maanantaina, helmikuuta 27, 2006

No lofts left

Asuntokauppa käy. Hinta on mitä ilmeisemmin varsin sopiva, vaikka keittiöt täytyykin nikkaroida itse.

Suunnittelusta vastaava Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli taitaa olla entinen Alli, josta Hesari taannoin uutisoi kovinkin runollisesti: "Lasipalatsilla Alli paalutti paikkansa alalla."

Oulu, pelko ja sananvapaus

Kulttuurikaupunkilaisten kannanotto kaltiokohuun.

sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

Catch the spirit, catch the spit

lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Kevättä odotellen

Tarkistusvisiitin perusteella oli mökillä katto paikallaan ja hiirenpapanatilanne hallinnassa. Jänikset olivat järsineet terassin keijuangervoja.

Matkan varrella sosiaalista dokumenttivalokuvausta veturitallissa.

perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Levyasema

Joskus (lähinnä viikonloppuisin, muutaman juoman seurassa) saan DJ-kohtauksen. Nykyään sen voi toteuttaa netin avulla. Tässä soittolistaa perjantai-iltaan:
Jostain syystä aukesi myös tämä, joka ei tunnu mitenkään liittyvän sarjaan. Miston kyfe?

torstaina, helmikuuta 23, 2006

"Jotain sellaista"

Oulussa piirretään, lastut tänne lentelevät. Mikä se on? Käsipohjaa tervassa.

(Edit: Kaltio on kadonnut ja päätoimittaja saanut potkut...)

Ride the Wild Turf

The Stoneman Family esittää crossover-musiikkia.

Purkkaa ja jytää

Kasan ja skrubun inspiroimana lisää menneisyyden musiikkia: The Sweet: Wig Wam Bam!

Flash Gordon

Puolilegendaarinen suomikustom, Flash Gordon Cadillac on kunnostumassa jälleen liikenteeseen. Keula on minun makuuni liian möhkälemäinen, se ei noudata samaa linjaa lennokkaan perän kanssa. Eikä maalauskaan auta asiaa.

Uusi päävalmentaja

Tittelit selviksi.

Solmustus

Kengät tuntuvat hankalilta, toinen puristaa ja toinen liian löysä. Ja päinvastoin. Huomasin että ahkerat pienet kädet kaukoidässä ovat käyttäneet eri järjestystä tämän parin nauhojen pujottamisessa, eikä siksi saman voiman käyttäminen tuo yhtäläistä kireyttä molempiin kenkiin.

Ehkä tyyli vaihtelee työläiskohtaisesti ja jossain vaiheessa hihnaa ovat eri solmijoiden käsistä tulleet kengät päässeet sekoittumaan. Nauhan pujotuksen lisäksi solmuissakin on variaatioita. Ja aihetta on tietenkin ehditty sivuta blogeissakin. Haircutin alalaji?

Massive Elite Overdose

Kansankodissa voi saada kiksejä siitä että asettautuu jotenkin muiden yläpuolelle. I'm crucified like my Saviour?

tiistaina, helmikuuta 21, 2006

Muna ja kana

Sama tutkimus, kaksi tulkintaa.

Pessimistin lasi on puoliksi tyhjä, optimistin lasi on puoliksi täysi. Realisti kulauttaa omansa loppuun ja hakee tiskiltä uuden...

maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Yhtyneet Autokaupat

Nettiauto on vaihtanut omistajaa (via). Sivuston laajennukset mopojen ja paattien puolelle ovat olleet kytkössä alkuperäiseen asiaan, mutta hyppy asuntokauppaan ei oikein vakuuttanut.

Roundhouse Curl

Bye-bye, Chuck Norris, nyt rulaa Uusis.

Nimeä se niin omistat sen

Turhan inhimillinen lemmikkieläinten nimeämispolitiikka saattaa näköjään herättää myös närkästystä. Pitäisiköhän tässä ottaa jatkossa käyttöön selkeä ja anonyymi numerojärjestelmä. Automallien mukaan nimeämisestäkin kun saattaa joku merkkifanaatikko hermostua.

Kai minäkin saisin vastaavasti suuttua jos joku menee ristimään alleen pissivän kakaransa minun nimelläni.

