torstaina, toukokuuta 31, 2007

Teneriffanristi

HD-miehen seikkailuja jatkokertomuksena. Teemu on nähtävästi kasvanut "nuoresta aikuisesta" "keski-ikäiseksi".

Davy Jones' Locker

Lähtö viimeiseltä rannalta Räpsööstä. Betonoidun kuunarin kultturihistoriallisesta ja esteettisestä arvosta voi kyllä olla montaakin mieltä.

keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

Tucson, Tucumcari, Tehachapi & Tonopah

Matkallaan tuli kommentoitua vinyylien pahveista. Muuan hieno kansiartisti oli Neon Park, jonka työt varsinkin Little Featille olivat aikanaan kovin tyylikkäitä. Pleksin sisällähän nämä eivät enää näytä miltään, vaikkeivät mitään aukenevia lisäfeaturegimmickejä pitäneetkään sisällään.

Löytyisiköhän Free Record Shopista tuota listan viimeistä kokoelmaa...?

tiistaina, toukokuuta 29, 2007

U-lukko

Esimerkkikuvamme ei ole Oulusta, mutta olisi syytä olla.

Meitä on kuultu, meillä on valtaa

Levykauppa vaihtaa konseptiaan. Hauska ikärasismia välttelevä kiertoilmaus.
...parhaiten tekevät kauppansa keskihintaiset, niin sanotun mid price -luokan levyt, joilla ei ole enää terävintä uutuusarvoa. Keskihintaisista levyistä ovat kiinnostuneita varsinkin jo nuorisoiän ohittaneet asiakkaat.
Taidan silti jatkaa asiointia Fennicassa ja Goofinissa.

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Myynnissä Volvo

Eikä mitään ruostunutta Amazonia, vaan koko firma. Kun nyt vielä Kenraali Moottorikin myisi sen Saabin pois.

Militäärimetallia

Khiloun kuvasta löytyvä Proscribed on Pain of Punishment sopisi aika hyvin jonkinsorttisen metalliyhtyeen nimeksi. Tai ainakin levyn otsikoksi.

Joutukaa sielut

Eilen telkkarissa liikennedokumentti neljänkymmenen vuoden takaa. Asenteiden kehittymisestä en tiedä, mutta sentään autoihin on tullut lisää peltiä ja pusseja.

Tänään työmatkaruuhka, edessä ajaa moposkootteri silminnähden epävarmasti. Siirtyy sujuvasti pyörätien puolelle kun se alkaa vetää nopeammin. Seuraava havainto kaverista onkin jalkamiehenä polvea pidellen, skootteri kyljellään. Ilmeisesti se viereen pysähtynyt japsiautoilija oli laiminlyönyt niskalihasten verryttelyn ja päättänyt vetäistä eteen.

perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Ateria-ajat

Kaikkihan tietävät lounaan etymologian - puoleltapäivän jälkeen aurinko on kompassilla katsottuna jossain siellä päin. Vaan miksi muut väli-ilmansuunnat on unohdettu?

Aamiainen on kaakko, illallinen luode. Baarikierroksen jälkeinen yöpala on koillinen. Pitkä lounas on jo melkein länsi.

Tänään satelliittinavigaattori näytti siskonmakkarakeittoa.

torstaina, toukokuuta 24, 2007

Nälkä?

Vilkaisin blogilistaa ja sen yhden kohdalla näytti lukevan "juustopaisti".

Ei savua ilman vettä

Ensi silmäyksellä termi vesisukeltaja ihmetytti. Totta kai sukelletaan veteen, mihin muuallekaan. Vaikutti maurisariolismilta, tyyliin hiuskampaus tai visuaalinen ulkoasu.

Sitten tajusin että pelastusympyröissä on tietenkin myös savusukeltajia.

keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Swedish Solidity

Hot Rodding is Dead

Kalakala

Virtaviivainen autolautta 1930-luvulta. Kunnostus käynnissä. Autokannelle mahtuisi vaikka muutama kymmenen tyyliin sopivaa Chrysleriä.

