torstaina, huhtikuuta 27, 2006

Giljotiinin käytettävyydestä

Itselle vieraisiin kauppoihin tutustumisessa on aina yllätyksiä - ainakin hiivaa on yleensä vaikea löytää eikä koskaan voi olla varma myydäänkö karjalanpiirakat ja munkit kappale- vai painohinnalla (joka johtaa noloihin tilanteisiin kassalla jos tuotteita ei ole punninnut).

Ruoholahden Citymarket (Suomen suurin kokonaan maan alla sijaitseva suurmyymälä, kuten itse joskus yrittivät joukosta erottua) on sinänsä tuttu, mutta ruokaostoksia siellä tulee harvemmin tehtyä. Fazer Bakeryn vitriinissä oli lupaavan kuuloisia Vuoksen piirakoita. Vitriinin lasin liukuu sivuun, mutta siinä ei ole minkäänlaista kahvaa tai nuppia. Sen sijaan on siisti pyöreä reikä, johon työnnän sormeni ja alan liu'uttaa lasia sivusuunnassa. Seuraa stoppi toisen lasin muodossa. Se osuu sormeeni, jonka olen survonut aivan liian pitkälle.

Sattuu. Sormi ei kuitenkaan irtoa. Kiroan vaimeasti. Tarkistan että piirakoiden joukkoon ei ole jäänyt kenenkään muunkaan sormia. Mietin erilaisia palautteenantomahdollisuuksia. Päätän antaa asian olla.

Itse piirakat olivat hyviä. Mmm.

Karkkiostoksilla

Vanhan vitsin mukaan neuvottiin kirjoittamiskurssilla myvvän tekstin ainesosiksi tarvittavan uskontoa, kuninkaallisia, mysteeri ja seksiä. Joku neropatti sitten kirjoitti nopeasti tiivistelmän "Hyvä Jumala, kuningatar on raskaana. Kuka on syyllinen?".

Tässä otsikossa ei ole läheskään kaikkia noita aineksia, mutta samoilla vesillä kalastellaan.

Reverse Intake

Chevyn pikkulohkokasi on käännetty toimimaan toisinpäin kuin tavallista. Ei siis pyörimään väärään suuntaan, vaan kiertämään aineevaihdunnan suhteen takaperoisesti: pakoputket kaasuttimien paikalla ja päinvastoin. Ikäänkuin ihminen ruokailisi wc-pöntön puolelta ja poistaisi ylijäämän kehostaan ruokapöydässä.

Josta tulee mieleen, että oli Soundin demoissa oli kerran progehtava bändi nimeltään Fart Inflow.

Kahdelta pyörältä neljälle

Joskus aikaisemmin olen huoltanut pyörän ennen kevään ensi polkaisuja. Siihen on kuulunut myös renkaiden pumppaaminen varsin pinkeiksi. Lopputulos on tuntunut takapäässä alapäässä.

Nyt annoin talven aikana hiipuneiden paineiden jäädä silleen. Vierimisvastus oli kuitenkin melkoinen, mikä tuntuu jaloissa ja selässä. Pyöräilyn suhteen tulikin nyt rokulipäivä. Osin myös siksi, että aulnaylainen piti viedä aamulla renkaanvaihtoon Lönkalle. Kahden pyörän sijasta oli tänä aamuna mukana kahdeksan.

keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Instromentarium

Radical Regroovablen tyypeillä on nyt myös havaijipaitainen sivuprojekti Tied-Down Tutankhamons. Eka biisinsä on aluksi leppoisasti keinuva mutta loppua kohti perkeleelliseen raivoon yltyvä Bogus Bonhomie of an Used Car Salesman.

Parta pärisee ja polkimet pyörii

Kevään ensimmäinen työmatkapyöräilypäivä on koittanut. Vaikuttaa hyvältä ratkaisulta venyttää starttia - pahimmat hiekat on lakaistu, päällystämättömillä osuuksilla ei ole lätäköitä, autoilijatkin ehkä tottuneet jo tunnistamattomiin kaksipyöräisiin esineisiin.