Hiihtäen olisit jo perillä

Aamulla bussi ja metro olivat väljiä, liikkuivat ripeästi ja työmatkustus sujui muutenkin mukavasti aiheuttamatta ylimääräisiä verenpaineen kohoiluja. On hiihtoloma, eikä liikennöintiyhtiöiden tarvitse toimia osaamisensa äärirajoilla. Olisipa aina.

lauantaina, helmikuuta 18, 2006

Natsipunkit painukaa

Punkki ei oo uskonnollinen kultti - lavalla enemmän yleisöä kuin soittajia.

perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Viisi vierasta viittausta vuoristosta

Vkl5:

  1. Ja saivatko he sinut vaihtamaan sankarisi kummituksiin?
    - Vaihtaisinko rahan johonkin pillipiipariin aamun porteilla? Ehei.

  2. Etelän mies koska maksat heille takaisin?
    - Käykö maksutavaksi kultainen sydän vai tavallinen payola?

  3. Hyvästi, rubiinitiistai, kuka voisi ripustaa sinuun nimen?
    - Ehkäpä Lucia taivaassa timantteineen? No ei sentään, joku morfiinisisko pikemminkin.

  4. Hurjapää, mikset tule järkiisi?
    - No, kyllä minä voin kirjautua ulos milloin haluan, vaikken pääsisikään lähtemään.

  5. Montako vuotta vuori voi olla olemassa ennen kuin se huuhtoutuu mereen?
    - En tiedä, mutta älä seuraa johtajia - vahtaa sen sijaan parkkimittareita.

Lajien synty

Lounaan yhteydessä saattoi havainnoida konkreettisesti sukupolvenvaihdosta suomalaisessa penkkiurheilussa. Ruokalan nurkassa olevalta screeniltä ei murtomaahihtoa katsonut kukaan, mutta kun kanava vaihtui curlingiin, oli ympärillä heti parikymmentä innokkaasti kommentoivaa urheilun ystävää.

Mitä on tapahtunut talvisodan hengelle? Mihin jäi mustikkasoppa, pervitiini ja havuja, perkele?

No..., Suomi sentään voitti Ruotsin!

Surrealistinen lähdeviite

Näin unta, jossa löysin vanhan opiskelijalehden 1970-luvulta. Siinä oli kuva pakinoitsijasta, joka oli ihan Jari Tervon näköinen. Suurelle yleisölle tuntemattomaksi jäänyt nimimerkki oli yllättäen... Sellisti.

torstaina, helmikuuta 16, 2006

Makkarahistoriaa

Olen aina luullut, että kärkkäri olisi tervaporvarien ajoilta peräisin oleva perinneruoka. Kyseessä onkin viime vuosisadan jälkipuoliskon tuotekehittely. Saa nähdä, miten kehitteillä olevalle pikaruokakonseptilleen käy - en oikein usko alkuperäisen Dookunin tai Hintan grillien kloonien leviävän ympäri maailmaa.

tiistaina, helmikuuta 14, 2006

Pimp My Pulpetti

Eikun tuunaamaan.

Bussipysäkillä

Eräässä Seinfeldin jaksossa oli aiheena Soup Nazi, jolta sai huonoa palvelua. Toisaalla Stan ja Jack menivät bussilla ja saivat kärsiä natsia muistuttavasta bussitarkastajasta. Pysäkkejä on populaarikulttuurin historiassa käsitelty laajemminkin.

HKL mahdollistaa matkakorttinsa ajalla täyttäneelle matkustajalle näiden kauniiden hetkien kokemisen itse ilmielävänä. Aikatauluissaan on perävalotakuu - niissä kerrotaan vain milloin auto ajaa pysäkin ohi. Missään ei luvata, että se myös pysähtyisi.

maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Souluttautujat

Xiquets de Banyoles

Espanjalaisteinit taustanauhacoveroivat Children of Bodomia, Moonsorrowia, Sonata Arcticaa ja Stratovariusta. Metalli pitää nuorison poissa kadulta mummoja potkimasta.

lauantaina, helmikuuta 11, 2006

Liukas luiska

Nimestä voi päätellä, että leppoisa kaartelu päättyy johonkin yllättävään.

perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Olympiatuloksia

Positiivisia sellaisia.

