tiistaina, tammikuuta 31, 2006

1/43

Taloussanomat uutisoi Corgista. Kyseessä ei kuitenkaan ole se Englannin kuninkaallisten suosikki (vaikka mistä sen tietää - prinssi Charlesin voi hyvinkin kuvitella pienoismalliharrastajaksi). Jutun kuvassa olevan Heraldin esikuvan vuosimalli lienee 1964, itse malli on kuitenkin nykytuotantoa ja kuuluu Corgin omistukseen siirtyneen Lledon Vanguards -sarjaan.

Keskustelu kuljettajan kanssa kielletty

Helsingin Bussiliikenteen liikemerkki on hirveä. Bussien uusi väritys vielä hirveämpi.

maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Versaal

Kaikkien retroautojen jälkeen vaihteeksi retroalue lähiseudulta. Kokonaisuuden yksittäiset rakennukset ovat varsin mielikuvituksellisia. Kartanonkoski vaikuttaa tuon rinnalla puristisen ankealta ja funktionalistiselta.

Pressasta profeettaan

Ehdokkaiden kuvamuunnokset eivät enää ole IN. Harmittomat pilakuvat profeetoista ovat (via Kasa). Sikamessias myös (alkydimaalaus lastulevylle on kovin aikaansa sopivaa).

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Sinne kaikki haluaa

Äänestysvelvollisuuden täyttämisen jälkeen kuuluu käydä kahvilla. Koska kotilähiössä ei ole mondeenia kahvilakulttuuria, piti vanhasta muistista suunnata Munkkivuoreen, ostarin Fasulle: latte ja örfil. Kauppakeskuksen liikkeet olivat sulki, joten ei ollut valitettavasti tilaisuutta kuulla vetoavaa jinglehittiään:
Munkkivuoren ostari
sinne kaikki haluaa
Ei ostaria parempaa
oo olemassakaan
Munkkivuoren ostari

lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Nostalgia on turvallista

Jotenkin jää telkkarin katselu viikolla ja viikonloppuisinkin vähiin. Lounaspöydässä kyllä kuulee kaikista mielenkiintoisista uutuuksista kuten Deadwood, Galactica tai Mythbusters. Ei vaan jaksa katsoa. Ehkä pelkään sitoutumista, sarjoja kun pitäisi sitten ryhtyä katsomaan joka viikko säännöllisiin aikoihin.

Eikä kyllä ole elokuvissakaan tullut käytyä. Sen sijaan dvd-katselu on suuntautunut pahasti kasarinostalgiaan (viimeksi Repo Man ja TLADILA). Ja nyt vielä koko boxi Veijareita ja Pyhimyksiä - johon tosin tulee aivan uusia ulottuvuuksia värillisyyden kautta. Ei ollut sitä ominaisuutta Loewe-Optassa silloin ensikierroksen aikaan.

perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Vastakkainasettelun aika on

Ehdokkaat kasvotusten.

torstaina, tammikuuta 26, 2006

Osasto 440

Business 2.0:n lista viime vuoden noloimmista hetkistä sisältää tutun kuuloista kiinteistökehittämistä: asunnoiksi konvertoitua mielisairaalaa pidetään mielikuvasyistä kovin huonona busineksena. Ilmeisesti jenkeillä on sitten joku mentaalihygieeninen esto tuon suhteen - meillä esimerkiksi Nikkilän sairaala-alueen asunnot ovat mennet hyvin kaupaksi tyytyväisille asukkaille.

keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta...

...myyty aivastelevalle herralle!

Barrett-Jacksonilla on taas tehty ennätyksiä:

Listalta löytyy kyllä tavallisempaakin tavaraa kuten Vespaa, Miniä ja Kuplaa - tai outouksia kuten Tshaika tai Henry J. Kaksiovinen Edsel-farmari vuodelta 1958 huudettiin 32 tuhannella dollarilla!

Malaprop

Huomattava osa Matin keksityistä sanomisista on itse asiassa hyvin yogistisia tai goldwynistisia.

tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Mikä ei kuulu joukkoon?

maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Tuotteella on kasvot

Eläköityneiden mainoshahmojen täyshoitola saattaisi olla hauska paikka. Jutussa mainittujen lisäksi siellä voisi olla ainakin Gary Grandi, Mustan Pörssin Topi, K-Kaupan Väiski, Eki "Seura" Liikanen, Heikki "Apu" Kinnunen sekä kaikki Paula- ja Lottotytöt.

Lisälämmönlähde

Töissä joutuu näillä keleillä pitämään auton sisätilanlämmitintä pöydän alla. Jos nurkassa olisi kakluuni tai peltipönttö, voisi polttoaineen tilata kätevästi Halkoliiteristä.

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

Trippaillen

Matkamessuilla esittäytyneiden kohteiden helmi oli eittämättä Autostadt, volkkaritehtaiden kylkeen pystytetty elämyspuisto, jossa on mahdollista tutustua autojen kokoonpanoon tai osallistua liukkaan kelin ajoharjoitteluun. Valittavana on useita hotelleja ja herkullista syötävää - miltä kuulostaisi kolmen ruokalajin ateria jonka pääruokana on "Volkswagen Currywurst". Varma nakki ainakin häämatkalaisille...

