perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Lakiläppä

Midas on hidas

Vaihtoivat numeroa. Tällä kertaa 0153886795.

torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Psykedelian saaristo

Strange Maps on löytänyt melko huumehuuruisen mallisen Flaherty Islandin keskeltä Hudson Bayta.
(Havainto on alaviitteessä ja selityksiä löytyy kommenteista.)

Väärä kokoonpanolinja

Aamun lehdessä oli arvio ammattiyhdistyselokuvasta, jonka suomenkielinen nimi on Osasto 291 - Detroit. Kuvassa Richard Pryor kokosi Checkereitä. Niitä ei tehty Detroitissa vaan Kalamazoossa.

keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

0144585299

Soittaa. Ei kannattane vastata.

Turkey Awardin saajaksi ehdolla

Kategoriassa "suomalaiset musiikkihupailut" on itsestäänselvänä ehdokkaana eilen Teemalta tullut Topralli. Käsikirjoitusta ei ehkä kuulunutkaan olla joten enimmäkseen kokonaisuus ei oikein pysynyt kasassa. Renegadesin live-esiintyminen oli parasta antia mutta Creaturesin rumpalina toiminutta Remua ei kovin montaa sekuntia näkynyt ja Tommie Mansfieldiä en löytänyt lainkaan.

Ehkä tuo pitäisi katsoa tarpeeksi monta kertaa tarpeeksi hyvässä mielentilassa jotta alkaisi elää omaa elämäänsä. Tulipa sentään dokumentoitua suomalaisen nuorisokielen kehityksessä vaihe jossa kappaletta eli tsipaletta kutsuttiin pieceksi ennen siirtymistä sittemmin vakiintuneisiin piisiin ja biisiin.

tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

Ravintola Nuevo Latino

Enpä ole tuossa ravintolassa käynyt mutta niillä näyttäisi huhujen mukaan riittävän asennetta. Asiakkaalle ei haluta antaa syytä olla tyytymätön.

maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Uskoo ken tahtoo

torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Juhannusajelua

Virittäkää rautalankanne, lähtö Ace Cafen edestä iltapäivällä (via).

Reissarit

Aamun sanomalehdessä oli juttu leirintäalueille majoittuneista maankiertäjistä. Kyse lienee travellereista, joita ei pidä sekoittaa aikaisemmin tutuksi tulleisiin romaneihin.

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Aina sattuu kun koskee

Jotain menee aina hieman pieleen, kun yrittää kuljettaa tavaraa vuokratuilla laitteilla. Aikaisemmin listalle on päässyt lumihankireissu ja muistissa on myös ne kerrat kun keskellä yötä uuden asunnon avaimet eivät sopineetkaan tai vuokravolkkaripakun moottori laukesi Pyhäsalmen suoralla.

Nyt ei uusikaupunkilainen jaksanut vetää puukiukaalla ja sähköhellalla lastattua peräkärryä kahdeksaakymppiä vaan öljyt alkoivat lämmetä ja paineet aleta. Körötteyä siis.

Lisäksi hellan asentaminen 10A sulakkeilla varustettuun sähkötauluun onkin odotettua hankalampaa ja kiukaan peltinen hormiputki vaikuttaa liian lyhyeltä.

Juhannus ilman lämmintä ruokaa ja saunaa?

perjantaina, kesäkuuta 13, 2008

Savua

TE-ministeriön tulipalo näkyy myös EK:n nettikamerassa.

keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Pokkareista -20%

Akateeminen antaa mahdollisuuden varautua sadepäiviin:
  • Peter Fröberg Idling: Pol Pots leende
  • Howard Marks: Mr Nice
  • Nassim Nicholas Taleb: The Black Swan
  • Peter Englund: Ofredsår
  • Erik Zsiga: Hejdå Östeuropa!

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Peräpesu

Antropomorfisia astioita...

Tunnetteko tyypin?

Benropen ja Juban havaitsema tyyppi on rasittanut keskuudessamme jo pitkään (kohta 3).

maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Otsikoinnin vaikeus

Kauppalehti neuvoo uranaista välttämään tiettyjä yrityksiä. Otsikon ideaa ei tarkemmin selitetä. Jutussa listataan pörssiyhtiöitä, joiden johtoryhmästä ei löydy naisia.

Ei taida löytyä jatkossakaan jos lehden neuvoa noudatetaan. Kuka hyötyy?

Paketit aukeavat

Pari viikkoa sitten huomasin, että entisellä työmatkareitillä ei ollut viime aikoina tullut juuri kuljettua. Enson talo oli paljastunut rakennustelineistä sopivasti kesää vasten.

Nyt kutsetti on myynyt talon ja aikoo lähteä siitä lähivuosina. Odotamme kiinnostuneina tulevaa käyttöä. Taitaa muuntua huonosti toimistohotelliksi ja julkisivuun tuskin voi kiinnittää pikkufirmojen valomainoksia. Kemikaalivirastolle paikka olisi voinut hyvinkin sopia.

keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Mitä ulkomaalaiset ajattelevat meistä, osa 689

The Economistin kirjelähettiläs tarkkailee hyvinvointivaltioiden koululaitoksia.

Hinnoittelun vaikeus

Antikvariaatti Kirjava Lintu piti myyntitiskillään esillä kahta Ali Alavan tiedusteluaiheista kirjaa. Oletin molempien etulehdellä ollutta kuutosta hinnaksi - varsin edullista. Tiskillä kävi ilmi että hinnat olivat jonkun aikaisemman myyjän jäljiltä ja näitä ei oltu nyt vielä ehditty hinnoitella. Oikeasti tekevätkin yhteensä 23 euroa.

Lompakossa ei ollut käteistä kuin 17 euroa enkä jaksanut lähteä Forumiin automaattijonoon. Kaikki olivat varmaan lopulta tyytyväisiä, antikvariaatti sai pitää kirjansa ja minä en ostanut turhia opuksia joista en ollut viittä minuuttia aikaisemmin edes kuullut.

Akateeminen kirjakauppakin sai hetken päästä myytyä minulle samaan aihepiiriin kuuluvan kirjan sillä parillakymmenellä eurolla.