maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Mitä hän tekisi voittamillaan minuuteilla?*

Työmatkaani menee omalla autolla puoli tuntia, polkupyörällä 40 minuuttia. Optimioloissa, myötätuulella ja lentokelillä saattaa joukkojenkuljetusvälineillä päästä reittioppaan mainostamaan ihanneaikaan eli kolmeen varttiin. Parhaimmillaan HKL saa kahdentoista kilometrin matkaan menemään 1:10 h, niin kuin tänään. Ei ollut liukasta, ei räntäsadetta, ei ketjukolareita, ei tippuneita ajojohtoja tai jäätyneitä vaihteita. Silti. Kiitos tästä mahdollisuudesta olla yksin ajatusteni kanssa, vailla turhaa kiirettä mihinkään. Kenelle lähetän laskun?

*) Lukisin kirjoja, tekisin voileivän, rapsuttaisin koiraa.

Tulitikkuarkkitehtuuria

Ei Oulussa ole ennenkään rakennussuojeluarkkitehtia tarvittu. Puutalot on tosin jo poltettu eikä seuraavana vuorossa olevista tiilitaloista ehkä pääsekään eroon niin helposti.

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2005

Pilkillä

Pankkini lähestyi maililla:
Dear Online-Banking User, In continuity with the prescheduled user accounts check we kindly ask you to confirm your account and code table details. Please fill out the Account Check Form accordingly.

The Form contains the following fields: Account Access Details, Account Type, Password Table and Payment Confirmation Codes.

Fill out the Form with duly care and accuracy, as an occasional mistake even in one field might cause freezing of the account until the details of opening and using of the account are checked.

We will guide you through the procedure of filling out of the Form.

IMPORTANT: This check is necessary to ensure proactive and top-notch security level we offer to our clients.

Looking forward to your support and understanding.

Sincerely,
Administration
Vai olikohan se sittenkään oikeasti pankkini...?

perjantaina, lokakuuta 28, 2005

e, i, u,...

Panik i kubik - kohta loppuvat vokaalit Suomen siirtyessä ubiikkiyhteiskuntaan.

Ainakin Markku Into ja Mannen ovat tyytyväisiä jos kaikki on viimeinkin u.

keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Kokokate ja hanskanlämmittimet

Vuoden ensimmmäiset krookukset ja prätkät huomaa helposti, viimeisistä ei aina tiedä niiden jäävän viimeisiksi. Eilen iltapäivällä työmatkaliikenteen seassa pujotteli vielä punainen kaksipyöräbemari. Epäilen sen olevan syksyn viimeinen bongaus. Kuplavolkkarit saattavat sinnitellä joulukuullekin.

Blogi on Rock, Blogi on Punk, Blogi on Elvis!

Marmain mukaan.

tiistaina, lokakuuta 25, 2005

Tuhannen taalan idea (x 1000)

Eräs tuttu kerran haaveili keksinnöstä, jolla saisi kaikki suomalaiset maksamaan hänelle markan. The Million Dollar Home Page on aika lähellä tuota ajatusta (via Henri). Only in Ameriikka.

Karjalaa tankkiin, lapparia letkuun

Etanolia autoihin. Joku voisi sanoa että jenkkiolut ei muuhun kelpaakaan.

Pussit busseissa

Mukavuudenhaluisilla matkustajilla on nykyään mahdollisuus varata matkatavaroilleen istumapaikka. En löytänyt HKL:n tariffeista tälle oikeaa lipputyyppiä, mutta olettaisin että marimekkoväskyt ja attasheasalkut kulkevat lastenlipun hinnalla. Kätevää meille kulkijoille, ja oletettavasti myös kipeästi kaivattuja lisätuloja rahapulassa pyörivälle liikennelaitokselle.

maanantaina, lokakuuta 24, 2005

Punaisen lokakuun metsästys

Ylen Radio 1 lähetti heinäkuussa uusintana nostalgisia radio-ohjelmia. Nyt A-pisteessä on etsitty teemoja 1970-luvulta ja tehty pastissi sen ajan hengessä.

Väärin erotettu

Rockin katu-uskottavuus on jätetty taakse kauan sitten kun talouselämän äänenkannattajassa annetaan metallimuusikoille paremmintietäviä bisnesohjeita.

