tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Missä viipyy henkselien paluu?

Kohta on taas muotia käyttää samanlaisia aurinkolaseja kuin Turo's Hevi Gee...

Liukas keli yllätti autoilijat

Peltiä rypyssä kameroiden edessä.

(Edit: nyt ehtivät poliisitkin paikalle)

Hakulyriikkaa

Kavaljeeriperspektiivi

Uuden auton tuoksu
lähtee lapasesta
Mikä on Tanskan perinneruoka?

Kuvia Tuirasta
pizzarulla
pervitiini
puskuritarrat
karvalada

Oudoimmat paikannimet
Munkkivuoren ostari
Kuinka monta sokeripalaa?

Törkypläjäys
seksikkäät alusasut
espanjalaiset saappaat

Amis se vaan tienaa enemmän?


Inspiraation lähteenä Kokoonpanolinjalle ohjanneet hakusanat. Via Populaari.

Autoton päivä

Sääennustusten innottamana vein uusikaupunkilaisen jo aamulla talvisäilöön. Aulnaylaisen vakuutus puolestaan alkaa vasta huomenna, joten olen loppupäivän jalankulkija. Siinä on kaiken lisäksi vielä kesärenkaat, eikä päivittäisautoilijaksi ole muutenkaan tarkoitus kääntyä. Pyörällä ei uskalla kaksikymmensenttiseen lumeen lähteä, vaikka aikoinaan Oulussa sellainen olikin kevyttä kiisseliä.

Ei kai tässä enää muukaan auta. Kautta korttiin.

maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Identiteetti myytävänä.

Kohtalaisen paalausvalmis ruostunut, moottoriton ja rytätty jenkkiauto myynnissä 25 000 Kanadan dollarilla. Häh?

Myytävänä onkin oikeastaan auton identiteetti eli VIN-lätkä, joka kertoo että romussa on valmistuhetkellä ollut harvinainen varusteyhdistelmä (mm. seitsemänlitrainen veekasi puolipallonmuotoisilla palotiloilla...). Kaikki osat ovat periaatteessa massatuotantotavaraa, ainoastaan niiden yhdistelmä on ainutlaatuinen. Ostaja voi sitten kiinnittää lätkän luetteloa vastaavaksi muokattuuun ehjään autoon, johon on haalittu toimivaa tekniikkaa eri puolilta. Lopputuloksena harvinainen numbers match -malli, jonka voi myydä huutokaupassa kuusinumeroisella rahasummalla? Tai sitten ei.

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Vladimir Iljitsh Paakari

Mitähän seuraavaksi? Stalin salaattipöytä?

Lenin leipomoherkut

perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Pyörällä ei päästä

Luvattua myrskyä ei toistaiseksi näkynyt. Työpaikan parkkihallin pyörätelinenurkkauksessa ei kuitenkaan ollut aamulla kuin yksi Helkama Aino. Betonilattia sen alla oli lisäksi kuiva, joten tainnut unohtua siihen muistoksi aurinkoisemmista päivistä.

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Pyörällä päästään

Jos tykkää Näsinneulan ravintolasta, mutta kärsii korkean paikan kammosta, tässä ratkaisu asunnonvalintaongelmiin.

Hätätilahallitus vaarantaa terveytesi

Ei ne venäläiset vaan osaa. Kehittyneemmässä demokratiassa ongelma olisi tuota pikaa ratkaistu kun pulloihin olisi kiinnitetty varoitustarrat.

Småprat

Osallistuin palaveriin ruotsinmaalaisten henkilöiden kanssa. Puhuin englantia. Nolotti.

Niin puhui tosin kaikki muutkin ja noin se sujui kuitenkin kokonaisuutena paremmin.

Hylätty

keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Lumeen luontia

Vähän samantapaisia viksuja mainoksia kuin Luovissa.

Kaivattu kettu

Selainversio päivitetty. Mitähän ketunkoloja tulikaan sen myötä avattua....

Nimimerkki "Perustukset jo pystyssä"

Joku bloggaaja ehdotti että Helsingin kannattaisi sijoittaa Hanasaaren saastuneiden maiden puhdistukseen menevä raha mieluummin maan ostamiseen naapurikunnista.

Toisen bloggaajan mukaan Helsinki omistaa jo maata naapurikunnista. Jopa 1700 hehtaaria. Eikä siitä juurikaan iloa meille kaupunkilaisille ole ollut.