Bussilabyrintti

Bussipongaajat voivat nyt seurata osaa HKL:n liikenteestä kartalla. Kokeilu liittynee UITP-kokoukseen.

tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Kaneetti pt. 2

Haikailemani vesikulkuneuvo on nyt katsastettu ja kelvolliseksi havaittu. Iäkkäämpi brittivalmiste, kollektiivikäytössä kulunut, mutta asiantuntevasti kunnossapidetty. Vielä rahat tilille ja taakka telineelle, ostin jo kuormaliinoja Ohlsonilta.

Kadonnut laakso

Unohdettuja autohajottamoaikakoneita putkahtelee esiin silloin tällöin. Ranskanmaalta löytyneiden joukossa Matra, jenkkimuskelia ja glaseratibemari.

Tavastian takahuone

Agents oli valmistautumassa keikkaan. Yleisö oli jo kärsimätön. Kitaristi oli hukassa. Löytyi Ilveksen puolelta juomasta kahvia ja syömästä vehnästä. Solisti kävi kiirehtimään: "Äkkiä Esa, pullia ineen!".

Häät poskella

Sami kertoo häiden paketoinnista ja brändäyksestä. Fiktion puolelta löytyisikin ikimuistoisia konsepteja:

Banaanipotkua

Kaupasta saisi banaaniolutta. Pitänee maistaa kunhan eteen vaan tulee. Toisaalta kesällä on taas tiedossa yhdet hääjuhlat ja satakuntalaista sahtia, jonka maku minun ja Michael Jacksonin mielestä on varsin banaaninen.

Kuva & sana

Joissain jutuissa kuvatekstit selittävät vähemmän mutta hämmentävät enemmän.

Keitä nuo synkeät pohjoispohjalaiset ovat ja miksi uutinen yrityskaupasta on näin vienyt mielen matalaksi? Kansainvälinen pääomakeinottelija on uhka työpaikoille? Bonukset ja edut huononevat? Palli lähtee alta?

(Edit: nyt selvisi - kuva liittyy aikaisempaan uutiseen ja on otettu johtoryhmän riemuitessa saamastaan yrittäjäpalkinnosta...)

(Editedit: ovat nyt muokanneet tekstiä, alkuperäinen oli pelkkä "Amerikkalainen internetyhtiö ostaa Hantron"
...)

maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Kaneetti

Jos hyvin käy, pääsee ensi viikonloppuna viimein melomaan lähijärvelle. Ruumillinen harjoite onkin tähän asti ollut pahasti alapääpainotteista. Kun en ole sitä polkupyörämelontaakaan viralliseksi lajiksi ja sauvaluistelijoiden kiusaksi ideatasolta eteenpäin kehiteltyä saanut.

Tulta purjeisiin

Lienevätköhän blackmetalistit tulkinneet raakatakiloidut mastot risteiksi...

Maalari maalasi

Väriä seiniin.

Suomessa on tämäkin taiteenlaji ymmärretty omalla tavallaan kun Merihaan taloja on jälkikäteen koristelumielessä maalattu. Harmaiksi.

Punertaa ja hilseilee

Sen saa kun on ulkona koko viikonlopun. Hipiä kärsii. Auringonsuojakertoimet olisivat taas kerran olleet hyvä idea.

perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Todellisia Ongelmia?

Koskahan repunkääntövillitys ehtii meille asti? Ovatko viranomaiset valmistautuneet?
"There are three rules to flipping," he said. "Number one, don't talk about backpack-flipping. Number two, you only flip once. Number three, once you join the flip club you don't get out."

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Reititin

Pyöräteiden mutkat aukeavat nyt YTV:n Kevyen liikenteen reittioppaalla. Kokeilin muutamaa hyväksi havaittua reittiä A:sta B:hen eivätkä tulokset menneet kauheasti pieleen. Korkeuskäyriä opas ei luonnollisestikaan ota kauhean hyvin huomioon - itse teen mieluummin pienen mutkan kuin sotken pitkän nousun pienimmällä vaihteella.