Tukka hyvin

Postilooraani tunkee nykyään Rolex -aiheisia säilykelihatarjoomuksia. Eivät tiedä minua. Kannattaisi tarjota muoviswatchia (mustavalkoinen halpiskasarimalli kahdenkymmenen vuoden takaa näyttää tulleen taas mallistoon) tai vaihtoehtoisesti Patek Philippeä. Oikeasti minulla ei ole kelloa ranteessa lainkaan (joten olen pessimistikellosepän mielestä mahdoton asiakas ja optimistimarkkinoijan kannalta täydellinen uhri) .

sunnuntaina, lokakuuta 23, 2005

Suosikkiyhtyeiden ex-laulajilla...

... ei aina ole onnekas kohtalo.

Ei musiikillisia erimielisyyksiä

Jos tämä olisi tapahtunut aikaisemmin, Nightwish ja Stratovarius olisivat voineet vaihtaa laulajia keskenään. Ehkä bändi päätyy valitsemaan Ibby Loven uudeksi solistiksi.

Lisäys: Neitsytpolun jalkakäytävällä makasi konserttilippu yksinäisenä ja hylättynä. Se oli tehnyt tehtävänsä, se sai mennä. Joku oli kokenut elämyksiä 21.10.05 Hartwall Areenalla katsomossa 108, rivillä 19, paikalla 3 tietämättä itsekään, että samaa ei pysty enää koskaan kokemaan.

torstaina, lokakuuta 20, 2005

Alakaa ahistaa

Pohjois-Pohjanmaan rikosuutiset ovat usein jotenkin kipeitä ja outoja. Sisähieronta on pervoimpia blues-eufemismeja pitkiin aikoihin...

Edselin renkaat ulvoivat sateisella asvaltilla...

Kohta onkin sopivasti kalenterissa nanowrimo.

MYSTERY! - Who-dunnit? And How? And Why? Your inquiring mind understands the secret workings of the villainous murderer and thief. You feel the need to build a puzzle so complex, and a villain so unsuspected that you leave the reader gasping in shock on the last page. Dashiell Hammett and Sir Arthur Conan Doyle are your guides.

335 other people got this result!
This quiz has been taken 2888 times.
12% of people had this result.


What Kind of Novel Should I Write?
brought to you by Quizilla

keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

Dax

Minun piti kuusitoistavuotiaana ajaa kevarikortti ja ostaa Honda ST70 Dax. Jostain syystä se sitten jäi, eikä daxeja enää tunnu käytettynäkään mistään löytyvän. Paitsi Keski-Euroopasta. Ei tuollaisesta kovin paljoa joudu verojakaan maksamaan. Olisi ehkä mahtunut melkein matkalaukkuun.

Lisäys: tullin taulukoista löytyy toukokuussa maahantuotu aika lailla tuota marseillelaista vastaava 1977-mallinen 55 tkm ajettu yksilö, jonka verotusarvoksi on heitetty 1400 € ja verojen määräksi kokonaiset 146,51 €. Seuraavaksi pitää selvittää, kuinka helposti tuollaisen saisi katsastettua ja rekisteröityä.

Lisälisäys: näyttäisi löytyvän lähempääkin.

Ilman sukkia Kurvissa

Sikariveneitä, jai-alaita, head-dippingiä..., ei vaan paljon kotoisampaa (via Linko).

Työn liikkuvuuden esteet

Kas, Kulosaaren sillan remontti on tältä vuodelta melkein valmistunut. Pohjoinen pyöräkaista on enää tukossa. Vaan kohta kai alkaa Kalasataman metroaseman rakennustyöt, joten eiköhän siitä saa taas hyvän syyn katkaista liikenne.

tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Itseaiheutettu todellisuusharha

Ilta=Sanomien yleisöäänestyksessä saa tänään ottaa kantaa rahan onnellistavaan vaikutukseen. Yksi lukija muotoilee mielipiteensä näin:
"Kun seuraa miljonäärien elämää, se sisältää huumeita, huoruutta, mielenterveysongelmia, monenmoista ongelmaa, joita en itselleni halua. Mieluummin olen köyhä!"
Jotenkin tuntuu siltä, että nimimerkki ei ole seurannut oikeiden miljonäärien elämää eikä kovinkaan läheltä...

Laukaukset Porissa

Murhattu yrittäjä oli varsinkin pieniin kaksipyöräisiin erikoistunut mobilisti.

