syntymäpäivää päästään pian juhlimaan ja toivottavasti aika monta vielä senkin jälkeen.

tiistaina, syyskuuta 13, 2005

Kauriin metsästäjiä

Aseet eivät tapa ihmisiä, ihmiset tappavat...?

(Edit: lisätietoja Chai Vangista ja hmongeista)

Täydellinen maailma

Mainosten yhteiskunnassa kaikki on toisin (via Henry). Tähän voisi ottaa vertailukohdaksi nuo alempana mainitsemani vanhat mainokset, mutta onpa joku niin jo tehnytkin.

Muista aina, oikaistessa

Tapahtumapaikkana pyörätie (ja todellakin pelkkä pyörätie, ei mikään kokosukunai/free-for-all yhdistetty kaikkien kevyen liikenteen muotojen sekanelinpeli). Kentällä minä pyörälläni ja vastassa touhukkaana eteenpäin puskeva aikuishenkilö jonka perässä valvonnassaan olevia ala-asteikäisiä sekalaisessa muodostelmassa koko väylän leveydeltä. Hidastan, jarrutan, varon, väistän, olen turvallinen. Sanon kuitenkin mielipiteeni kohteliaasti, rakentavasti ja kepeästi: "Ehkä koululaisia ei kannattaisi opettaa pyörätiellä kävelyyn."

Vastaus: "Ai onks tää muka vain pyörätie?"

Jos eivät edes kansakuntamme kirkkammat kynttilät, joiden vastuulle on annettu nousevan polven tulevaisuuteen johdatus, niin ketkä sitten?

maanantaina, syyskuuta 12, 2005

Pöllömpää

Näin mielenilmauksen/toimintapäivän/laittoman lakon yhteydessä tulee ajatelleeksi, että sopivaa täyteohjelmaa olisi vaikka vanhojen mainosten esittäminen. Kuinkahan pitkään kestäisi, jos maikkari näyttäisi putkeen kaikki kanavalla aikojen saatossa esitetyt kaupalliset tiedotteet?

Oliivinvihreä Dodge Dart vm-75

Turisti haaveilee Bugatti Veyronin perään. Uusi malli ei ehkä puristien mielestä ole aito perinteenjatkaja vaan eräänlainen newbeetlemäinen retrotekele. Veyron on kuitenkin toimivampi ja tyylikkäämpi jatke kunniakkaan merkin uralle kuin viimeiseksi ei-kilpamalliksi aikanaan jäänyt 101. Sen ulkomuoto oli sileä ja pitkäkeulainen, mutta pellin alta paljastui 1930-luvun tekniikkaa mm. jäykän etuakselin muodossa.

Bugattiin liittyy myös Schlumpfin veljesten autokokoelman tarina. Ja miksi Bugattit ovat aina sinisiä, Ferrarit punaisia ja brittisportit tummanvihreitä? Ennenmuinoin oli eri mailla omat autojen kilpailuvärinsä: suomiraaserien kuuluisi tuota perinnettä noudatettaessa olla mustia ja numeroinnin sininen valkoisella pohjalla.

Ehrens Svärd

Uskaltauduin viimein ms Suomenlinna II:n kyytiin, lastentaudit taisi olla jo sairastettu eikä laituriin törmäilty. Matkalla oli mukavan väljää eikä saarillakaan ollut turhaa tungosta.

Edelleenkään en osa erottaa kaponieeria, kurtiinia, raveliinia ja tenaljia toisistaan. Redutista ja kontregardista puhumattakaan. Ehkä pitää perehtyä asiaan paremmin. Telakalta sen sijaan löytyi majakkalaiva.

torstaina, syyskuuta 08, 2005

Zombiehyökkäys ulkoavaruudesta

Ei hätää, kunnon ameriikkalaiset suojaavat kotinsa.

A-Rockin' and A-Rollin' May Leave Town

Myyntikohteen osoite voisi olla myös vaikka Tsugu Way.

Kansallisen kirjakaupan erityspiirteitä

Ranskan Amazonista löytää jotain, mitä Ameriikan puolelta ei...

Tek. oik.

Kyseenalaisen tekijänoikeuslakimuutoksen lobbaaminen on luultavasti ollut naurettavan helppoa. Kansanedustajalle on voinut esittää, että tämä leimautuu Venäjän mafian ja piraattiterroristien kannattajaksi, mikäli ei ole kiltisti asian takana tai nolaa itsensä kysymällä tyhmiä.

Vastaavaa logiikkaa on esiintynyt viime aikoina vaikkapa Hesarin yleisönosastossa, jossa sananvapaudesta huolestuneet kansalaiset on näppärin sanakääntein nimetty lapsipornon puolesta puhujiksi. Elämä olisi varmaan helppoa, jos osaisi ajatella aina kaikesta siistin mustavalkoisesti (minä itse olisin silloin aina se hyvä).

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

Lek Godt

Suunnittele, esittele, osta. Lego Digital Designeriä käyttäen voi ensin suunnitella palikoista haluamiaan kokonaisuuksia, pistää ne muiden nähtäväksi ja lopulta tilata rakennelmaan tarvittavat muovipalikat. Lisätäänköhän tuohon jossain vaiheessa vielä Habbo Hotel -ominaisuuksia...

Koraani-troijalainen

Koraani-troijalainen estää pornosurffailun. Ehkä Karpela voisi jatkossa käyttää tätä...?

tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Herra Rytmillä on kolmipyörä

Peugeot on keksinyt kolmipyöräsportin uudelleen. Brittilässä tehtiin 1930-luvulla vastaavaa Morgania.

Markkinahäiriö

Öljyn varmuusvarastoja myydään. Perusteluna käytetään hintojen tasaamista. Siinä sivussa myös valtion kassa sopivasti täyttyy. Hyvin tienaa, jos halvalla ostaa ja kalliilla myy.

Näpsäyksiä

Snap-O-Mania tarjoaa arjen hetkiä kuvissa ja niiden tulkintaa kuvateksteissä. Ja lisää Knäppossa.

maanantaina, syyskuuta 05, 2005

Virtaviivaisuutta

Eilisiltana oli taas hiustenleikkuun aika.

sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

1.279 €/l.

Vielä sunnuntai-aamupäivänä eli yksi kylmäasema mennyttä päivää. Tuli toki pari puolentoista euron ylittävää lukuakin tauluilta bongattua.