torstaina, joulukuuta 29, 2005

Masa masinoi

"Vaikuta: osallistu keskustelupalstojen keskusteluihin."

Stacked Deck

Sillä on monta käyttöä - raamatun ja pappatunturin korjausoppaan lisäksi nyt myös laatukäsikirjana (via merten).

(Edit: eikun se korjausopas olikin santapaperia. Lisäksi löytyi vielä tämä versio.)

Työaatteet

Kollega totesi kahviautomaatilla: "Sinä olet sen verran tyylikkäänä, että taitaa olla asiakaspalaveri." Myöntelin (ja oikeasti join teetä). Heti perään luin työvaatetuksen olleen muidenkin mielessä viime aikoina. Mietin myös, riittääkö harmaa irtotakki tekemään minut kauhean tyylikkääksi ja oliko kommentti itse asiassa salaivainen? Hatuista puhutaan nähtävästi avoimemmin.

keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Joe-poika Mexasista

Perheen yhteisiin lahjoihin kuului pari suoraan sylttytehtaalta tilattua Joe King Carrascon levyä. Sympaattisen artistin naapurinpoikaimagoon (lienee tosin päälle viisikymppinen nykyään...) kuului kumpaankin sutaissut omistuskirjoitukset (teemalla Come to Texas). Vinyylinä noita on ollut hyllyssä jo kultaiselta 1980-luvulta asti, mutta kompaktimuodossa ei ole löytynyt mistään ennen kuin nyt. Yhden sormen urkusooloja ja polkantahtia rajaseudun kyläjuhlien henkeen. Sekä linkki toisen teksasilaistaiteilijan kodittomiin koiriin.

Väärin maistettu

Luin katukuvassa esiintyneen työväenpuolueen nimen joulupäivän hämärästä johtuen erheellisessä muodossa kokosmus. Mikäs siinä.

tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Tämän homman sattumalta sain

Pimeän ja liukkaan ottaisin maantieolosuhteina vastaan mielellään yksi kerrallaan. Hyvin sujui kuitenkin, rystyset valkeina. Tapio Rautavaara sentään tarjosi kollegiaalista tukea hämäläisessä paikallisradiossa. Ja aulnaylainenkin heräili pakkasesta huolimatta. Lahjamäärästä on toistaiseksi tuhottu erä suklaata sekä omaksuttu levykustannuksen historiaa ja rantaruotsalaisuutta.

perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Huolena työ, hyö, mää ja nää - vai sittenkin tiesää?

Huolestunutta ennusteiden ja näkymien tarkkailua. Lähtiessä loskaista, palatessa pakkasta. Reitti anoppilaan ei ole kaikein vilkkaimpia, mutkaa ja mäkeä sen sijaan sieltäkin löytyy. Eikä ranskalainen pikkumusta välttämättä pidä aamuheräyksestä ilman tolpan lämpöä.

torstaina, joulukuuta 22, 2005

Fcuk yuo, asshloe?

Oikeus ei pitänyt tiettyä merkkijonoa loukkaavana. Miksi olisikaan?

Don't get mätiä, get even

Eilen oli etäkaupassa kirjolohen mäti loppu. Havainnoin usean muunkin asiakkaan voivottelevan tarjooman puutetta ja tiedustelevan asiaa henkilökunnalta. Onko mäti tämän joulun yllätystrendi jonka aallon harjalla tahtomattani perässähiihtelen? Kiistän itse lukeneeni naistenlehdissä mahdollisesti olleita reseptivinkkejä tai sortuneeni muutenkaan tietoiseen uuskeskiluokkailuun.

Joulua vaikka hampaat irvessä

Ilmaisjakelulehti toi Rautatientorilla itseään tykö erityisen rasittavan teknohumppajoulumusiikin avulla. Jos mainoshenkilö olisi tullut läystäkettään minulle tarjoamaan, olisin ehdollistanut vastaanottavaisuuteni mölytoosan sulkemishalukkuuteen. Eipä tarjonnut ja kyytikin tuli.

