maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Navigaattori 1920-luvulta

Automobiilikuljettajan asiallinen apuväline.

Innotrans 2008

Käyttäjälähtöistä shoppailua ratikkavalmistajien messuosastoilla. Tuon kaltainen raportointi vähentää virhekäsityksiä koskien poliitikkojen reissailua veronmaksajien rahoilla.

perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Kerran kesällä festareilla

Kun toisaalla niin sitten täälläkin.



Koko elokuva on myös hyvin suositeltava vaikka loput artistit ovatkin viileämpiä. Ja ohjaajakin on taas otsikoissa.

Plonk

Pistäisin jollekin kliseefiltterilistalle kaiken, jossa esiintyvät sanat "lintukoto", "ahneus", "kaupunkimaasturi" tai "keisarin uudet vaatteet".

Jos minulla olisi sellainen lista.

"Paituli" ja "drinksu" eivät onneksi tule niin usein kirjoitetussa puoliasiatekstissä vastaan.

The food, ecumenical in flavor, a cosmopolitan adventure of exuberant eclecticism full of amuse gueule and gastro-credibility

Tässäkö uuden ruokakritiikkiblogisodan alku? Mitä vastaa pietarsaarelainen Kumars? Lähettääkö uhkauksia lakimiehen kautta piirtäjän sukulaisten työpaikoille?

keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Tunnistusongelma

Mustang vai Spitfire? (via)

Tuo kuvakulma oli kyllä korkkareissa hyvinkin yleinen mutta ei helpota tunnistamista.

Eikä taida olla kumpikaan tuosta potkurin alla olevasta ilmanottoaukosta päätellen. Ja onko potkuri oikeasti viisilapainen vai onko kyseessä optinen harha?

Musta Valpo

Enpä jaksa enää edes Akateemiseen asti vaivautua vaan tilasin uutuuden Adlibriksesta. Oli melkein kympin verran halvempikin.

tiistaina, syyskuuta 23, 2008

No niin, sitähän minäkin

Nyt pyöräilevä valtuutettu on itse yhdistellyt pääministerin nurmijärvimallia ja omaa helminauhavisiotaan ja saanut aikaan keskikokoisten kaupunkien kiskoin kytketyn kehikon.

Sen helminauhan ongelmana kun on tasapainottomuus eli vahvemman pään suunnassa on ylikuormitusta ja heikommassa päässä junat kulkevat tyhjinä. Helminauhoista on tapana muodostaa lenkkejä eli kolmio varmaan toimisi, mutta Helsinki-Turku-Tampere on siihen liian iso. Ehkä Hyvinkää ja Lohja sitten kärjiksi.

maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Tehoneliöt

Hauska kompaktiasunto.

Kansanautoja taas saatavana

Valtuutettu vähättelee

Kohtalaisen alentuva understatement:
Minä olen tottunut elämään kaupungissa, eikä pari pultsaria siellä täällä järkytä mieltäni, mutta meitä on erilaisia.
Kunpa ongelmana olisikin aina vain pari pultsaria.

torstaina, syyskuuta 18, 2008

Omistusliite

Tässä taitaa mennä hieman käsitteet sekaisin. Kyllä minä saan maalata taloani. Jos se oikeasti on minun taloni.
Helsingissä voit vapaasti ripustaa talosi parvekkeelle hakaristin. Mutta jos teet talosi seinään maalauksen, saat perääsi vartiointifirman, rakennusviraston virkamiehet ja poliisin
Kirjoittaja taitaa luulla että kaikki talot ovat yhteisiä eli ei kenenkään mutta sen vuoksi kaikkien. Ja että sananvapaus koskee vain ns. hyviä asioita.

tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Teoreettista tuloa

Erilaiset tulonjakomallit ovat hauskoja pyörityksiä. Haluaisin kuitenkin noihin lisää elämää eli tarinoita ja kasvoja.

Mies on kirjoittanut käytännönläheisen arkirealistisen pyöräilykirjan joten eiköhän kuvitteellisia käyttötapauksia löytyisi omasta päästäänkin. Tai joku oikea mediajournalisti voisi kaivaa kadulta esimerkkejä. Vielä parempi olisi, jos nettiin rakennettaisiin mallin pohjalta tulonjakokone tai -peli, jossa kansalaiset pääsisivät kokeilemaan hyötyjä ja haittoja juuri omalla kohdallaan.

Vaikka silloinkin lopputulos kai olisi että "ei meillä ole ennenkään noin tehty" ja "sopii kyllä johonkin muualle mutta ei juuri meille" tai "hyvä idea mutta en tykkää sen esittäjästä" tai jotain vastaavaa ideologista seliseliä.

maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Levytyssopimusta?

Yhtyeeni San Andrés Tuxtla etsii nauhoilleen julkaisijaa. Levyn nimi on Life is a Risk ja kansi näyttää tältä:



(via)

Oi ei, siis...

Hieman vaihtelua katusoittoon.

sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Salkoon

Tiedostavat kansalaiset ovat alkaneet kuntavaalien lähestyessä liputtaa parvekkeillaan. Jatkossa voisivat kokeilla myös tällä.

perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Koprolalia-palkinto

Vaatimaton nimimerkki Takamatkalainen Iivisniemestä näyttää taas päässeen lyhyessä ajassa useampaankin mediaan.

tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Hans Fagerlund

Syö suklaata.

maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Parkkipaikkastailausta

Hotellin eteen pysäköity urheiluauto parantaa majapaikasta syntyvää mielikuvaa.

Koskahan joku täkäläinen kiinteistönvälittäjä keksii parkkeerata naapuruston täyteen pohjoismaisia perheautoja asuntonäytön ajaksi?

Priiuuii

Uusi hauska kuvasarjatuttavuus (via).

Joustavuuteen pakottaminen

Hebulin kuskien kyvyttömyys ei yleensä haittaa kun vaan osaa käyttää muita tapoja liikkua. Nyt se alkaa olla kuitenkin jo vaaraksi ulkopuolisillekin.

Joku on ehkä ehdottanut että Kehä I:n lisäksi myös pyörätiet muutettaisiin bussikaistoiksi ja kokeilu aloitettiin tänä aamuna minun työmatkani varrella.

Edit: jotkut jaksavat vaalien alla ideoida kauniita utopioita joissa kaikki ovat kavereita. Erityisesti tämä kohta oli epärealistisuudessaan julmaa ironiaa nykytilanteeseen verrattuna:
Pyörätiet voisi rakentaa alkuvaiheessa kaupungin nykyisille ajoväylille bussikaistojen päälle, mihin ne voisi merkitä kirkkaan punaisella. Kaupungin bussin- ja taksinkuljettajat tulisi kouluttaa ajamaan samalla kaistalla pyöräilijöiden kanssa. Mallia voisi ottaa Lontoon joukkoliikenteestä, missä bussinkuljettajat ja pyöräilijät ajavat samoilla kaistoilla hyvässä yhteisymmärryksessä jopa siten, että bussikuskit ”suojelevat” pyöräilijöitä.
Helsinkiläisiä bussikuskeja pyöräilyvihamielisempää ammattiryhmää on oikeasti vaikea löytää joten uudelleenkoulutuksen tulisi tapahtua lähinnä lobotomian avulla.

perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Kun rumba loppuu

Piikkilankaorkesteri lopettaa, liput Tavastialle varattu.