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Hotest Item Around!

Vähän niinkuin mäyräkoira päähän.

48 tuntia

48 Hour Film Festival on laajalle levinnyt hauska kilpailutyyppi, jossa pitää tuottaa liikkuvaa kuvaa mainitussa ajassa tietyin ehdoin. Aiheeseen liittyviä tuotoksia löytyy tietenkin YT:stä:

Loukussa

Huhtiniemi muisti mieleen melkein kolmekymmentä vuotta sitten oletettavasti Seura-lehdestä lukemani novellintapaisen kertomuksen. Siinä sotilaskarkuri kertasi kohtalokkaita tapahtumia lymypaikassaan. Lopulta kävi ilmi että mies oli hakeutunut piiloon rakennustyömaalle ja jäänyt elävältä haudatuksi hitaasti kuivuvan betonin taakse. Tarinansa hän oli kirjoittanut paperille joka löytyi vuosikymmeniä myöhemmin luurangon kanssa kun taloa purettiin.

Luultavasti juttu ei näin jälkikäteen luettuna olisi kummoinenkaan mutta tuolloin herkässä iässä vaikutuksen teki autenttiseen historian tilanteeseen kytketty erilainen näkökulma ja poemainen loukkuun jääminen ensimmäisessä persoonassa kerrottuna.

Multipersoona myy kuusiokoloavaimia

Toisaalle kirjoittamani kommentti velvoitti kirjoitusasun tarkistukseen. Väärinhän se aluksi meni.
Hakutulosten ekana on joka tapauksessa aina oikea paikka. Jos olisin halunnut vetää kirjoitusasun varman päälle, olisin voinut narrata ostaneeni jatkojohdon biilteemasta. Vähän niin kuin se poliisi joka raahasi hevosenraatoa toiselle kadulle koska ei osannut kirjoittaa tapahtumapaikan nimeä.

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Viidennen kolonnan mies

Oscar V (Ruotsin kuningas).
  1. Tekikö Kaurismäki mielestäsi oikein kieltäytyessään Oscar-ehdokkuudesta? Mitä mieltä olet syystä (George Bushin ulkopolitiikka)?
    Teki oikein jos siltä tuntui. En katso että hänen olisi epäitsekkäästi kuulunut käydä pokaamassa pysti Suomen, talvisodan ja Juuri Minun puolesta.
  2. Olisiko Kaurismäen elokuvalla Laitakaupungin valot oikeasti ollut mahdollisuus Oscariin?
    En ole nähnyt, mutta tuskinpa. Ulkomaisten elokuvien ja elämänsaavutuksesta annettavat palkinnot myönnetään yleensä poliittisista syistä ja säälistä siinä missä "varsinaiset" ameriikkalaiset palkinnot ihan markkinoinnillisista tarkoitusperistä käsin.
  3. Olisiko pitänyt tarkistaa Kaurismäeltä aikaisemmin että saako leffan ilmoittaa kilpailuun? Mokasivatko suomalaiset järjestäjät?
    Tietenkin olisi. Taisivat ajatella että kyllähän nyt kaikki haluaa oskarin, kaksi lasta ja omakotitalon. Kultaisesta noutajasta puhumattakaan. Saattaisi vielä päästä seiskan kanteenkin.
  4. Mikä muu Suomileffa olisi sopinut Oscar-ehdokkaaksi?
    Kummelin Jackpot ehdottomasti.
  5. Olisiko suomalaisen elokuvan Oscar kansanjuhlan arvoinen tapahtuma?
    Riippuu elokuvasta. Eiköhän torikokous kuuluisi luonnollisena osana ainakin kaikkien selintuotantojen markkinointisuunnitelmaan.

Velkavivulla volatiliteettia

Kuinka käännät takaiskut julkisuudeksi: kiinteistöbisneksessä siipeensä saanut bloggaaja on päässyt useampaankin mediaan.

Tuolla on ollut hiljaista viime aikoina.

Antaa sataa

Aamun säätiedotuksissa osui iso pisara juuri näiden tienoiden päälle. Osasin kerrankin varustautua.

Sadetakkini on tosin Tarjoustalosta, vaikka olin kuunnellut suosituksia Erätukun vertaansa vailla olevista pyöräilytuotteista. Sadetakki on kuitenkin vähän niin kuin vakuutus, parhaassa tapauksessa sitä ei edes tarvita koskaan.

lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Lähtee lapasesta

Koenigsegg ei tunnu pysyvän käsissä radallakaan.