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

It's roger, buster!

Lehdet kuolevat. Tosin huomasin itsekin viime kesänä vanhoja Bustereita selailtuani, että oikeasti niiden piirrosjälki oli kököhköä ja tarinat ontohkoja. Johnny Puuma oli varmaan monen suomalaistenavan ensi kontakti wrestlingiin.

Nokiatuunaus

Työpisteessä on tänään melko levotonta - isompi joukko kollegoita sai uudet puhelimet vanhojen leasing-sopimusten umpeutuessa ja nyt ympärillä kokeillaan ja tilaillaan innokkaina uusia hälytysääniä...

(Minä laitoin vanhaan malliin äänet pois ja värinän päälle vaikka Svenska Småbil- & Rusdrycksförbundetin mielestä se olisikin anaalivibraattori eli mahdollisimman vähän asbizarrt...)

tiistaina, joulukuuta 20, 2005

Jojje Dubbelvee julistaa

The story as represented above is written as a satire or parody. It is fictitious.

Huh. Ohi meni tällä kertaa.

maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Jääasema Zebra

Vasen käsi pysyy lämpimänä vain siksi että sen kohdalla on läppärin kuuma akku. Hiireen pitäisi myös saada joku vastus sisälle, siihen asti tulen toimeen pöytävalaisimen 60W hehkulampulla jonka siirsin kymmenen sentin päähän oikeasta kädestä.

Loppuviikosta lauhtuu, sopivasti juuri jouluksi...

Nikkeliä

Viimeisin laiva näytti olevan ulkona.

Kehtaan sanua

Kengänshoppailumatkan havaintoja:
  • vastoin aikaisempia puheitani, Oulussa on mahdollista bongata New Minejä, New Beetlejä, PT Cruisereita tai Ford Ka'ita. - tosin näin vain yhden kutakin. OG ysisatasia sitäkin enemmän...
  • paluupendolino tuntui sujuvalta vähäisine pysähdyksineen - ehkä kuuden tunnin alittava aika on psykologisesti ratkaiseva tai sitten aikaa kulutti Frederick Taylorin Dresden...
  • oululaiset tykkäävät tavata tuttujaan liukuportaiden loppupäässä ja ahtaissa oviaukoissa...
  • oululaiset eivät osaa samaan aikaan puhua kännykkään ja kävellä suoraan eteenpäin...
  • keskustan Technopoliksen ja elokuvakeskuksen arkkitehtuuri ei oikein vaikuttaisi olevan ruutukaava-alueelle sopivaa...
  • Leskinen on mennyt alaspäin...

perjantaina, joulukuuta 16, 2005

He saattaisivat olla jättiläisiä

Kemppinen arvioi tuoreeltaan vasta Tieto-Finlandian saaneen Jatkosodan pikkujättiläisen. Ilman palkintoa en tuskin olisi kiinnittänyt kirjaan mitään huomiota - nimi ja ulkoasu luovat paljon pinnallisemman ja sirpaleisemman mielikuvan (vaikka vuoden 1949 pikkujättiläinen vanhentuneine tietoineen ja nahkaselkineen kuuluikin sadepäivien mökkilukemistoon). Taidan kuitenkin odotella vielä khiloun arviota ennen kuin lisään joululahjalistaan...

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Kokoelmakasetti

Soundin välissä perinteisesti näinä aikoina tuleva promo-CD olikin muuttunut DVD:ksi. Aikoinaan ne olivat c-kasettimuodossa ja muistanpa vielä yhden fleksi-EP:n keväältä 1982.

Levy sisältää kaksi ja puoli tuntia tyylillisesti vaihtelevaa rokkia, eikä tähän mennessä ole tehnyt mieli skipata kuin pari. En tiedä kuinka monta kertaa tuota jaksaa katsoa, mutta hyvin käy korvikkeesta ja ajantasaistajasta kun miltään TV-kanavalta ei tule enää rockvideoita. Ei olisi voinut uskoa että joskus on ikävä Moon TV:tä tai jopa yhdeksänkymmentäluvun alun Music TV:tä.

