keskiviikkona, helmikuuta 24, 2010

Leivottu patonki

80-luvun Citroen BX:stä voi saada aika oudon näköisen kovalla työllä.

maanantaina, helmikuuta 22, 2010

He had a lot of guts

Skicross vaikutti oudon tutulta vaikka olin varma että en ollut koskaan lajia seurannut. Sitten keksin.

torstaina, helmikuuta 18, 2010

Omistaminen on varkautta

Outo tarina siitä miten pelkkä omistamisen autuus on joillekin tärkeämpää kuin se mitä omaisuudellaan tekee (tiivistettynä: VH1-kanava haalii kaksikymmentä vuotta sitten kolmekymmentäkuusi vanhaa Corvettea kilpailuvoitoiksi ja ne päätyvät eksentrikkotaiteilijalle joka on sittemmin pitänyt autoja kellarissa pölyyntymässä).

tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Dogtwitter

Höh, miksei käännöstä tehdä samantien myös lolspeakiksi?

sunnuntaina, helmikuuta 14, 2010

Jäidenlähtöä odotellessa

Venemessuilla oli melkoisen väljää, kahvitkin pääsi juomaan istualtaan.

Koska huipputarjouksia ei näkynyt, ei haavealusta vielä pantu pakettiin. Ja on se omarahoitusosuuskin vielä järjestämättä...

keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Investigatorumia Invest Oyj

Joskus suunnitelin sijoitusstrategiaa jonka mukaisesti toimittaessa salkkuun hankittaisiin osakkeita yhtiön nimen historian perusteella. Ainoastaan suomalaiset paikannimet ja sukunimet olisivat hyväksyttäviä.

Tuohon kuvitteelliseen salkkuun olisi nyt tulossa Nokian, Vaisalan, Fiskarsin, Ahlstromin, Stockmannin, Rapalan, Outokummun ja Raision lisäksi uutta ostettavaa.

torstaina, helmikuuta 04, 2010

Valtion virastoissa noudatettavana aukioloaikana

Minua on monesti ihmetyttänyt että pankkien ja verotoimistojen lisäksi on olemassa yksi toimiala jonka palvelupisteet ovat yleensä auki vain työpäivien aikana kahdeksasta viiteen. Pankki- ja veroasiat voi toki hoitaa netissäkin mutta auton huoltoa ei oikein. Ehkä tämä on muuttumassa...
Hän ryhtyy rakentamaan Deltasta uudenlaista autojen huoltoketjua. Yksityiskohdat yhtiö kertoo myöhemmin, mutta olennaisen voinee päätellä Hermanin kommenteista. ”Maailmassa on maita, joissa yli puolet autojen huolloista tehdään aikoina, jolloin maahantuojan oma huolto on suljettu.”

keskiviikkona, helmikuuta 03, 2010

Aamu alkaa

Bussi oli myöhässä (joka on ymmärrettävää kaduilla joille mahtuu rinnakkain vain yksi kulkuväline kerrallaan), bussissa oli ahdasta (koska niissä kuuluu lukea ilmaisroskalehtiä koko aukeama levällään), kyydistä noustua toinen bussi meinasi ajaa päälle (koska ne yrittävät ottaa aikatauluja kiinni ylinopeudella), toimiston alaoven edessä oli siivooja löyhyävästi tupakalla ja hissintulo kesti.

Muuten ihan kivaa, päässä soi vielä kasarihenkistä syntikkapoppia eiliseltä.

maanantaina, helmikuuta 01, 2010

Aurajoen ylitämme aina silloin...

Loppuviikon Turun-visiitin hämmentämänä jäin miettimään varsinaista suomen kieltä.

Esimerkiksi tämä reikominen on varmaan jotain kovin epämiehekästä toimintaa kun paikallinen dekkarikirjailija kuulemma aina hokee että "Mä en reio!".

Signeerauksia

Kävin viimein katsomassa valokuvanäyttelyn. Suurikokoisista kuvista paljastuu hillittömiä yksityiskohtia joita ei kirjan sivuilta näe. Esimerkkinä vaikka Malminkadun panoraamassa kaksi gossea seiväshyppyharjoituksissa, Kauppatorilla myynnissä olevat elintarvikkeet tai liikkeiden ja käsityöläisten kyltit ja ilmoitukset. Uusimmassa Laiva-lehdessä oli tunnisteltu Pohjoisrannan kuvassa esiintyviä laivoja, siinäkin venäläisten läsnäolo on näkyvää.

Alea

Kirjakaupassa on tänään sitten jo lisäalen vuoro. Muistelisin että yleensä se on alkanut kolme viikkoa varsinaisen myymäläalen alkamisen jälkeen, joten nyt ollaan aikataulusta hieman edellä.