Lauantai on ostospäivä

Anttilan varastontyhjentelyistä osui mukaan australialaisorkesterin dvd. Kannet eivät juurikaan infoa sisältäneet joten ostopäätös oli hieman arpapeliä. Lopputulos kuitenkin positiivinen - sekalaisia livepätkiä ja useimmat Bon Scottin ajalta. Mukana esimerkiksi tämä.

Tarjolla olisi ollut myös Purplen 1970-luvulle ajoittunut live, jossa onneksi oli kokoonpano mainittu kannessa. Se oli Mk III ja jäi hyllyyn.

Mekon ysmyssä ei sen sijaan minulta rahaa kulunut. Autokauppavaltaisella teollisuusalueella kannattaisi ehkä järjestää samaan aikaan jotain homersimpson/albundy -tyyppiselle asiakaskunnalle tarkoitettuja työkalumyyjäisiä, joissa on donitseja ja munkkeja.

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Haddaway pään sisässä

Kollega näytti (ja ennen kaikkea soitti) tämän. Tuli perjantaifiilis - pää pitää formatoida äkkiä.

Ei näin

Uutinen verkkomediassa. Ei linkkiä tutkimukseen. Ei mitään Tietoviikon sivuillakaan. Ariestea ei edes löydy ensin, kunnes käy ilmi että se on nykyisin Coronaria Feedback. Eikä sielläkään mitään.

Marmai on tainnut tehdä näin joskus ennenkin.

Linjuriauto on lentäjä-ässä

Reissu näyttää siirtyvän noin kuukauden päähän - kunhan pääsevät siihen hiton sopuun ennen sitä. Toimintapäivän neuvotteluosapuolet voisivat linnoittua lukkojen taakse savukalavoileipien ja pilsnerin kanssa niin pitkään kun pääsevät yhteisymmärrykseen. Nyt tilanne näyttää keskeytyvän aina kokonaisen vuorokauden ajaksi.

Kuluja ei syntynyt lainkaan eikä vaivaa juurikaan. Suurin ongelma taitaa olla asennoitumisen muuttamisessa ("paha mieli ja tunelma pilalla"). Seuraavaksi alkaa kyllä huolettaa suoraan ylenevän polven turistointi saappaan kannassa, joka alkaisi viikon päästä.

Varo vaaraa

Hallituspuolueet haluavat varoittaa.

Koska demareiden ja maalaisliittolaisten äänestäjät ovat tilastojen valossa valtaväestöä huonommin koulutettuja, vähemmän toimeentulevia, sairastelevampia ja iäkkäämpiä, olisi tästäkin syytä valistaa kansaa. Ettei tule vääriä valintoja kopissa.

Vaalimainoksiin siis isolla varoituksia tyyliin "demareiden äänestäminen tekee sinusta huonotuloisen" tai "kepun kannattajat ovat muita sairaampia".

torstaina, lokakuuta 19, 2006

Raukat vain menköhön merten taa

Tilasin sitten pari kirjaa kun en paikalle pääse täältä matkustuskieltojen keskeltä.

(Edit: sekä lisäksi vielä pari levyä)

(Editedit: plus kolme leffaa)

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

V****p******s******j********h********

Ja voi sentään vielä päälle.

Kellot kaakossa

Istuin palaverissa.

En kehdannut kaivaa kännykkää taskusta kellonajan tarkistusta varten, parhaillaan esitystä pitävä olisi saattanut tulkita sen pitkästymisen osoitukseksi.

Suuntasin katseeni esityksen oikeaan alareunaan, sinne missä yleensä näkee windowsin työkalupalkissa olevan kellon pilkistävän.

En nähnyt kelloa.

Esitys tapahtui tussitse fläppitaululla.

Laidasta laitaan

Hyvää: uusikaupunkilainen sai leiman ja katsastusmies vielä kehui 17 vuotta vanhaa autoa. Vaikka oikeanpuoleinen jarruvalo olikin rikki - mutta siitähän jää elokuvissakin kiinni vain silloin kun on kuskaamassa mattoon käärittyä ruumista takakontissa.

