maanantaina, tammikuuta 31, 2011

Unmountable Boot Volume

Kodin sylidelli (Latitude D610 joka oli täysinpalvellut jo silloin kun lunastin se viidelläkympillä edelliseltä työnantajalta kolme vuotta sitten...) näytti eilen siniseltä.

Töissä löysin ansiokkaan pikajohdatuksen aiheeseen. Hieman aateekoo-operointia ja taas toimii. Thanks, Ken!!!

Heti aluksi kaikki mahdolliset tavarat ulkolevylle talteen ja huomenna katsomaan uutta konetta.

Hieno ilmaisu tuo Ratsaillekykenemätön Saapastilavuus.

keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

Ysiysi

Tuplavalollisia vientimalleja silloin joskus.

perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Insinöörit tykkää

Tekniikka ja talous -lehden virheilmoitukset ovat jämptejä.

JFK on kuollut

...ja tavallista tusina-ambulanssia yritettiin huutokaupata hänen ruumistaan kuljettaneena.

(Edit: Dallasissa käytetty raatovankkuri sen sijaan on tallella ja aito - sekä myös myynnissä hintaan $1.5 m...)

keskiviikkona, tammikuuta 19, 2011

Koko omaisuus myyntiin

Trendikäs ilmiö leviää: Taiteilijakodin koko irtaimisto kaikkineen päivineen.

Mukana mm. nämä löydöt:
  • Pokeripelimerkki avaimenperä, josta keskeltä painattaessa tulee kirkas ledivalo ja näet avata autosi oven ja startata sen.
  • Vyöhän asennettava ravintotyöntekijöiden käyttämä ammattipullonkorkinavaaja, joka toimii hissikortin tavoin. Saat sen esille silmänräpäyksessä, päästä irti ja se menee itsestään perille.
  • Dingon Pertti "Nipa" Neumannilta aikoinaan hankitut aidot mustavalkoiset käärmeennahkabootsit. Koko 44. Käytetty vain yhdessä näytelmässä. Jos et kehtaa laittaa jalkaasi niin hieno sisustuselementti tai anna eteenpäin lahjaksi.
  • Maalaishenkinen romanttinen keittiöön sopiva vihreä puutaulu, jossa lukee: "TYKKÄÄN HALEISTA / TYKKÄÄN SUUKOISTA / MUTTA ENITEN ILAHDUN... / TISKAUSAVUSTA. Tämän taulun juju on siinä, että kun annat sen lahjaksi kumppanillesi pääset koko vuoden tiskivuorista eroon, koska taulu suggestoi ja hypnotisoi toisen tiskaamaan.

tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Lääket. lis.

Ostin krooniseen vaivaani lääkettä lisää tiskin takaa ja reseptillä. Matkan varrelle osuneessa Ruoholahden apteekissa oli ystävällinen palvelu ja Kela-korvauksen suuruuskin tuli kerralla oikein - toisin kuin YA:ssa joka aikoinaan onnistui monesti peräjälkeen tumpeloimaan niin lahjakkaasti etten heitä päin enää edes aivasta.

Nyt varoittivat jopa että seuraava ostokerta on syytä ajoittaa hetkeksi aukeavaan aikaikkunaan joka osuu huhtikuulle ennen reseptin vanhenemista, mutta riittävän ajan päähän tämänkertaisen oston jälkeen (koskapa Kela ei salli kerralla hallussa pidettävän lääkkeen määrän olla kohtuuttoman suuren). Hyvä neuvo, näitä juttujahan ei laitos yleensä asiakkaalle hallintoalamaiselle mitenkään kerro. Tieto on valtaa.

torstaina, tammikuuta 13, 2011

Omistusketju

No heh, eilen juuri pohdin itsekseni sähkökirjojen omistuskirjoituksia ja exlibriksiä. Asiaa on samaan aikaan mietitty muuallakin.

Aamuale

Perinteitä kunnioittaen heti seitsemältä Kirjapalatsiin. Jotenkin on vaan mennyt fiilis kun ale alkaa heti näin pian joulun jälkeen ja sieltäkin on vielä luettavaa jäljellä. Jotain kertyi kuitenkin:

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Pupuhuhdan salakäytävät

Sen vähän pohjalta mitä Jyväskylästä tiedän, ei yllätä tuo tekopaikka lainkaan...

(Edit: muutkin huomanneet saman...)

Muuttaneet Honkajoelle?

Asiakaspalveluasenteella

Lounaalta palatessa oli toimiston edessä jalankulkijalle rähisevä invataksinkuljettaja.

Päätyyköhän aggrorengiksi kaikki ne asiakaskontaktiammatista haaveilevat, jotka ovat kuitenkin liian hinteliä portsariksi.

maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Loskaa

Samat oli kelit 50-luvullakin...

perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Equus Funny Caballus

Musta hevonen nyt printtinä SK:ssa! Hienoa.

torstaina, tammikuuta 06, 2011

Lapset ensin

Ei mennyt personalisoitu kilpi läpi viranomaisilta.

maanantaina, tammikuuta 03, 2011

Hande ja Alppu

Sain joululahjaksi mm. kirjat sekä Dumarista että Albertista.

Vaikka miesten vaiheet eivät ainakaan sivuilla juuri risteytyneet ja tyylinsäkin olivat aika erilaisia, löytyi yhtymäkohtiakin vaikkapa syntymäajasta ja päihteidenkäytön muokkaamasta persoonallisuudesta.

Samojen Vanhan ja Natsan pöydistä löytyneiden soittajien kanssa molemmat myös tekivät töitä 70-80-lukujen vaihteessa. Ehkä amfetamiinikin tuli samoilta välittäjiltä mutta sille tasolle ei kirjoissa päästä vaikka yksityiskohtia muuten löytyykin.

Mielenkiintoinen yhteinen teema oli "sävellyksen" ja "sovituksen" suhde. Kumpainenkin tuotti materiaalia tavalla johon ei välttämättä aina voi soveltaa perinteistä teosto-tyylistä ajatusta tekijänoikeuksista. Ja niinpä molemmat olivat alituisesti rojaltien jakamiseen liittyvissä riidoissa soittajakumppaniensa kanssa.

Vaihtelua reissailuun

VR onnistui tarjoamaan monipuolisia elämyksiä, yksikään matka ei heillä ole tylsästi samanlainen.

Menojuna oli lopulta 58 minuuttia myöhässä mikä osoittaa tarkkuutta ja ammattitaitoa - tunnin myöhästyksestä olisi joutunut maksamaan matkustajille korvausta...

Paluujunassa puolestaan oli sisälämpötila 14 astetta. Säästyneellä energialla hidastettiin luultavasti ilmastonmuutosta...