keskiviikkona, lokakuuta 05, 2005

Per libris ad aspera

Olen lukija, joka ei vielä tiedä omia tarpeitaan. En halua selata kirjastojen luetteloita Boolen operaattoreiden avulla tai laatia etukäteen bibliografioita kirjakauppakäyntiä varten. Tutustun mieluummin aistein avoimin kirjakauppojen, lainastojen ja antikvariaattien sekaviin tarjoomuksiin pää kenossa hyllyjen välissä kulkien.

Tätä periaatetta käyttäen avautuu uuden verkkokirjakaupan valikoima perin ohuena. Ellen tiedä etukäteen kirjan tai kirjailijan nimeä, löytyy sisältöä ainoastaan huteroiden top-listauksen kautta. Ehkä olen sitten nirso asiakas ja kaikille muille kelpaa vain se mikä kelpaa kaikille muille.

1 Kommenttia:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Edukashan tämä kauppa kuitenkin lienee, jos tosiaan tietää mitä haluaa. Musiikin "suurkuluttajana" luulin joskus, että on jotenkin tärkeää katsella ja hypistellä konkreettisesti levyjä ja sitä kautta tehdä valintoja. Ehkä se ei olekaan pelkästään niin sillä nykyisin tilaan levyjä paljon myös netistä. Ihan yhtä hyviä ne ovat tälläkin tyylillä, mutta edukkaampia. Tiedä sitten miten on kirjojen kohdalla joskos niihin liittyy enemmän tunnetta, vaikka tiedä häntä.

3:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home