Huonoa: yleensä ulkomaanmatkoja suunnitellessa on ollut tyypillisesti aina jotain Italian lennonjohtajien lakonuhkia tai RATP:n työntekijöiden mielenilmauksia, jotka sitten kuitenkin peruuntuvat. Nyt lentoemännät näyttävät aiheuttavan oikeasti hankaluuksia.

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Joukkohaudassa et ole yksin

Huhtiniemestä ei kuitenkaan löytyne kovin montaa munsalalaista.

(Edit: kirkkonummelaisen hyviä pohdintoja aiheesta)

Voit tarkistaa naapurisi tiedot kätevästi asiakaspäätteeltä

Tällainen löytyi jostain. Lähde ehti hukkua...
Rakkauden ministeriö pohtii kirjastokorttitietojen julkistamista

Rakkauden ministeriö pohtii kirjastokorttitietojen osittaista julkistamista. Ministeriön apulaisjohtajan Enver Hoxhan mukaan päätös asiasta yritetään tehdä mahdollisimman pian, mahdollisesti jo eilen.

Hoxhan mukaan asian taustalla on Texasissa J.D. Salingerin teoksesta Sieppari ruispellossa noussut kohu. Asiasta on keskusteltu myös Suomessa sen jälkeen, kun FBI lähetti ministereille kyselyn muun muassa näiden sisälukutaidosta. Pääministeri Hannu Salama (kok) ärsyyntyi kyselystä ja piti sitä sopimattomana.

Tähän saakka kirjastokorttirekisterin tietoja on annettu vain viranomaisille, kuten rehtoreille, papeille ja kansankomissaareille. Hoxha kertoo, että viime päivinä korttitietoja on kyselty poikkeuksellisen paljon. Tietoja ovat pyytäneet sekä 7 Päivää että Parnasso -lehdet ja naapurin Aune.

Rakkauden ministeriö ei ole aiemmin luovuttanut kirjastokorttitietoja, mutta nyt tilannetta pohditaan uudestaan.

"Asiaa on parin päivän ajan tutkittu. Virallista kantaa ei ole vielä otettu. Laissa kirjailijoiden kirjastoapurahoista on oma pykälä siitä, ketkä ovat tietojen saantiin oikeutettuja. Nyt pohditaan, mikä pykälän suhde on metafiktiiviseen narratologiaan ja sisäiskertojaan", Hoxha selittää.

Hoxhan mukaan kirjastokorttirekisteristä ei tule missään nimessä täysin avointa. Osa tiedoista - esimerkiksi myöhästymissakkomerkinnät - pidettäisiin edelleen vain Helsingin Sanomien toimituksen nähtävänä.

Dylanin roskakori

Yksityisasioiden erikoistuntijat närkästyivät. Eteenpäin A. J. Webermanin viitoittamalla tiellä. Vaan Talouselämä on aina asioista eri mieltä.

Eikö muuten tv-lupatietojen julkistaminen ole yhtä vakava ihmisoikeusrike kuin lentomatkustajatietojen luovuttaminen ameriikkalaisille. Televisiottomuus kun saattaa kertoa uskonnollisesta vakaumuksesta tai yhteiskunnallisista valinnoista yhtä lailla kuin ruokavalio. Koska julkaistaan listat kotitalouksiin tilatuista lehdistä?

maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Eikö ne olleetkaan mustavalkoisia?

Sun täytyy määritellä se ennenkuin sä voit syödä sen

V:

  1. Pitääkö blogissa olla kommentointimahdollisuus?
    Periatteessa olisi suotavaa, mutta ei sen pois jättäminen automaattisesti tee blogista epäblogia.
  2. Voiko blogin määritellä sen sisällön kautta? Onko joku sisältö blogimpaa kuin jokin toinen?
    Ei ole. Ajoittainen nillitys tosin on eräs kunnon blogin suotava perusominaisuus. Ja überbloggaajksi pääsee olemalla kalliolainen neulova kissa (sellainen felis domesticus siis) joka ajaa taksia.
  3. Mikä siis on blogi? Mitä sanalla tarkoitetaan?
    Kronologisesti järjestynyt säännöllisesti päivittyvä henkilökohtainen tai johonkin teemaan keskittyvä kollektiivinen sivusto joka kytkeytyy linkkien ja kommenttien kautta nettiin, lukijoihin ja muihin kaltaisiinsa.
  4. Tuleeko blogin määritelmä muuttumaan vuosien mittaan vai tuleeko sana blogi aina tarkoittamaan samaa kuin mitä se tänään tarkoittaa?
    Koodarit tulevat keksimään uusia yhteisöllisiä ominaisuuksia ja muita kilkkeitä joiden myötä suunta voi muuttua. Valtamedia ja suuri yleisö ovat jo yrittäneet luoda omia määritelmiään (missä olikaan se kommentti tyyliin: "Eihän tämä ole mikään blogi. Blogin pitäisi olla verkkopäiväkirja") (edit: oli parnassossa)
  5. Ovatko blogit ohimenevä villitys? Tylsyykö kynä, ruostuuko sanan säilä? Väsyvätkö lukijat?
    Viime viikkoina on tullut vastaan turhan paljon keikkatauolle vetäytymisiä. Mutta onneksi uusiakin tulee.

sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Hanuria ja höpsismiä

Hulotistinen lyhytelokuva A Life In A Day.

perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Hanskat jäähän

Ilta=Sanomat urheilu-uutisoi.

"...kaukalotappeluja ihannoivia nettisivuja ylläpitävä Suutari... "


Onkohan kyseessä itse asiassa tämä blogi?

Miliisi on pop

Itäisiä virkamiehiä. Paikoitellen aika inhimillisen oloisia.

Now his wings turn to ashes

Havainnollinen animaatio parin päivän takaisesta pienkoneonnettomuudesta Nykissä.

Boo who?

Kajsa ja Ernst olivat aikaansa edellä. Nyt minäkin olisin valmis tilaamaan netistä monta mustaa M-kokoista puuvillatwill- tai denimpaitaa. Jos jostain vain löytyisi.

Lähimmät tarjokkaat ovat tukkureiden sivuilla. Ilman yhteystietoja. Jälleenmyyjien tietoja ei löydy mistään. Tai sitten vaatteet ovat "yrityspaitoja" joita myvät lähinnä mainoslahjaprinttifirmat. En jaksaisi lähteä kivijalkamyymälöitä kahlaamaan. Kauppakeskukset on jo käyty. Eikä keltaisilta päiviltäkään löydä koskaan muuta kuin tumman sinistä....


Kajsan kioskissakaan noita ei taida olla tarjolla.

keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Nostradamus Criswell (Predicts)

Raitiovaunut ovat kivoja mutta eivät nekään ihan kaikkeen taivu. Joskus näemme vielä tällä kohdalla s-kaarteessa kiskoilta hypänneen vaunun joka on jatkanut Kampin keskuksen näyteikkunasta sisään.

Harmaata sipulia

Uutinen kuulostaa ensi silmäyksellä hieman Lehden jutuilta...
EU-maiden veronmaksajat menettävät kiinalaisille valkosipulitrokareille vuodessa vähintään 60 miljoonaa euroa, laskee Euroopan petostentorjuntavirasto OLAF.

Uudelleen näyteltynä

Rekonstruktioita kuuluisista kuvista. Vähän niin kuin tämä.

Tittelit pois, Herra Tohtori

Mitähän pitäisi ajatella kun tulee kutsu työpaikan sisäiseen koulutukseen ja siinä pyydetään erikseen pukeutumaan rennosti. Huonosti on tavat tiedossa. Pukuihmisiä täällä näkee korkeintaan naamiaispäivänä jos joku on saanut päähänsä että Turo's Hevi Gee on maailman tyylikkäin juttu.

Haaskalle heti, parhaat palat viedään ensin

Ei kestänyt kauaa. Kuolleet ikonit ovat helppoa riistaa. Eivät ole enää puolustautumassa, joten suuhun voi pistää mitä tahansa. Kuten nyt tekee Umayya Abu-Hanna aamun hesarin kolumnissaan "Annan asennetta Suomeen" (vaatii sisäänkirjautumisen).

tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Syksyllä synkempänä

Herramunjee

Viikonloppuna tuli selattua vanhoja MMM-kirjoja. Yhdessä oli Kari Suomalaisen piirros, jossa naapurin Ieva saapuu tunnekuohun vallassa selittämään juuri kuulemiaan merkittäviä maailmantapahtumia ("kostariika ol katkast suhteesa nikarakuaan").

Tämän päivän versiona se olisi varmaan jotain ihan toista ("kookle ol ostant juutuupen").

maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Luolanainen

Kaukoa Youtubessa.

Tämä taidetta on?

Kaikkea sitä: The Incredible Mouth Band.

