torstaina, marraskuuta 13, 2008

Vartijat keskuudessamme

Vartijakeskusteluun (via) jatkopohdintaa. Vartijan työ on profiloitunut ammattikouluttamattomien nuorten pätkätyöksi. Kovin usein ei olemukseltaan rauhallisen harkitsevia ja elämänkokemusta omaavia tilanteista puhumalla selviäviä reinikais-goldblumeja kentällä näe. Kuinka ammattin siis saisi myös sopivaa ainesta?

Vartijoista viihdyttäjiä - lisätään työhön undercover-rooli ja annetaan vartijalle kauppakeskuksen maskottipuku päälle (steissin vartijat voisivat pukeutua vaikka kivimiehiksi).

Vartijoista vuorovaikuttajia - tylyn mököttämisen sijasta vartijat voisivat aktiivisesti elävöittää sosiaalista ympäristöä seisahtamalla ei-toivottujen asiakkaiden kanssa jutustelemaan lupsakkaasti tyhjänpäiväisiä. Täyslaidallinen tajunnanvirtaa saisi paatuneimmankin avohoitotapauksen huomaamaan että hän ei ole ongelmiensa kanssa yksin.

Vartijoista turistinähtävyyksiä - lontoolaiseen turistikuvaan kuuluu poseeraus bobbyn kanssa. Vastaavaan voisi meidän oloissa pyrkiä edellisten kohtien lisäksi myös medianäkyvyydellä. Vartijamaailmaan liittyvä reality- tai saippuasarja toisi arjen ongelmat valtaväestön keskusteluaiheeksi.

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home