perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Liukas luiska

NE etenevät yksi askel kerrallaan.

Minä veikkaan että yksi lisäkytkös tulee vielä nopeusvalvontakameroiden, satelliittipaikannuksen, joukkoliikennekorttien ja tietullien kautta. Silloin voidaan käyttää valvonnantarpeen perusteena normaalien Kioton sopimusten lisäksi yhtä hyvää vihollista, rattijuoppoutta ("miksi epäilet, oletko rattijuoppouden kannattaja?").

Ai niin, vielä kaupparyhmien bonuskortit ja syömätapojen tarkkailu. Kotipuska tietää kolesterolisi.

torstaina, helmikuuta 26, 2009

Extremistan ja Mediocristan

Kolumnisti puhuu kirjasta. Minusta tuo kuvaus sisällöstä ei kyllä oikein vastannut sitä mitä itse luin. Ehkä silmälasini ovat väärän väriset.
Taleb kirjoitti kirjan Musta Joutsen (Terra Gognita), jossa hän ennusti tulevan laman hirveyksiä.
(Edit: Kemppinenkin tuntuu lukeneen ihan eri kirjan...)

Täyttä hepreaa

Eri maissa kuvataan käsittämätön asia eri tavoin.

keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Kalvotalous

Muinoin silloisessa vesipiirissä kesätyössä erilaisia avustavia toimistotehtäviä hoitessani en tajunnut suunnittelevan rakennusmestarin kehoitusta tehdä ransparensseja. Piirtoheitinkalvojahan ne.

Talouteenkin auttaisi kalvosulkeiset eli radical transparency (via).
Instead of assigning oversight responsibility to a finite group of bureaucrats, we should enable every investor to act as a citizen-regulator. We should tap into the massive parallel processing power of people around the world by giving everyone the tools to track, analyze, and publicize financial machinations.

maanantaina, helmikuuta 23, 2009

Springtime for Mannerheim

Mannerheim-elokuvan rahoituksesta tulee jotenkin mieleen... The Producers. Nimikin on sovellettavissa: A Gay Romp with Marski at Päämaja. Ou, maan!

Ja tuo ei sentään ei ole ollenkaan niin paha kuin se että lauantain Göring-dokumentin aikana alkoi soida päässä jipi-jipi-jipi, pää on pipi!

lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Osajnat

Autossa radiosta kuultua: Rock Fuel. Ei ehkä kauhean omaperäistä mutta rullaa ja hyviä koukkuja.

perjantaina, helmikuuta 20, 2009

Pörssi aukeni Zimbabwessa

torstaina, helmikuuta 19, 2009

Lainelainelautaileva

Marmain Zeeland-uutisoinnissa mainittiin firma nimeltä Triventum. Taidan olla Unto Paanasen opetukset kahden kuukauden jälkeen kesken jättäneenä tulkintoineni ihan foorumilla mutta epäilen että se on kyökkilatinaa ja tarkottaa kolmimahaista (eli siis lehmää).

(Edit: eikun märehtijöillä onkin kokonaista neljä mahaa. Mutta silti.)

Inflaatio korvien välissä

Mediassa ja mielikuvissa on otettu oppia ennustajilta ja analyytikoilta kun talouden kiemuroita yritetään kuvata yhä dramaattisemmin. Vaikeaa on toki käyttää neutraaleja ja asiallisia taloustermejä kun poliitikot nokittavat toisiaan puhumalla suhdannevaihteluista talvisotana, harmageddonina tai maailmanloppuna. Niiden rinnalla harmittomampia talouden tilaa kuvaavia termejä voi toki tiputella ihan huolettomasti, merkityksestä välittämättä.

Onkohan kasarihardcorepunkin myynti lisääntynyt kun bändin nimi mainitaan mediassa säännöllisesti.

keskiviikkona, helmikuuta 18, 2009

Vad kan du om Saab?

Klassikot kaduillamme

Suomessa ollaan joskus huolissaan henkilöautojen iästä - erilaisilla romutuskampanjoilla halutaan lisää kiertoa ympäristön nimissä eli 80-luvun värkit pois teiltä.