Messut konseptina eivät sinänsä ole kauhean suuressa suosiossani - ensin maksat sisäänpääsystä ja itse tapahtuman sisältö on että sinulle yritetään myydä jotain. Ymmärrettävää jos itse toimii alalla ja etsii uusia kontakteja, kuluttajan näkökulmasta usein tarpeetonta.

Ilmaislippujen ansiosta ei nyt kyllä kulunut kuin aikaa (ja selkää - esitteitä tuli luonnollisesti napattua kassikaupalla). Ensi syksynä voisi oikeasti matkustaa vaikkapa Azoreille.

perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Olenko muita arempi?

Just linkitti "älykkyys"testiin, josta saatiin työpaikan kiireettömässä perjantai-iltapäivässä pienimuotoinen kisailu aikaan. Tulosta sen kummemmin kommentoimatta totean vain, että kaikenlaisia amerikanismeja pitää kovasti tuntea jotta viksun kirjoihin pääsee.

Eikös Mensa tehnyt joskus maksamakkaraa? No jo vain, entiseltä nimeltään Oy Sotilassäilyke Ab, sittemmin osa monikansallista Jalostajaa.

torstaina, tammikuuta 19, 2006

Outoja aikoja, outoja tapoja

Haastatteluun kävi kutsu, alla oudot tapani. Nämä on tietenkin pomittu siistimmästä päästä ja valikoiden.
  1. Telkkarin kaukosäädintä käytän edellinen-seuraava -tyyppisesti vaikka voisi hypätä suoraan kanavanumerosta yksi numeroon yhdeksän. Tämä johtuu osittain edellisen telkkarin säätimestä jossa ei muita vaihtoehtoja ollutkaan - toisaalta silloin huomasi törmäävänsä sattumalta uusiin ohjelmatuttavuuksiin, joita ei olisi muuten löytänyt. Haettua serendipiteettiä.
  2. Bussissa istun ja ratikassa seison aivan peräosassa, vaikka kokemus ja kaupunkitarinat kertovat kaikkien epämiellyttävyyksien löytyvän myös sieltä. Parempi silti että eivät ole selän takana. Auditoriontapaisissa pitää myös istua perällä, jotta kukaan ei näe ajankulupiirustelujani. Teatterissa, konserteissa ja elokuvissa näkyvyys toki ratkaisee.
  3. Työtietokoneessa pitää olla auki ohjelmat tietyssä järjestyksessä: alapalkissa on ensin Windows Explorer, sitten Outlook, IE ja Firefox. Loput tarpeen mukaan. Jos joku ohjelma menee jumiin ja pitää käynnistää uudelleen menee järjestys sekaisin ellei sulje muitakin ja aloita alusta.
  4. Hermostun kun huomaan pitäväni käsiä samassa asennossa (ristissä, puuskassa, leukaa nojaten, niskan takana jne.) kuin joku muu saman pöydän ääressä. Sitten vaihdan nopeasti asentoa.
  5. Olen mieluummin ajoissa kuin myöhässä. Joskus liiankin. En kuitenkaan mene outoihin paikkoihin liian aikaisin odottelemaan, joten kierrän tarvittaessa korttelia.
Seuraavia vastaajia voisivat olla JP, Jussi, Juuso ja JM.

keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

2 x Joakim

Akateemisen läpijuoksussa tarttui tällä kertaa mukaan Joakim Pirisen Ingens bästa vän ja Joakim Lindengrenin Jag Joakim.

Vihdoin yhdessä

Mies sai yllättäen takaisin nuoruudenrakastettunsa 37 vuoden jälkeen. Kyseessä oli tosin vain muovia ja terästä eli aikanaan varastettu '68 Vette.
"This car was probably the last car I ever really (loved)," said Poster, 63. "It was the hottest thing around."

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Tunnelivisio

Hesari teki muinoin alustavia tulkintoja länsimetron tehokkuudesta ja on nyt hieman tarkistanut niitä.

Itse selvityksen mukaan 450 miljoonalla eurolla pidennettäisiin työmatkaan kuluvaa aikaa kymmeniltä tuhansilta matkustajilta, lisättäisiin joukkoliikenteen käyttöä Espoossa 5% ja vähennettäisiin Helsinkiin tulevaa henkilöautoliikennettä kokonaiset 0,5%!

Ei kuulosta minusta kovin tehokkaalta. Toisaalta taidettiin 1930-50 -luvuillakin tehdä vastaavia raideinvestointeja työllisyyden ja aluepolitiikan nimissä.

sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Hoidetaan tilastoja niin ongelma ei näy

Panokset korkealla: aamun Hesarissa (€) Stakesin tutkija esittää maahanmuuttajien rikollisuuteen ratkaisuna "sosiaalista sovittelua", jossa rikosasioiden ratkaisijoina toimii tehtävään perehdytetty maahanmuuttaja.

