torstaina, huhtikuuta 28, 2011

Jouluvappujuhannus

Myöhäinen pääsiäinen sekoittaa sisäistä kalenteria - postitin juuri kauhealla tohinalla äitienpäiväkortin. Sitten vasta tajusin että taitaapa ehtiä kerrankin todella hyvissä ajoin vastaanottajalle...

keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2011

Punkki & Jäykkäkouristus

Mehiläinen pisti molempiin olkapäihin.

Vaan eipä liene suomipunkin historiassa edes koskaan ollut bändiä nimeltä Jäykkäkouristus. Hyvin olisi sopinut niiden korroosioiden, karanteenien ja pohjanoteerausten joukkoon tuollainenkin.

Viimeisimmässä Suessa mainittiin Noora Tommilan vaikuttaneen aikanaan (13-vuotiaana!) Kusivaurio -nimisessä punkorkesterissa. Nauratti kovasti.

(Ai niin, ilmoittautumistiskillä oli ihan normaalin näköinen vaativa asiakas varaamassa silmälääkäriaikaa - halusi ehdottomasti dosentin, professorin tai muun pätevän, ei missään tapauksessa mitään nuorempaa. Vastaanottohoitajaparka löysi ainoastaan lisensiaatin jonka syntymäaika oli sentään 60-luvulla...)

tiistaina, huhtikuuta 26, 2011

Tankerokänni

Tutkimustuloksesta on olemassa useampiakin empiirisiä havaintoja mutta myös vahvasti päinvastaisia. Kai ne saarikosket, leskiset ja vainiot sitten vain vahvistavat säännön.

keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Pääsiäinen nastoilla

Eipä lähtenyt talvikiekot omin voimin ja keinoin alta pois. Pultit kyllä irtosi mutta ainakin kahdesta valssista oli keskiöreikä ruostunut kiinni talven aikana. CRC:tä yritin toki käyttää apuna.

Ennen pääsiäistä ei ammattiauttajaltakaan saanut aikoja. Kilpailutin sen verran että työn saa Herttoniemen Laaksten hintaan 25 € eikä saman kaupunginosan Euromaster, jonka hinnoittelu olisi ollut 45 €.

perjantaina, huhtikuuta 15, 2011

Sur la mer et sur la route

Havaintoja liikehtimisestä:

torstaina, huhtikuuta 14, 2011

Sans armes, ni haine, ni violence (ja toisinpäin)

Nizzan rikoshistoriaan kuuluu pari mielenkiintoista tapausta:
Rötösherrapormestari Jaques Médecin liittyy luonnollisesti molempiin juttuihin...

keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2011

Asuurirannikolta



Dick Rivers oli alunperin Les Chats Sauvagesin laulaja. Tekivät viitisenkymmentä vuotta sitten hitin Twist à Saint-Tropez - joka suomeksiväännettynä sijoittui Yyteriin!

maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Kind of Blue1

Menolipussa lukee "lämmin ateria" - eipä pitänyt paikkansa.

Paluulipussa lukee "Mahdollisuus ostaa pientä syötävää" - eipä ollut känttyä jäljellä koneen peräosassa.

Ja terminaalin hihnalla ei näkynyt sitten enää omaa laukkuakaan.

Ryanairin laatu, Finnairin hinta.

(Edit: laukku ilmestyi kotiin, oli tehnyt mutkan Brysselissä...)