torstaina, elokuuta 04, 2005

Pakotie, pako vie

Hengästyttävää puuhaa (via Linko). Mistähän leffasta tuo on, ilmeisesti vastaava meno ei jatku ihan puoltatoista tuntia.

Oven päällä olevasta tuuletusluukusta sukeltaminen muistutti viitisentoista vuotta sitten Pariisissa näkemääni pummimatkustusta metrossa: joillain asemilla on tavallisten kiertopuomiporttien sijasta korkeammat joiden yli tai ali ei ole tarkoitus päästä. Joku nuorukainen kuitenkin otti kunnon vauhdit, tasajalkaponnistus, sukellus ja voltin kautta jaloille ja pakoon. Parkour onkin ranskalaista alkuperää.

Eilen koiraa kävelyttäessä havaitsin naapuruston kakaroiden ottaneen läheisen päiväkodin fyysisesti haltuunsa. Arkkitehti on suunnitellut julkisivun elävöittämiseksi hauskoja ritilöitä. Rakoihin mahtuu pieni tossu, joten ne käyvät hyvin askelmista. Katoksen päältä pääsee mukavasti kapeaa aitaa pitkin myös itse rakennuksen katolle - josta on hyötyäkin silloin kun futispallo on lentänyt sinne. Tyypeillä vaikutti nyt olevan joku kilpailu menossa, ilmeisesti laskivat kuka pääsee talon päästä päähän vähimmillä kosketuksilla.

Itse opin nopean porraskäytävälaskeutumisen alkeita jakaessani Kalevaa opiskeluaikana.

3 Kommenttia:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Toivottavasti nopeuden määrää ei pilannut meluisuuden taso - taito jonka yllättävän moni kuulostaisi nykymaailmassa usein unohtavan...

9:25 ap.  
Blogger edsel sanoi...

Tömähtely ja tasajalka-alastulo porrastasanteelle ei ole nopeaa, kutakin askelmaa tulee vain kevyesti hipaista :-)

8:48 ap.  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Omasta Hämeen Sanomat-jakelusta on todellakin niin pitkä aika, etten muistakaan... Luukuissa on eroja :>

12:22 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home