Säännöllisten reittien eri vaihtoehtojen suosituimmuusjärjestys käy kyllä parhaiten selville käytännössä kokeilemalla. Tilapäiset tietyöt ja liikennevalojen odotusajat saattavat vaihdella. Johonkin Espoon tai Vantaan perukoille matkatessa tuosta saattaa olla ihan oikeaakin apua.

keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Soutaa ja huopaa

Hinta kelluu, toivottavasti venekin. Oli aluksi kaupan hinnalla 3850 €. Sitten tippui ja oli jonkin aikaa 3350 €. Nyt taas 4550 €.

tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Porno kuvia



Sopivalla otsikoinnilla saa näköjään lisää kävijöitä.

maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Lumiukkoteoskappale

Vakava asia, hupaisa yhteys.
"Tekijänoikeusneuvosto katsoo, etteivät valokuvasta ilmenevät lumiukot sellaisenaan osoita omaperäisyyttä eivätkä ne ole teoksia."

Pedal Steel

Päivälehden sivuilta löytyi lyhytkestoinen projektihenkinen teemablogi - pyöräillen Nizzaan. Tuohon tavoitteeseen riittäisi ehkä omakin kesäloma, mutta kyllä siellä perillä pitäisi myös ehtiä olla. Tai ehkä minulta laukeaisi polvi ensimmäisessä ylämäessä.

torstaina, toukokuuta 10, 2007

Åland IHOP

Alakerran pannukakkutalossa oli tarjolla oolantiversio. Mukana mannapuuro. Hyvää.

DS-SM-CX-XM-C6

Telkkarin eilisessä ja aikaisemmissa ranskalaisissa presidenttidokumenteissa on lähihistorian poliittisten käänteiden kiteyttämisen lisäksi ollut hauskaa seurata valtiomiesten ja poliitikkojen kulkuneuvoja.

Väistyvä presidentti matkusti pääministeriaikanaan vakiomittaisen DS:n takapenkillä. Välillä pieni syrjähyppy sisarmerkin 604-malliin. Sitten taas CX (pidennettynä Prestige-versiona) ja XM. Jossain vilahti jopa neliovinen SM avomallina.

Chirac ehti lopulta vaihtaa vielä C6:een, odotamme seuraajan valintoja.

Automiehen armonpulla

Kumpulassa on hassu risteys. Kevyenliikenteen väylä tulee puskasta kadulle - pyöräilijän on väistettävä. Tuplavarmistukseksi on kevyenliikenteen väylän suuntaan asetettu vielä kärkikolmiot - pyöräilijän on väistettävä. Puolet risteävästä liikenteestä tulee kaiken lisäksi oikealta - pyöräilijän on väistettävä.

Tästä huolimatta joka toinen autoilija hiljentää ja alkaa maanitella seisahtunutta pyöräilijää kutsuvilla käsimerkeillä keulansa eteen. Ei kiitos. Ilmeisesti alueella asuvat bopot ja läheiselle kampukselle matkaavat väitöskirjantekijät tuntevat piston sydämessään nähdessään ilmastonmuutosta hikisenä hidastavan kaksipyöräisen.

keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

500 kg haukea

Levy tilattu puuhun laulamaan.

Autosutenöörit

'55 Chevy käsiteltiin eilen. En kestänyt katsoa loppuun. Itku.

tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Vuorovaikutustaitoja työelämässä

Äijärahasto

Sijoittaa firmoihin, joiden toimiala liittyy viinaan, tupakkaan, aseisiin ja uhkapeliin. Keskimääräinen vuosituotto 17,63% perustamishetkestä laskettuna.
The Advisor considers these industries to be nearly recession-proof.

Lipton Assam in the Shadows of Sodoma

Työmaaparakin taukotilaan kuuluu Kansan Tahdon, korttia lyövien duunareiden ja viipyilevän hienhajun lisäksi myös assam-teetä Liptonin pusseissa. Maku on omanlaisensa ja tilkka maitoa parantaa sitä.

Kaupassapa ei ole kuitenkaan näkynyt. Lopulta selvisi että tuote on tarjolla vain HoReCa -asiakkaille... Höh.

maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Retrosätkä

Nyt on sitten rättäristäkin suunniteltu retroversio.

Lauluautoja laanilla

Edesmenneeltä tangolaulajalta jäi levytallenteiden lisäksi jälkipolville myös valtava kokoelma enemmän tai vähemmän kunnostuskelpoista historiallista autokalustoa.

