torstaina, kesäkuuta 21, 2007

S-bussin takasillalla

Tyylilleen uskollisen bloggaajan kommenteissa ajatus elämän siivuista.

Jos elämä olisi tylsää, voisi samanlaisena toistuvat tapahtumat blogata joka päivä eri tavoin. Vähän niin kuin Queneaun Tyyliharjoituksissa.

Taidanpa jäädä tänään lomalle.

keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2007

Tosikot on

Kemppinen kiteyttää.
Säälittelen joskus Vasemmistoliittoa ja Vegaaneja ja Prekariaattia. Missä on hirvittävä huumori? Ei poijat ja tytöt vakavia asioita edistetä totisuudella!
Ihmisten erot eivät näy poliittisissa näkemyksissä, seksuaalisessa suuntautumisessa, uskonnollisissa mielipiteissä, koulutustasossa tai sivistyksen määrässä. Ne näkyvät huumorintajussa.

Puolipohjat

Pitää paikkansa. Kenkäkauppoja ei tosin mainita erikseen. Mutta olenko minä Oulussa turisti?

tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Näitkö erikoisen luonnonilmiön?

Viimeaikaisten onnettomuuksien uutisoinnin yhteydessä on esiin tuotu mahdollisuus kuvien lähettämiseen herättänyt pahennusta.

On kieltämättä ikävää, että ammattikuvaajien tienestimahdollisuuksia näin kavennetaan. Amatöörikuvaajien materiaalikin saattaa olla tärähtänyttä ja alivalottunutta. Rajauksetkin miten sattuu.

Itse luen mieluummin kuvitettuja uutisia kuin pelkkää tekstiä.

Olen syyllinen

Mökkimatkat aiheuttavat kymmenesosan maanteiden liikennesuoritteesta. Omista ajokilometreistani osuus on kyllä reilusti yli puolet.

Loppuviikosta niidenkin kilometrien suorittaminen sujunee tavallista hitaammin.

El pueblo stupido jamás será vencido

Kaksi teiniä oli istahtanut apaattisena keskelle pyörätietä. Kadunvaltaus kai. Ilman bileitä ja sensemmoista. Ne oli varmaan pidetty jo eilen, siltä ainakin vaikuttivat.

Protestoivat porvarillista työmatkapolkupyöräilyä vastaan?

maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Ilta päivää

Uusi päätoimittaja on näköjään lähtenyt siirtämään sitä yhtä iltapäivälehteä asialinjalle. Ainakin verkkoversion etusivulla käytetään valokuvaan liitettyjä puhekuplia. Nehän ne ovatkin asialehdille tyypillisiä. *PLONK*

Naistutkimusta

Pnin vinkkaamissa autotyttömainoksissa havainnollistuu naisen ja auton suhde.

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Parkettien partaveitsi

Kun auto on maalattu firman väreihin, kannattaa olla tarkkana liikennesääntöjen kanssa. Esimerkiksi silloin kun on liittymässä Turunväylän liikennevirtaan eikä jaksa katsoa peiliin ja käyttää vilkkua.

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Nukkuva kissa ja lentävä lintu

Kolmiosainen kirosana

Kielellä voi leikkiä.

Mutta yhdyssanan nähdessään kannattaa jo olla varuillaan. Puhumattakaan siitä, jos näkee kolmiosaisen yhdyssanan.

Höpsismi auttaa

Työmaaruokalassa olisi tänään sekä wieninleikettä että siskonmakkarakeittoa. Täytynee turvautua lantin heittoon.

(Edit: Päädyin valitsemaan snitselin. Ilman lantinheittoa.)

Kansallisten myyttien erityispiirteitä

Eilen kuuntelin autossa jotain radion "keskusteluohjelmaa", jossa nuoret aikuiset toistelivat jostain kuulemiaan hauskan kuuloisia puolitotuuksia ja urbaanilegendoja. Ääni ja tyyli tärkeämpää kuin sisältö.

Rupattelussa käsiteltiin suomalaisten oletettua, mutta silti varsin itsestäänselvää ja kaikenkattavaa tuppisuisuutta, eristyneisyyttä ja metsäläisyyttä. Keskustelijat itse seurasivat suomalaisuutta ulkopuolelta asettaen itsensä eurooppalaisen kaupunkilaisiksi.

Osoituksena suomalaisen kykenemättömyydestä sosiaaliseen toimintaan oli se, että Suomessa bussimatkustajat eivät koskaan mene toisen viereen jos yksinkin saa istua. Innokas harrastajasosiologi totesi vielä, että Italiassa ihmiset menevät puolityhjissä liikennevälineissä aina toisten viereen istumaan ja aloittavat vilkkaan keskustelun tuntemattoman kanssa.

Sitten hän lisäsi että ei itse tosin ole koskaan käynyt Italiassa...

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Kakkua ja pyttyä

Kuinka monta elinkautistaan istuvaa murhaajaa arvelisit Suomesta tällä hetkellä löytyvän? Vastaus yllätti ainakin minut pienuudellaan. Olisin median luomiin mielikuviin perustuen arvioinut määrän ainakin kolminkertaiseksi.

Murhan ja tapon raja on toisaalta tulkinnanvarainen. Ja niitä tappajia, kevyitä tappajia, lieviä tappajia tai muuten vain kuolemaa tuottaneita löytyykin telkien takaa sitten enemmän.