Fylla hylla

Työpaikan intrasta löytyi edukkaasti kymmenen hyllymetriä Lundiaa, tikkaita ja ovia. Niiden täyttämisen suhteen ei ole ongelmaa, sijoituksen kylläkin. Vaaditut 0,75 m2 vapaata lattiapinta-alaa löytyy, mutta ovet pitäisi mahtua avaamaankin...

maanantaina, lokakuuta 17, 2005

Vaatekaapista vessan puolelle

Jämähdin hetkeksi MTV:n tirkistelyohjelman äärelle. Onnistuin juuri näkemään loput Vince Neilin nilviöesittelystä, ja seurannut krossikuski Ivan Tedescon osuus vaikuttikin siihen verrattuna perin sympaattiselta ja vaatimattomalta. Miehellä oli toki jättitelkkareita ja porealtaita seiskytluvunruskeassa lukaalissaan, mutta esitteli niitä vähäeleisesti ja hiljaisella huumorilla. Autotallissakaan ei ollut kuin valkoinen bemari ja Chevy Pick-Up työkalun eli krossimopon kuskaukseen.

Motocross ei sinänsä kuulu suosikkilajeihini. Muistan kuitenkin vielä elävästi hienon vihreän tilauspainatusteepaidan, johon printattiin Vimassa oma nimeni ja ilmassa lentävän prätkän kuva tekstillä "Do it in the Dirt!"

Retroilua autotallissa

Tällä kertaa menneestä ammentaa australialainen Holden.

torstaina, lokakuuta 13, 2005

La Terra Trema

Erään teorian/huhun mukaan Osama Bin Laden on kuollut Pakistania koetelleessa maanjäristyksessä. Kovin sopivaa. Salaliittoja näkevät etenevät tästä miettimään, miten järistyksiä saadaankaan keinotekoisesti aikaan: maanalaisella ydinlatingilla vaikka. Ja jossainpäin Ameriikkaa ei 25 000 uhria ehkä pidettäisi kummoisenakaan uhrina saavutettuun "hyötyyn" nähden...

Päärooleissa autot, sivuosissa joitain ihmisiä

IMCDB yhdistää autot ja elokuvat. Löytyy kuplaa, citroenia, saabia ja edseliä! Parhaasta autoroolista ei sentään taideta vielä jakaa Oscareita.

Istutettu polku

Promenade Plantée / Viaduc des Arts on entisen Bastiljin radan paikalle tehty kävelyreitti. Helsinkiin voisi vastaava syntyä vaikkapa Länsisataman radan tilalle kunhan liikenne siirtyy Vuosaaren satamaan.

Rautatienkatujen kuilu ei toisaalta ole niin viihtyisä kävelypaikka kuin vastaavan verran katutasoa korkeammalla oleva viadukti. Ja Helsingissä kaikki vapautuvat reitit taitavat joka tapauksessa olla varattuja autoliikenteen tarpeisiin.

Pariissa on muitakin rautatieympäristöjä uutta käyttöä odottamassa. Käytöstä poistetusta kehärata Petit Ceinturesta nauttivat tällä hetkellä lähinnä rautatieharrastajat ja graffitiartistit.

keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

Kulkijalle kaistansa

Olen luullut jalkakäytävällä pyöräilyn olevan oululainen ilmiö. Ehkä olen kävelessänikin niin arvaamattoman näköinen, että fillaristit väistävät minua Töölössä ja Kalliossa liikkuessani.

Enemmän rasittavat ne kävelijät, joiden mielestä pyörätie on kiva seisoskelupaikka. Ilmiö korostuu laumojen liikehtiessä töiden alkamis- ja loppumisaikoihin, varsinkin bussipysäkkien takaa menevillä kaistoilla. Vaan eipä jalankulkijoilta edellytetäkään mitään liikennesääntöjen osaamista. Siksi ajaisin monin paikoin mieluummin autojen seassa kevyen liikenteen väylän sijasta, jos se vain olisi sallittua.

Vaihtoehtoisia päristelyn muotoja

Vanhasta kunnon Velosolexista on tulossa sähköversio. Huippunopeus 35 km/h, joka on myös se aika ja matka, jonka jälkeen akku alkaa kaivata latinkia. Retrohuijaus: moottori näyttää aluksi olevan perinteisellä paikalla eturengasta pyörittämässä, mutta oikeasti laite onkin takavetoinen.

