tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Ylen antoa

Yle lopettaa YleQ:n. Asian uutisoinnissa on kuitenkin jotain epäselvää.

"...digitaalinen radiopalvelu YleQ lakkautetaan..."

Digitaalinen? Vanhalla tavallisella analogitransistoriradiolla minä olen sitä kuunnellut. Ja mikä ihmeen "palvelu"?

"
...nuorille suunnatusta YleQ-kanavasta luovuttiin Olkinuoran mukaan siksi, että vastaavansisältöisiä kaupallisia kanavia on tarpeeksi."

Nuorille? Kieltämättä imartelevaa, mutta minä olen aina luullut että YleX on se varsinainen höttöteinikanava jonka pissiksille suunnattu ohjelmavirta ei kisseistä ja nergyistä paljoa eroa tekopirteine aamujuontajineen ja tietokannasta tulevine soittolistoineen. Q:hun siirrettiin ne vanhan Radiomafian ohjelmat, jotka olivat liian "keski-ikäisiä" x:lle.

Ja että vastaavansisältöisiä paljon? Öh? Kuulostavatko esimerkiksi nämä muutamat ohjelmat siltä samalta, mitä tusinakanavilta suolletaan...?

Eivät tunnu raukkaparat paljoa omasta toiminnastaan tietävän, mutta mitä toisaalta voisi valtion poliittiselta joukkotiedotusvälineeltä oikeastaan toivoakaan.

3 Kommenttia:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Niinpä. Muiden rahoilla kiva tehdä.

8:01 ap.  
Blogger Tino Rossi sanoi...

Kyllä jää paha rako nyt radioiden väliin, en tiedä mitä enää Kirkkonummella kuuntelisin kun Q loppuu. YleX on ihan kamalaa hihitystä ja kökkömusiikkia ja Suomi taas kohteliaasti sanoen ihan eri kohderyhmälle suunnattu. Hesa taas ei tänne asti oikein kuulu.

Milloinkahan tulisi valtakunnallinen kanava sellaisille ihmisille jotka oikeasti ovat kiinnostuneet musiikista ja maailmasta? Siis oikeiden harrastajien ja fiksujen ihmisten toimittamaa(!) ohjelmaa toisille samanlaisille. (olipa omahyväisesti sanottu...)

Aamushow on muuten todella kamala keksintö. Koska en ole moiseen formaattiin tutustunut se yllättää joka kerta tyhmyydellään. Piriä vetäneet juontajat kertovat nyt tulee muuten vitsi äänellä jotain aivan yhdentekevää. Lajityyppi on huumori mutta itse vitsi puuttuu. Kaikki "olisihan tuota nukkunut pitempään"-jutut kerotaan niinkuin niissä olisi joku pointti. Kaipa pitäisi mielikuvitusystävystyä niiden juontajien kanssa jotta niiden horinat kiinnostaisivat.

9:29 ap.  
Blogger edsel sanoi...

Toimitetut musiikkiohjelmat ovat harvinaista riistaa. Esimerkiksi Q:n Rockradiossa biisien välillä on outoja ja joskus ontuviakin aasinsiltoja, jotka kuitenkin tekevät ohjelmasta yllättävän ja mielenkiintoisen. Ne myös avaavat kuulijalle uusia tuttavuuksia. Viime perjantaina mökille ajaessa kuului radiosta Sammy Hagarin vanhan bändin biisi, joka piti sitten etsiä youtubesta.

9:49 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home