TV räjähtää

Kemppisen mukaan televisioita on halkaistu kirveellä vain kuvitelmissa.

Hajotettuja telkkareita tunnetaan kuitenkin populaarikulttuuritarinoissa, jotka liittyvät Elvikseen (joka ampui vastaanottimensa kun vanha kilpakosija Robert Goulet esiintyi) ja Sex Pistolsiin (joiden kiroilu ajoi sussexilaisen rekkakuskin potkimaan oman TV:nsä rikki).

Hotellihuoneen ikkunasta on pudoteltu myös muutamia televisioita - niiden tuhoon ei kuitenkaan tainnut olla syynä ohjelmiston huono taso.

torstaina, helmikuuta 09, 2006

A-tie, B-talo, C-rappu

Olen merkinnyt Igglossa suosikkitaloiksi viitisenkymmentä satunnaista viiskytluvun kerrostaloa Helsingistä (Munkkivuori, Haaga, Hermanni, Lauttasaari, Herttoniemi, Oulunkylä...). Vaikka noiden ajatellaankin edustavan paikallarakennettua yksilöllisyyttä (ainakin verrattaessa seiskytluvun elementtituotantoon), on perusolemus kaikissa varsin sama. Taloja voisi käyttää vaikka arkkitehtuurimuistipeliin, jossa käännellään kuvia ja yritetään löytää kaksi samaa. Vähitellen oppisi sitten katsomaan tarkemmin parvekkeita ja ikkunoiden rytmityksiä.

Zombie Flesh Eater Beach Blanket Massacre

Kasan välittämän uutisen kaltaiset tapahtumat synnyttävät minussa aina ajatuksia potentiaalisesta elokuvasta.

Isolla budjetilla kalastajia esittäisivät kuitenkin Tomit Cruise ja Hanks joten mielenkiinto loppuisi siihen. Vaan ei heille taida kuitenkaan sopia juopon salakalastajan rooli. Eivätkä he kyllä voisi olla kivikautisia ihmissyöjiäkään, joten tarinan helikopterilentäjät voisivatv olla ameriikkalaisia (he voisivat samalla myydä saaren villeille virvoitusjuomaa ja matkapuhelimia). Tai sitten jutun voisi tehdä pienellä budjetilla, jolloin se voisi myös olla oikeasti pelottava.

TV Dinners

Eilen tuli katsottua telkkariakin: pätkä Myytinmurskaajia, aluksi poliisiopistolta vaikuttanut mutta lopulta varsin deltajengihenkinen Super Troopers ja viimeksi vielä CoB Nosturissa (ulkoisista syistä johtuen musiikki tulil kuulokkeiden kautta ja kaiken lisäksi minä vielä luulin aluksi että paikkana oli Tavastia: - Hello Cleveland...).

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Sivuluisua järven jäällä

Rämen Grand Prix 1933. Tulosluettelosta käy ilmi, että suomalaisosanottajat eivät päässet maaliin asti. Karl A. Ebb Mercedes-Benz SSK:lla keskeytti 5. kierroksen jälkeen, S.P.J. Keinänen Chryslerillä jo toisella kierroksella.

Liukuportaissa

Kaksi teinixiä keskustelee kolmannesta: "Ei sitä voi syyttää siit et se on niin köyhä, mut se on vaan niin ärsyttävä ku sil ei oo yhtään rahaa."

tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Kulttuurin portinvartijat

Hienoa että blogeista voi lukea haircut-nillityksen lisäksi myös jotain tällaista:
"Luettuani H. Salaman romaanin vedokset kävin sanomassa tohtori Kauppiselle ja maisteri Reenpäälle, että tästähän voisi tulla syyte jumalanpilkasta, ja he sanoivat, että ei voi."

