torstaina, helmikuuta 09, 2006

A-tie, B-talo, C-rappu

Olen merkinnyt Igglossa suosikkitaloiksi viitisenkymmentä satunnaista viiskytluvun kerrostaloa Helsingistä (Munkkivuori, Haaga, Hermanni, Lauttasaari, Herttoniemi, Oulunkylä...). Vaikka noiden ajatellaankin edustavan paikallarakennettua yksilöllisyyttä (ainakin verrattaessa seiskytluvun elementtituotantoon), on perusolemus kaikissa varsin sama. Taloja voisi käyttää vaikka arkkitehtuurimuistipeliin, jossa käännellään kuvia ja yritetään löytää kaksi samaa. Vähitellen oppisi sitten katsomaan tarkemmin parvekkeita ja ikkunoiden rytmityksiä.

5 Kommenttia:

Anonymous Anonyymi sanoi...

"Viiskytluvun kerrostalot / tekee jostain syystä hyvän olon" - Kauko Röyhkä

(Itse asun kylläkin tällä hetkellä vuoden 1930 tietämillä rakennetussa talossa.)

4:02 ip.  
Blogger edsel sanoi...

Enpä itse tiedä, olisinko lopulta valmis vaihtamaan moderneja mukavuuksia kivilaattojen pieniin koloihin ja ovien puisiin paneleihin. Sauna saisi kyllä mennä, kunhan olisi amme.

4:17 ip.  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Harvinaisen tylsän näköisiä ovat, paitsi tuo Puistokaaren fasadi... Asukkaat yleensä rauhallisia, eikä nykyajan lapsiperheet näihin enää tuppaudu. Putkiremontit huudossa, sekä äärettömän ristiriitaiset ja johdateltavat yhtiökokoukset niin monenlaisin pintautuvin juoruin.

8:22 ap.  
Blogger edsel sanoi...

Putki- yms. remontien kulut jakautuvat myös varsin mielenkiintoisesti, jos ne menevät osakemäärän mukaan ja samassa talossa on sekä 25- että 105-neliöisiä asuntoja. Ja yhtiön omistamat autotallit on vuokrattu taloyhtiön hallituksen jäsenille hintaan 15 e/kk. ..

9:57 ap.  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Reilu (hesalainen) meininki siis; jos et ole puolesta, olet vastaan.

12:53 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home