Kypärä löytyi talvisäilytyksen jäljiltä, mutta pyöräilyhanskat olivat hukassa. Täytyi tyytyä trendikkäästi puutarhanäppylämalliin.

tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Sauf Samedis

Hajahuomioita asuurirannikolta:
  • Nouvelle Starista tippui Policen Roxannen esittänyt tyttö. Paikallisempia kappalevalintoja edustivat Ça Plane Pour Moi ja Poupée de cire, poupée de son.
  • erilaisilla 118-numeropalveluilla on tiukka kilpa ja tv-mainokset yrittävät saada oman numeronsa soimaan päähän. Saandisuit, dösaandisuit oli tehokkain.
  • hotellin hississä soi enimmäkseen soulhenkisesti, mutta yllättäen myös Alan Vegan Jukebox Babe
  • juotava jugurtti isossa muovipullossa ei voi olla kovin paha turhake (herätys, Valio, sitruunanmaulla olisi kysyntää!)
  • paikalliset koirat olivat pieniä mutta tehokkaita - jalkakäytävällä kävely oli melkoista pujottelua
  • Maurelitan mainostama OSS 117, Le Caire nid d'espions olisi pyörinyt teatterissa, mutta jäi katsomatta. Kuuskytluvun versioita saisi dvd:näkin.
  • Nissa hävisi lauantaina Nancylle 2-1. Matsi käytiin onneksi neutraalilla maaperällä.
  • Eddy Mitchell on jatkanut uraansa Les Chaussettes Noirsin jälkeenkin - myöhemmälle kantrikaudelle kuuluu mm. kappale Nashville ou Belleville
  • eläinsuojeluyhdistyksen tilat sijaitsivat liikehuoneistossa keskustassa - illalla saattoi ikkunan takaa tuijotella pieni kissa ota-minut-mukaan -ilmein
  • Massilia Sound System esittää mainiota reggaentapaista oksitaaniksi
  • Fenocchio tarjoaa mm. oluen ja oliivin makuisia jäätelöitä. Pistaasi ja sitruuna olivat kyllä parempia

maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Työn päällä taas

Lomaltapaluu ei ole aina virkistävää. Ainakaan jos lento koskettaa maata 00:15 ja aamulla on oltava työssä. Lisää myöhemmin.

sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2006

Tauko 2

Kokoonpanolinja siirtyy nyt promenoimaan anglistisesti. Ei viideksitoista yöksi kuitenkaan.

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Vieras tuttu

Pääsiäisen ajan on taas mahdollisuus kokea jotain, mikä on ollut puolen vuoden ajan kadoksissa.

Päiväpeiton alla on mytty. Joku tarkkailee korkeimman kaapin päältä. Lehteä lukiessa maataan lehden päällä. Blogiin kirjoittaessa tassuja tarjotaan näppikselle. Kuuluvaa kehräystä. Paikkojen tutkimista. Työhuoneen ovea sulkiessa pitää varmistaa ettei kukaan jää lukkojen taakse. Korvaparien määrä ei täsmää - lopulta karkulainen löytyy samasta paikasta johon Jaska-vainaakin aina hakeutui, vaatekaapin syvyyksistä pehmeän pinon päältä.

Tällä kertaa vieras on tyylikäs, mutta mahdollisimman huonosti omien vaatteiden väriin sopiva. Tarraharja liikkeelle. Ehkä itselle kannattaisi hankkia jotain mustempaa sitten kun aika on.

(Edit: lisätty kuva yleisön pyynnöstä)

Kevään varjoja ilmassa

Korkeilla kierroksilla käyvä potkuriturbiinipari kiertää spraalia ja kääntyy aikanaan laskuun kuusitoista myttyä pilven sisältä ulostettuaan. Patjat aukeavat. Kevättä sataa.

keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Humus sumus

Päivän merisäästä muistui mieleen vanhaa lyseolaishuumoria: joskus joku jossain Pokkitörmällä oli tulkinnut lauseen "Dichter Nebel lag auf der Erde" suomennettuna muotoon "runoilija Nebel makasi maassa".

Pistävää poppia

Radical Regroovable on saanut laulusolistikseen Ann van der Namnin. Eka levy tulee olemaan Stabbing Sensation. Piirrän kannen kunhan ehdin (eli joskus ja jouluna) - se voisi olla vaikka jotain Ohio Players -henkistä...