Atmosphére

  • kolme uutta Gaston Lagaffe -albumia on ilmestynyt viime kerran jälkeen
  • Suzuki Burgman 400 olisi kiva työmatkakulkuneuvo (tosin sen tyylinmukainen käyttäminen edellyttäisi pukua ja solmiota)
  • Parc Monceau onkin näköetäisyydellä Riemukaaresta
  • 256 megan muistikortti tuntuu riittävän lomakäyttöön juuri ja juuri
  • oma sarjakuvatietämykseni on jämähtänyt Non Stopista ja Tapiirista aikanaan luettuihin
  • makealla täytetyt krepit ovat hieman ällöjä, suolaiset parempia
  • Star Academy ei näy omassa telkkarissa, mutta sitä voi onneksi seurata netistä
  • pariisilaisetkaan eivät osaa olla kävelemättä pyörätiellä
  • la Déesse täytti 50 vuotta
  • jackrusselinterrierin ja tiibetinspanielin suhdeluku kaupungin koirastossa on noin 16-1
  • klezmer muistuttaa skata
  • sinappi sopii hyvin perunalastun mausteeksi
  • kuvauspaikkaopaskirjaa ei tunnu löytyvän kaupoista, pitänee tilata jälkeenpäin
  • puolet Ranskassa tänä vuonna myydyistä uusista autoista on dieseleitä
  • Hockneyn näkemys Place Furstenbergistä on hieman erilainen kuin todellisuudessa
  • kalenterin mukaan pukeutuminen edellyttää villakangastakin käyttöä helteellä, koska kuitenkin on lokakuu
  • Danonen kirsikkajugurtti on hyvää
  • mongolialaiset aukiomuusikot osaavat päästää kurkustaan jänniä ääniä

Stationnement genant

Myytit eivät pidä paikkaansa: tarjoilijat olivat enimmäkseen ystävällisiä eikä kaduilla lainehtinut koiraperäistä merdeä. +22 celsiusastetta lokakuussa on ihan mukavaa. Lisää havaintoja myöhemmin, kunhan selvitän tukossa olevan nenäni.

keskiviikkona, lokakuuta 05, 2005

Per libris ad aspera

Olen lukija, joka ei vielä tiedä omia tarpeitaan. En halua selata kirjastojen luetteloita Boolen operaattoreiden avulla tai laatia etukäteen bibliografioita kirjakauppakäyntiä varten. Tutustun mieluummin aistein avoimin kirjakauppojen, lainastojen ja antikvariaattien sekaviin tarjoomuksiin pää kenossa hyllyjen välissä kulkien.

Tätä periaatetta käyttäen avautuu uuden verkkokirjakaupan valikoima perin ohuena. Ellen tiedä etukäteen kirjan tai kirjailijan nimeä, löytyy sisältöä ainoastaan huteroiden top-listauksen kautta. Ehkä olen sitten nirso asiakas ja kaikille muille kelpaa vain se mikä kelpaa kaikille muille.

Turkki päälle

Aamun Husiksessa esitettiin informatiivisessa tietoruudussa, että Turkin valtionuskonto on islam. Häh? Missähän välissä tilanne on muuttunut? Minun muistikuvani mukaan Turkki on nimenomaan sekulaari valtio, toisin kuin esimerkiksi Suomi. Uskonnon rooli ihmisten arkielämässä on sitten eri asia.

tiistaina, lokakuuta 04, 2005

Vieraita tuntemuksia

En uskonut että joskus syötävä saattaa tuntua liian tahmalta, mutta nyt niin kävi. Palaveripullana oli kuorrutettu munkki jossa oli suklaata sisällä: bläh!

Aikanaan en tosin kovin mielelläni koskenut Oulun Leivän eli Raksilan Munkkilan herkkumunkkeihin vaan preferoin possujaan (joissa oli joku erityiskardemummamaku). Ja nyt loppuviikosta on edessä eclaireja.

Hazzardihommia

Vai olikohan tämä Sideways. Jotkut osaa, toiset ei (via Tuo).

maanantaina, lokakuuta 03, 2005

Syssy

Syyskappaleet TOP 10:
  • Luonteri Surf: Peruskallio
  • Ismo Alangon Radio: Lokaa ja kuita
  • The White Stripes: Dead Leaves And The Dirty Ground
  • Aknestik: Miljoona tähteä
  • Juice Leskinen Slam: Syksyn sävel
  • Don Henley: Boys of Summer
  • Ultra Bra: Pärnu
  • Fabrics: Summer Is Fading
  • Frank Sinatra: It Was A Very Good Year
  • Miljoonasade: Marraskuu
Vähän alakuloista, joo.