maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Joustavuuteen pakottaminen

Hebulin kuskien kyvyttömyys ei yleensä haittaa kun vaan osaa käyttää muita tapoja liikkua. Nyt se alkaa olla kuitenkin jo vaaraksi ulkopuolisillekin.

Joku on ehkä ehdottanut että Kehä I:n lisäksi myös pyörätiet muutettaisiin bussikaistoiksi ja kokeilu aloitettiin tänä aamuna minun työmatkani varrella.

Edit: jotkut jaksavat vaalien alla ideoida kauniita utopioita joissa kaikki ovat kavereita. Erityisesti tämä kohta oli epärealistisuudessaan julmaa ironiaa nykytilanteeseen verrattuna:
Pyörätiet voisi rakentaa alkuvaiheessa kaupungin nykyisille ajoväylille bussikaistojen päälle, mihin ne voisi merkitä kirkkaan punaisella. Kaupungin bussin- ja taksinkuljettajat tulisi kouluttaa ajamaan samalla kaistalla pyöräilijöiden kanssa. Mallia voisi ottaa Lontoon joukkoliikenteestä, missä bussinkuljettajat ja pyöräilijät ajavat samoilla kaistoilla hyvässä yhteisymmärryksessä jopa siten, että bussikuskit ”suojelevat” pyöräilijöitä.
Helsinkiläisiä bussikuskeja pyöräilyvihamielisempää ammattiryhmää on oikeasti vaikea löytää joten uudelleenkoulutuksen tulisi tapahtua lähinnä lobotomian avulla.

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home