Kuvallinen vastaisku

Löytyyhän sieltä tällaisiakin aseita kuten Hamshahrin piirustuskilpailu. Aiheesta löytyy jonkin verran jo valmistakin materiaalia. Tanskan kanssahan tällä ei sinänsä ole paljoa tekemistä. Aiheesta kiinnostuneet voivat lukea asian tanskalaisulottuvuutta läheltä liippaavan dekkarin.

maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Toinen verkko

Ryhdyin iltapäivällä tutustumaan del.icio.us:iin ja Squidoo'hon Katsotaan mitä löytyy.

Autovalotusta

Viikko sitten tuli katsottua Sami Perttilän tunnelmallisia romuautokuvia Galleria Sinnessä. Ja perjantaina saapui perille aikoja sitten amazonista tilaamaani Troy Paivan kuvakirja Lost America: The Abandoned Roadside West.

Samankaltainen yökuvaustekniikka ja sama unohdettu maailma, vaikka aivan erilaiset ympäristöt. Hylätyt ja tarpeettomaksi käyneet asiat (tai ihmiset) kertovat yhteiskunnasta enemmän kuin viimeisimmät trendit. Aiheesta olisi enemmänkin kuvakirjoja tarjolla.

perjantaina, helmikuuta 03, 2006

Hullujenhuoneista hotelleihin

Sairaala-loftien jälkeen hotellit muuntuvat asunnoiksi. Mitähän seuraavaksi vuorossa, jäähallit vai elokuvateatterit?

Pizzarullahaarukka

Kätevä, kai? Olen tosin huomannut, että tavallistakin pizzarulla käytettäessä tarvitaan haarukkaa piirakan paikallaan pitämiseksi. Se kun yleensä liukuu pellillä tai lautasella. Ja koko väline on itse asiassa tarpeeton - hyvän pizzan käytettävyys perustuu siihen että sitä syödään käsin.

Sympatiaa syömällä

Eli politisoituneita pöperöitä. Ikävä kyllä, voileipäruokala on itselleni liian kaukana lounastukseen ja viikonloppuisin kiinni.

torstaina, helmikuuta 02, 2006

Kielletyt kuvat

Musulmaani-illustraatioita kutakuinkin kronologisessa - ja samalla myös asiallisuusjärjestyksessä. Nykymenolla näemme näitä varmaan vielä lisää.

Hyvä osoite Oxymoroninkadulla

Aamun hesarissa arvioitiin ravintolaa, joka kuulemma sijaitsee hyvällä paikalla Korkeavuorenkadun ja Bulevardin kulmassa. Paikallistuntemus pääsee hiipumaan, kun lehden toimitus ei enää sijaitse nurkan takana Ludviginkadulla. Niillä nurkin nähdään pian harhailemassa karttaa tutkivia harittavakatseisia lounastajia, joiden maha kurnii kuuluvasti...?

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Asun iglussa

Talotietokanta jonka takaa paljastuu kiinteistönvälitysliiketoimintaa (via just). Ensivaikutelman perusteella tuossa yhdistyy korttelit, etuovi, reittihaku ja karttapalvelu.

Edit: niinpä näyttääkin esimerkeistä päätellen kuvien suhteen tehdyn yhteistyötä korttelit.fi -saitin kanssa.

Kunnan kivimuuri

Kaupungin yhteiskunnallisiin velvoitteisiin saattaa juuri ja juuri kuulua ns. sosiaalisesta asuntotuotannosta huolehtiminen, jotta hyvinvointivaltion oravanpyörästä tippuneetkin saisivat katon päänsä päälle. En kuitenkaan ymmärrä, miksi kaupungin viraston toimenkuvaan kuuluu myös varustelultaan korkeatasoisten omistusasuntojen gryndaus.
Att rakennuttaa ja peruskorjaa asunto-ohjelman ja asiakkaiden tavoitteiden mukaisesti laadukkaita ja elinkaarikustannuksiltaan edullisia koteja.
Jos asunnon velaton hinta on 645 217 euroa, on virastossa todellakin optimoitu elinkaarikustannusten edullisuus.

Kun mikään ei riitä

Pankin tietoturvan riittävyyttä epäillään. Mutta voiko fisustamista kokonaan poistaa teknisin keinoin - hyväuskoinen höynäytettävä kun saattaa edelleenkin erehtyä liialliseen luottavaisuuteen. Tekniikasta huolimatta.

Ilmaisunvapaus