sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Pohjoinen Ulottuvuus

Lisäajatuksia Mediksen lappalaislomakeskussarjaan:
  • Hiihtokeskuslomat ovat aktiivilomailua - joka jaksoon mukaan joko oikeat Dudesonit, tai sitten halvempi kopio.
  • Lappi oli kultakuumeaikaan eräänlainen Muukalaislegioona, johon mies saattoi lähteä pakoon tosielämää. Mauri Sariolakin oli aikanaan Lapissa puoli vuotta kansakoulunopettajana väärän henkilöllisyyden turvin (...vai oliko se vain väärillä todistuksilla?). Sarjan yksi toistuva teema olkoon jonkun päähenkilön väärä identiteetti, joka on aina hilkulla paljastua. Katsojille ei kuitenkaan kerrota ihan kaikkea eli pakoilun syytä ja syyn vakavuutta, paljastuuko hiihtopummi prinssiksi tai pehtooriksi...
  • Kyllähän sen kullanhuuhdonnankin saisi mukaan jonkun katsojia jännittävän arvontapelin muodossa - kultajoet ja laskettelutunturit sijaitsevat toki aika kaukana toisistaan mutta koskas TV-sarjoissa maantieteelliset tosiseikat ovat suuressa arvossa olleet.
  • Lapin kelohonkahuviloihin liitetään usein politiikan, ammattiyhdistyliikkeen ja liike-elämän salaiset neuvottelut ja sopimukset. Joka jaksoon mukaan myös ajankohtainen poliitikko tai johtohenkilö Hyvien Herrojen tyyliin. Tämä osuus voidaan kuvata viime hetkellä esitystä edeltävällä viikolla etelän studiossa jolloin saadaan mukaan ajankohtaisuutta.
Aiheet tuntuvat kyllä vanhan kopioinnilta, mutta ehkä niiden yhdistelmässä olisi jotain tuoretta. Lemmenlaivassa oli aina ne kolme rinnakkaista tarinaa per jakso ja oman mediatietoisuuteni yksi merkittävä askel oli tuon tuotantotavan tajuaminen lopputeksteistä. Tasapainon ja oikean tyylin säilyttäminen vaatii taitoa jos irtopalasia on paljon.

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home