Hoidetaankohan tällä menettelyllä enemmän syytä vai seurausta? Olen kyllä itsekin jo pitkään miettinyt oman kulttuurin perustamista...

perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Kuluttaja-asiointia

Jälleen yksi autoliike on tainnut kohdella asiakastaan m*****na (tai sitten kyseessä on bobin uusin sissikampanja...?).

Bedlam

Kirja-alen antimista ensimmäisenä pääsi käsittelyyn Air Loom Gang. Alkumetrien perusteella tuosta voisi saada mehukkaan elokuvakäsikirjoituksen. Paranoiaa ja painajaisia sekoitettuna poliittiseen juonitteluun. Visuaalinen tyyli voisi olla jotain Vidoqin tai Brazilin tapaista.

torstaina, tammikuuta 12, 2006

Salella on ale

Ajankohtaisia muokkauksia, keskustelua aiheesta.

Edit: lisää samantapaista yritystä

keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Tuotevalvontakeskus, apua

Juuri kun olin aikonut viettää niteettömän tammikuun, iskee kampanja. Kai minä sitten olen taas siellä hyllyjen välissä heti aamutuimaan.

maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Se puhuu sulle

Hain printtejä printteriltä. Laitteen näytössä luki: "Nice shirt". Jokunen viikko sitten sama laite kommentoi: "Insert coin". Kohta ne alkavat juonitella keskenään ja nousta alistajiaan vastaan?

sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Hiljainen pitkä

Viikonloppu on sujunut lenseästi kissojen, alennusmyyntien ja ulkoilun parissa. Muutama elokuva on tullut katsottua lasiruudulta - jouluperäisestä valtavasta dvd-valikoimasta huolimatta olivat enimmäkseen tv-lähtöisiä. Kahjo sattumalöytö Little Nicky oli ns. kommentointielokuva, joka vaatii sosiaalista osallistumista sipsit/siiderit suussa. Lisäksi: "olihan sillä hetkensä".

Edit: näyttelyssä oli bloggaajiakin!

keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

We don't have any engines

Lentäjät leikkivät siirtolennolla tyhjän matkustajakoneen kanssa. Lopulta moottorit sammuivat, kone tuli alas ennen kiitorataa ja molemmille kävi huonosti. Säilyneestä ohjaamonauhoitteesta löytyy mielenkiintoista dialogia.

Blogumni

Siinä toisessa iltapäivälehdessä on kolumni, johon en oikein osaa suhtautua. Yhtäältä se sisältää osuvia ja arkipäiväisiä havaintoja, joista itse ajattelen samalla tavalla. Toisaalta taas, kaikki nuo asiat ja varsinkin tuo asenne on kovin blogimainen. Kaikki sukkaa. Ovatko omat mielipiteeni sittenkään mitenkään ainutlaatuisia - vaan mitä sillä lopulta on väliä...

AWHFY

Viikon teatterikokemukseen kuului katsomo, jossa edessä istuvan katsojan pään liikkeet erottuvat selvästi näyttämöä vasten. Tämä nuorehko henkilö seurasi komediaa ja myös aktiivisesti vieressään istuvan samaan seurueeseen kuuluvan vanhemman ihmisen reaktiota. Nauroi vasta sitten kun se oli sopivaa.

Zippy kysyy: Are we having fun yet?

tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Hehe hoho haha hihi

Blondivitsi. Buahahahahaha-haa!

Ruohokukkulan kansa

Kasa linkitti Zapruderin filmiin. Päässä alkoi soida Laika & the Cosmonautsien Six Seconds in Dallas. Ja löytyipä sitten laajempiakin listoja aiheeseen sopivasta taustamusiikista.

Kalliilla ostaa ja halvalla myy

Matkakorttien lataamisessa on ollut ongelmia. Kai ihmiset sitten haluavat mennä lataamaan korttiaan varta vasten heti kun hinnankorotukset ovat tulleet voimaan. Ehkä säästö olisi sitten niin pientä ettei mitään väliä. Minä kyllä latasin vanhalla hinnalla koko kevääksi.

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Osta uusi auto

Kaupunki kampanjoi. Valitettavasti ovelasti suunnitellut numeronpyörittelyt saattaa tulkita niinkin, että uuden auton ostaminen työmatkaa varten olisi edukkaampaa kuin bussissa istuminen. Aikaa kun säästyisi autoillen lähes tunti päivässä. Ja HKL:n minulta viemä lisätunti alentaa laskennallista tuntipalkkaani jonkin verran.

Itse asiassa keskustaan muuttaminen voisi vastaavasti auttaa asiaa. Tai sitten tyydyn odottelemaan pyöräilykauden alkua kaikessa rauhassa.

Aika taulu

Onkohan kukaan koskaan bongannut bussia, jonka matkustamon kello olisi oikeassa ajassa? Tai heittäisi vain pari minuuttia. Yleensä ne näyttävät jotain Mountain Daylight Timea tai zuluaikaa. Ehkä oikea aika muistuttaisi matkustajia siitä ikävästä asiasta, että bussi on joka tapauksessa aina myöhässä.