Jos USA:n automyynti pysyy nykytasolla, muodostuu siellä autokannan uusiutumistahdiksi 24 vuotta joka on aika hyvä saavutus.

maanantaina, helmikuuta 16, 2009

Joskus luulee ensin lukevansa Lehteä...

...mutta sitten herää ja huomaa että ne tekevät sen itse.
...jonkinlainen natsikerho, fenno-ugrilaisten shovinistien käärmeiden pesä.

perjantaina, helmikuuta 13, 2009

Umlauteja

Tavastialla ensi kuussa, levy ensi viikolla, kunneltavissa nyt (via).

Wint & Kidd

Lontoolaisen koruputiikin nimi saattaa kuulostaa anonyymin eksklusiiviselta ellei muista että inha tappajapariskunta Diamonds are Foreverissä oli saman niminen.

keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Good Old Jugend Boys Band

Töölöläinen on havainnut Helsingissä olleen aikanaan Hitler Jugend -alaosaston.

Ei liity asiaan muuten kuin nimen osalta, mutta minun korvani uteliaisuuden on monesti herättänyt helsinkiläisen ruotsinkielisen Old Boys -suojeluskunnan englanninkielinen nimi. Kuulostaa kovin kosmopoliittiselta toiminnalta kansallisisänmaallisen akatemiakarjalaisuuden rinnalla. Harjoittivat oma-alotteista asekätkentää sen varsinaisen 2. ye-upseerivetoisen operaation ulkopuolella silloin 1944.

maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Hyllytavaraa

Kulutusjuhla kertoi toisaalla kerrotun Amazonin varastotyöläisten työoloista. Varsinainen juttu löytyi täältä.

Toivottavasti kukaan ei raportoi mitään pahaa Adlibriksestä. En haluaisi saada huonoa omaatuntoa kirjojen tilaamisesta...

perjantaina, helmikuuta 06, 2009

R.I.P. Lux

Savu ajankuvana



Mistähän saisin vielä sellaisen punaisen napin jolla sivulla vierailijat voivat ilmoittaa tupakansavuisiin kuviin linkittämisestä viranomaisille. Saa olla norjaksikin.

keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Laatikon ulkopuolella

Lintulahti käsittelee samalla kertaa sekä talouden että lehdistön kriisit. Edellisestä olen itsekin avautunut samaan henkeen.

Liitän mukaan vielä autotekniikan avoimuuden. Jos osakkeita neuvotaan ostettavaksi ainoastaan sellaisista yhtiöistä, joiden toiminnan ja tilanteen tuntee, yhtähyvin auton ostamisessa kannattaa luottaa vain sellaiseen tekniikkaan jonka periaatteet tietää ja jonka viat osaa tarvittaessa itse korjata (tai ainakin kertoa korjaajalle mistä kannattaa etsiä).

Pätisiköhän sama periaate lisäksi vielä myös terveydenhoitoon...

Laulaja kun osoittautuu Mustajärven Pateksi

Viikonlopun W.C.Fields -leffan käsikirjoittajanimimerkki Mahatma Kane Jeeves tuntui kovin tutulta mutta silti niin vieraalta. Sitten muistin ikurilaisbändin nimeltään Mahatma Khane Jewes - josta muodostui aikanaan... Popeda!

Merchandise 7X

Sosiaalisesti rajoittuneiden tämänpäiväisen stripin kommenteissa puhuttiin Open Colasta. Tietenkin nörtit ovat yhdistäneet kaksi tärkeää asiaa: avoimen lähdekoodin ja kasvisuutejuomat.

tiistaina, helmikuuta 03, 2009

Siksenmä oo, koska haluun heti sen

Samaen biisiä hieman uudelleentulkittu kuvittamalla se hepoaiheisesti.

-40% alennetusta hinnasta

Crop Circles

Miltä myymättä jääneiden autojen varastot näyttävätkään Google Mapsissa.

maanantaina, helmikuuta 02, 2009

C'etait un au revoir

Aulnaylainen lähti pirteästi pöristen ja kakkosvaihdetta rusauttaen kohti uusia seikkailuja.

Parkkiruudun uusi asukas, punertava bochumilainen vinkkasi sille lähtiäisiksi vasenta etulähivaloaan (kyllä, Myyrä Matikaisen malliautoa tuli aikanaan luettua monesti ja hartaasti).