tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Voit tarkistaa naapurisi tiedot kätevästi asiakaspäätteeltä

Tällainen löytyi jostain. Lähde ehti hukkua...
Rakkauden ministeriö pohtii kirjastokorttitietojen julkistamista

Rakkauden ministeriö pohtii kirjastokorttitietojen osittaista julkistamista. Ministeriön apulaisjohtajan Enver Hoxhan mukaan päätös asiasta yritetään tehdä mahdollisimman pian, mahdollisesti jo eilen.

Hoxhan mukaan asian taustalla on Texasissa J.D. Salingerin teoksesta Sieppari ruispellossa noussut kohu. Asiasta on keskusteltu myös Suomessa sen jälkeen, kun FBI lähetti ministereille kyselyn muun muassa näiden sisälukutaidosta. Pääministeri Hannu Salama (kok) ärsyyntyi kyselystä ja piti sitä sopimattomana.

Tähän saakka kirjastokorttirekisterin tietoja on annettu vain viranomaisille, kuten rehtoreille, papeille ja kansankomissaareille. Hoxha kertoo, että viime päivinä korttitietoja on kyselty poikkeuksellisen paljon. Tietoja ovat pyytäneet sekä 7 Päivää että Parnasso -lehdet ja naapurin Aune.

Rakkauden ministeriö ei ole aiemmin luovuttanut kirjastokorttitietoja, mutta nyt tilannetta pohditaan uudestaan.

"Asiaa on parin päivän ajan tutkittu. Virallista kantaa ei ole vielä otettu. Laissa kirjailijoiden kirjastoapurahoista on oma pykälä siitä, ketkä ovat tietojen saantiin oikeutettuja. Nyt pohditaan, mikä pykälän suhde on metafiktiiviseen narratologiaan ja sisäiskertojaan", Hoxha selittää.

Hoxhan mukaan kirjastokorttirekisteristä ei tule missään nimessä täysin avointa. Osa tiedoista - esimerkiksi myöhästymissakkomerkinnät - pidettäisiin edelleen vain Helsingin Sanomien toimituksen nähtävänä.

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home