...ja oikeastaan voisi myös viimein hankkia jostain Sivulliset -kokoelman.

No onkos tullut aprillipäivä

Uusi tekijänoikeuslaki on ehtymätön sampo, joka tarjoaa viihdettä yhteiskunnallisista paranoiautopioista kiinnostuneille.

tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Univormuvoimavarojen paikallistaja

Kari Haakana oli löytänyt pitkän urlin. Itse lähettelin juuri tänään eteenpäin osoitetta, joka johtaa toiselle vastaavalle Helsingin kaupungin sivulle. Minä voitin: 375 merkkiä vastaan Karin 342. Kätevää tämä aateekoo.

maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Kiinteistökuplia

Vai shampanjankuplia (City views: Yes - River views: Yes - Park views: Yes - Doorman: Yes - Attended lobby: Yes - Concierge: Yes - Elevator attendant: Yes... Price: $70,000,000!)?

lauantaina, joulukuuta 10, 2005

Joulujuhlista jaloin (tai oikeasti taksilla)

Pikkujouluissa punaviiniä ja DJBB. Aamulla pää kipeä joten aiottu visiitti Porvoon joulumarkkinoille lykkääntyi huomiselle.

perjantaina, joulukuuta 09, 2005

Joulut sulle!

Kaunein joululaulu: The Shitbirds - Christmas is a Comin' (May God Bless You)
Surullisin joululaulu: The New Bomb Turks - Christmas (Baby, Please Come Home)
Päässä eniten soiva joululaulu: Go Nuts - Snackin' Santa
Ärsyttävin joululalu: mikä tahansa Katri-Helenan ja Tapani Kansan duettona
Eniten aikuisena laulettu joululalu: The Twelve Days of Christmas

Via Veera. Eilen tuli postista A Very Special Christmas (ja nyt soi Do They Know It's Christmas? - on pikkujoulupäivä...)

keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

På taket

Iltatorkuilta herättyäni muistin edellisyön uneni. Olin lähdössä junalla kohti Oulua ja päätin matkata alkuosan vaunun katolla. Liikkeelle lähdettyämme konduktööri kohottautui raollaan olevasta ovesta kommentoimaan ja varoitteli edessä olevista osuuksista joissa ajojohdot roikkuvat matalalla. Vaunu oli uudempi sininen teräsvaunu, sileäkattoisesta puuttuvat pitkittäispoimut joista pitelin kiinni aerodynaamisessa x-asennossa. Jonkin matkan päästä siirryin sisälle ja siellä olikin paljon tylsempää.

maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Mierontiellä

Nostalginen ja vähän masentavakin rautatiearkeologinen matkakertomus Pori-Haapamäki-radan hylätyltä osuudelta (via Linko).

Ensimmäisen maailmansodan lentäjäsankareille

Tarjolla eräänlainen koirankoppi mielikuvitusrikkaille jäniskoirille.

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2005

Lauseita

Korviin kantautunutta:
"Kun arkkitehtien palkkiot on tietty prosentti talon kustannuksista niin tottakai ne suunnittelee mahdollisimman kalliita taloja."
Siinä selitys asuntojen korkeille hinnoille. Tämä totuus sopisi Zombie Onlineenkin.

Oikoluku GTi

Tuulilasin autoveroesitykseen on putkahtanut kaksi uutta automallia: Saab 9.maalis ja 9.touko. Kätevää tämä tietotekniikka.

torstaina, joulukuuta 01, 2005

Lounaan loppu

Kalevan verkkouutisista osa on muuttunut maksullisiksi.

Ja sun espanjalaiset saappaat

Keski-ikäinen rokkokemus itähelsinkiläisessä kulttuurikeskuksessa oli ihan onnistunut. Mitäs siitä, jos kotiin pääsee omalla autolla, töihin herää ajoissa eikä vaatteet haisekaan tupakalle, kunhan musiikki on hyvää. Biisilista vaikutti samalta kuin aikaisemmilla keikoilla.