Kama Houlama

Hölynpölysanoitukset TOP 20. Ei ole getoonia listalla, pöh.

keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Tikas ja taso

Sisustusideoita kirjahyllyttömille. Taidan itse kuitenkin pysytellä Lundiassa.

Keitot seinään

Kesäloman pigmenttiä pohjoispäätyyn -projektia varten on nyt 10 litran pönttö Uula-tuotteen valmista keittomaalia. Faluröd.

Pienet pyöreät

Tiedossa on eräs äänite jolla voisi ilahduttaa syntymäpäiväsankaria viikon päästä. Levy on arvosteltu tuoreessa rokjulkaisussa numeerisin mainesanoin. Luulin, että saan sen ohimennessäni napattua mukaan lähiöostarilla asioidessani. Siellä kun on kolme levykauppaa tai ainakin tavaratalon levyosastoa. Ei löytynyt.

Asiantuntevasta erikoisliikkeestä löytyisi. Pitää polkaista keskustaan.

tiistaina, kesäkuuta 12, 2007

Täyttögrafiikkaa

Lontoon olympialogo herättää tunteita ja käynnistää kohtauksia. Omasta mielestäni ainakin tekstin ja olympiarenkaiden liittäminen kokonaisuuteen ontuu.

Muuten tuo kyllä näyttää horror vacuin lievittämiseksi keksityltä defragmentoituneelta tribaalipikselöitymältä, joita löytyy tuunatuista riisikupeista tarrana.

Vedä pussi huuleen aina vastatuuleen

Monet kollegat kulkevat ympäriinsä ylähuuli pullottaen. Sen alta löytyy vanhoja kunnon brändejä kuten Rödaa ja Ettania. Yläasteella niitä käyttivät lähinnä jääkiekkojuniorit.

Itse aloin miettiä voisiko teepusseja pistää poskeen imeytymään. Saisi tarvittavat aineet kätevästi elimistöön, mutta se turhia vessareissuja aiheuttava vesi jäisi pois.

maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Koukkuhun madon ma pujotan ja

Nordea Bank Business and Personal E-services '07 lähestyi minua seuraavalla viestillä:

Fisustus

En aloittanut konfirmaatioproseduuria.

Karahka

Mansikkakarahka
Jätin jälkiruuan väliin...

Tour de Euro

Pyöräilijä pääsi perille pikkukivirannalle. Hieno urakka.

perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

The Office

Työdelliin olisi tulossa Office 2007. Minimivaatimuksena olisi puolitoista gigaa muistia. Minulla on puoli. Minimivaatimuksena olisi kaksi gigaa kovalevytilaa. Minulla on puolitoista.

Saisinkohan jo uuden koneen?

Lasten suusta

Taloustermeissä on joskus tulkinnanvaraa.

torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Sukupuut

Skrubussa käsiteltiin firmojen nimenmuutoksia.

Ranskalaisen emoyhtiön ohella myös Veolian Suomen yhtiön historia on mielenkiintoinen. Vastaavia sukupuitahan löytyy rockbändeistä ja ameriikkalaisista rautatieyhtiöistä.

Suomalaisen puunjalostusteollisuuden alallakaan eivät fuusiot ja nimenmuutokset ole olleet epätavallisia. Alkuperäiset nimet eivät ehkä aina kertoneet toimialaa mutta yleensä ainakin kotipaikan.

keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Sure Bet

Sorbetteja ei koskaan ole liikaa tarjolla. Vaikka Pirkan uutuustuotteiden paketti vaikuttaa kovin kikkailevalta, on itse mössö hyvää. Varsinkin sitruunaisena.

Pyörällä päästään

HKL on keksinyt keinon, jolla karkotetaan matkustajia liian täysistä metroista.

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Ennätyskyy

Saksassa on ängetty C-Rekordiin Viperin tekniikka. Tehokkuus käy kauneuden edelle.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Sikapurje

Näyttelyyn kesällä. Taiteilija on nykyään myös käsityöläinen.

Mielessäni kuva kahvipaketin, verenpaine nousee lailla raketin

Unohdetun kansan ajanviettopaikka on myös työsuojeluammattiyhdistyksen ja lainlaatijan unohtama.

Helleviikko

Tiedossa lämmintä. Vaikka siitä ei itse juuri pääsekään vielä nauttimaan. Konttorissa on kaihtimet.

Epäilen vahvasti, että viiden viikon epävakainen kausi alkaa kolmen viikon päästä. Säänjumalat pääsevät näkemään lomalistat.

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Sauvasekoitin

Radioaktiivinen varasto saattaa räjähtää Kuolassa.

Heineken? Fuck that shit! Pabst Blue Ribbon!

Oluenmyynti ei kasva Ameriikassa. Viinin kasvaa.

Lookin' for adventure

Psykohistorioitsija valitsee nähtävästi harrastuksensa perin pinnallisesti ilmassa leijuvien trendien mukaan. Eikä siksi, että joku tuntuisi mukavalta. Monet moottoripyöräilijät kun nauttivat ihan pelkästään ajamisesta ja vähät välittävät siitä, mitä naapurit ja lankomies oikein ajattelevat.
Lempiharrastus: "Prätkäily, joskin se on vanhemmiten alkanut jo vähän tympäistä tultuaan vanhenevien miesten yleiseksi siirtymävaiheeksi rollaattoriin."