Tissejä tissejä tissejä

Flickrissä joukko mitä ilmeisimpiä autokuvia näkyi lumisateena.
This photo falls outside your current SafeSearch filter.
You can click through to see it if you want.

Hyväkysyttyäni filtterin poiston, paljastui hemaisevia muotoja ja paksuja puskureita. Ne kuuluivat kuitenkin 50-luvun jenkkiautoille. Varotoimen syynä taisi olla kuvauspaikka, Floridan Titusville...

Lapsimissit lainehilla

Minä kun en uusien bändien lisäksi seuraa edes uusia elokuvia, oli tämäkin päässyt menemään alunperin ohi. Oskareista huolimatta.

Ja kun uudet bändit määritellään monesti aikaisempien kautta ("...se oli vähä niinku Ledarit kohtaa Siekkarit, mutta Gunnareiden kitarasaundeilla...") oli tämäkin elokuva yhdistelmä Paris, Texasia, Happinessia, Sidewaysia, National Lampoon's American Vacationia ja Simpsoneja. Mutta hyvin sekoitettuna.

sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

75 kattotiiltä

Navetalta löytyi käytettyjä tiilenpäitä pään päälle (kaksilaineinen, betonia, 21x31 cm; kuulemma vaikeasti saatava koko). Olisi varmaan löytynyt paljoin muutakin, mutta takajousituksen takia tyydyin tarpeellisimpaan.

Kotieläinpihan otukset toivat mieleen Auringon temppelin, mutta taisivat olla vain alpakoita. Eivät sylkeneet.

lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Rok-otuksia

En jaksanut jonottaa punkkibussiin. Vastustuskyky vähissä. Räkäinen kätkättävä ääni tarttuu päähän.

perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Muovimallidioraama

Ei suinkaan, vaan oikea fileöintitilanne (via Kiitotie.net).

Kysyntä ja tarjonta

Jos ruokalasta loppuu siskonmakkarakeitto ennen kahtatoista, on ansaintalogiikassa jotain pielessä. Nyt on nimimerkillä maha tyhjä ja tunnelma pilalla.

Enemmän animoituja giffejä?

Verkkokauppa tarvitsee kuorrutusta.
Lisäämällä viihdyttäviä elementtejä, musiikkia, kuvia, siis kaikkea mikä korvaa hypistelymahdollisuuden. Lisäksi kuluttaja haluaa lisäetuja, bonuspalveluja, yllätyslahjoja.

Kansan taloustiede

Vanhan kansanviisauden mukaan yt-neuvotteluiden aloittaminen parantaa yrityksen kurssia pörssissä ja tuottaa pikavoitot kieroille omistajille. Yleisönosastotalouden säännöt eivät kuitenkaan taida aina toimia.

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Poskeen ja paanalle

Klassikon paluu.

Minä haluaisin kielen alle vielä Stopin ja Tanskan kuninkaan rintapastillin! Tai mitä tahansa Merijalin tekemää.

Rumpuanimaatio

Enpäs tiennytkään biisin nimen kotiseutuhenkistä ilmailualkuperää. Mutta osaan sen tarpeeksi hyvin, jotta animaation seuraaminen onnistui avokonttoriolosuhteissakin ilman ääniä.

Kissanrenkaat

Hello Kitty voidaan näköjään liittää mihin tahansa.

Häväistyt vainajat/vanjat

Ensin Tallinna, seuraavaksi Huhtiniemi? Samat syyt käyvät mainosti räyhäyksen taustaksi.

keskiviikkona, toukokuuta 02, 2007

Kristittyjen ja uskovaisten juhla?

Vappujeesus päihitti partakallen. Ehkä kolmikantaiseen pöytään pitäisi ottaa jatkossa ammattiliittolaisten sijasta valtionkirkon edustus, heillä kun on tasa-arvoasiat muutenkin ajankohtaisia.

Minulle vapunpäivän tärkein havainto oli sinivuokkoesiintymän löytyminen tontinnurkasta. Kyseessä eivät kuitenkaan olleet ne pamputtavat systeemin lakeijat.

tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Bulvaniassa tuulee

Taas yksi lähti.