Käsityökauppaa

Kaupungilla liikkuessani osuin Hobby Pointin uuteen myymälään. Paljon tilaa ja paljon tavaraa. Avajaistarjouksena olisi ollut edullinen radio-ohjauslaite eli Hitec Laser 4 satasella. Kanavia on pari liikaa hinaajan pienoismallin ohjaamiseen mutta ehkä niillekin voisi keksiä käyttöä. Vinssiä ja sumutorvea varten?

tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Kaupungin kevät (tai se joku vuodenaika joka nyt on)

Kalle ja Nikolai työtehtävissä kauppatieteiden kampusalueen liepeillä. Muistelinkin että edeltäjiensä nimet olisivat olleet Fyrkka ja Styrkka.

Lisäksi liikennevaloissa osui silmiin viereisen kuorma-auton renkaasta teksti Radial Regroovable. Siitäpä funky bändinnimi retroileville hipstereille, tosin yhden ceen lisällä voisi ehkä muuttaa vielä hieman radikaalimmaksi.

Phoebe Snow

Maalainen pohtii antrasiittiin liittyviä mielikuvia. Lackawanna-rautatieyhtiö mainosti itseään tuon puhtaasti palavan käyttövoimansa avulla: mainoshahmon kolttu pysyi matkatessa valkoisena toisin kuin kilpailijoiden nokisemmassa kyydissä.
"My gown stays white
from morn till night
Upon the Road of Anthracite"

Norsun lyhyet jutut

Eilen unohdin ostaa lisää valokuvamuistia. Parillakympillä saisi lomaa varten tarpeeksi. Verkkokauppa.com taitaa olla parhaiten matkan varrella.

sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Valkoista vaikkua

Maalaismaisemissa ei ollut vielä kevättä havaittavissa. Omenapuut näyttivät kukkivan, mutta se olikin vastasatanutta lunta. Lämmön sai kuitenkin kohoamaan nollasta kahteenkymmeneen lauantain aikana. Seuraava yritys vappuna.

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Sukupolvi koolla

Kaupunginteatterin Tiimissä oli jotain samaa kuin Kasdanin The Big Chillissä.

keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Monopyörä

Yksipyöräisyyden ilmenemismuotoja 1800-luvun jälkipuoliskolta alkaen.

...kevät, talvi, kesä, kevät - eikun sittenkin...

Ei kaikkein paras ilma jos pitää löytää tiensä kaupungin halki sovittuun tapaamiseen. Reijolankadulla kitkarengastettu avobemari ei päässyt mäkeä eteenpäin ja Huopalahdentiellä oli ukrainalainen puoliperävaunu poikittain.

Ostarilla sentään rauhallinen kahvilatunnelma. Vastapäisen instrumentaatioliiikkeen myyjä saapuu juosten paikalle, avaa ovet ja sytyttää valot. Kymmenen yli yhdeksän, oven takana ei kuitenkaan kärsimättömiä asiakkaita jonoksi asti. Suomalaisesta löytyi radiopuhelinkirjakin.

Paluumatkalla x3m:stä DJBB ja Road - moottoritiemusiikkia joka rullaa pyyhkimien tahdissa.

tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Aftonfalken

Bussin ikkunasta näkyi kuljetusfirman pakettiauto: Muuttohaukat Oy. Siitä mielleyhtymä Ulf Lundellin ja Pugh Rogefeldtin biisin suomennusversion esittäjän soundihaastatteluun noin vuodelta 1982. Jussi Niemi paheksui siinä artistia tämän mentyä luovuttamaan erään toisen kappaleensa mainoskäyttöön - tänä päivänä paatuneinkin idealisti on joutunut antamaan tuossa kohdin periksi.

Vähän päästä kioskin lööpissä isolla: Riki Sorsalla kurkkusyöpä.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Neulatyyny

25 isoa taloa samassa kuvassa. Tekstissä ihastellaan talojen sulautumista harmaaksi metsäksi. Minä taidan edustaa konservatiivista elitistinäkemystä kun mielestäni korkeiden persoonallisuus tulee paremmin esille erillään.

lauantaina, huhtikuuta 01, 2006

1.4.

Lista tämänvuotisista piloista. Hapansilakkajuttukin on tuolla luokiteltu aprilliksi.

Sahatkaa

Vaikka en keikalle päässytkään, levyn ostin tänään. Kirja vielä.

KTMK:n biisejäkin löytyy mp3-muodossa.