Uskonnollinen kansanperinnepaneeli

Onnennumero 5.
  1. Mitä sinulle tarkoittaa perjantai 13. päivä, tai numero kolmetoista noin yleensä?
    Mieleen tulee Jason Voorhees ja liian monta jatko-osaa.
  2. Onko sinulla mitään tiettyä jonka jätät tekemättä koska se tuo huonoa onnea?
    Nakkikioskilla ei kannata haastaa riitaa klo 04.00. Keltaisen viivan kohdalla ylämäessä ei pidä lähteä ohittamaan liian pienellä tehopainosuhteella. Omatekoisia voimavirtasähkökykentöjä ei pidä testailla itse.
  3. Entä onko mitään jolla korjaat mahdollisen kohdallesi sattuneen huonon onnen (olkapään yli räkiminen tai jotain muuta)?
    Erehdyksen kumoaa uusi yritys.
  4. Harrastatko mitään hyvän onnen taikoja, esimerkiksi Juhannussellaisia?
    Keskikesällä tulee ehkä piehtaroiduttua pellossa mutta yleensä kemiallisista syistä.
  5. Valitsetko lottonumerot tietyllä tavalla vai jätätkö homman satunnaislukugeneraattorin käsiin? Miksi?
    Tilastot puhuvat aina sen kieltä kuka niitä tulkitsee. Jokainen rivi on yhtä todennäköinen kuin joku toinenkin.

Ota rahat ja polje

Napolimalliin kaksipyöräisellä hurjastelevia laukkuvarkaita on liikkeellä. Tosin tällä kertaa uhri itse tarjosi saalistaan.

Nuorimies astui bussista ja ryhtyi vaeltamaan pyörätien puolella, kännykkä korvallaan. Juuri kun olin ohittamassa, hän päätti kohentaa laukkunsa asentoa - ja ojensi olkahihnan suoraan pyöräni sarviin. Koppi. Olisi kai pitänyt jatkaa matkaa, mutta niin köyhän näköisen opiskelijan pussukasta tuskin olisi mitään Remulle kaupattavaksi kelpaavaa löytynyt.

perjantaina, lokakuuta 06, 2006

Quand le ciel sera moins gris / Il me tendra les bras / Un jour comme un ami / Il nous reviendra / Mais je veux déjà / Chanter pour toi / Oh soleil

Sateen jälkeen saamme auringon.

Kaupunkimaasturisotaa

USA:n puolustusministeriö haikailee kevyemmän Humveen perään (joka on siis se aito ja alkuperäinen militääriversio HMMWV kun taas Hummeri on tuulipukukansalle suunnattu kevytklooni).

Madmaxhenkinen ratkaisu bensansäästöön voisi olla Smart Crossblade, johon teipataan muutama bazooka kylkiin. Vähän niin kuin tässä Vespassa.

Tietoisku ennätysten kirjan ja faktalukujen ystäville:

The Defense Department is the world's largest energy consumer.

The department spends $10.6 billion annually on fuel, or 97 percent of the federal government's use, and almost 2 percent of the entire country's use.

Bröderna Mozart

Tilasin Lars Borgnäsin palmekirjan. Bokus ei hyväksy kansainvälisiä maksuvälineitä mutta onneksi on AdLibris, josta löytyy ruotsalaisia kirjoja paljon ja edullisesti.

Weilin & Göös kävi täällä

Poikkesin eilen Espoon keskeneräisessä museokokonaisuudessa. Varsin paljon tilaa, laajat taidekokoelmat, tennispalatsimaisen paljasta betonipintaa, isot ikkunat. Vielä paljon pahvilaatikoita, uudelleen sitten kun toiminta oikeasti pyörii.

Kylpyläkulttuuria tuubissa

Lähipiiri levitteli käsivoidetta. Putkilossa oli mainesana "Hand Spa".

Mitä seuraavaksi? Duff - The Throat Spa?

torstaina, lokakuuta 05, 2006

Järki ja tunteet

Tutkimuksen mukaan tunne voittaa järjen autokaupassa.

Lisätutkimusta vaatisikin se, miltä pohjalta tuo vastakkainasettelu on tehty. Eikös tarpeisiin sopivuus ole ihan selvä järkiperuste? Ja vaihtelunhalu itse asiassa perustuu hyvinkin rationaalisesti aikaisemman valinnan epäonnistumiseen ja sen kautta uusien vaihtoehtojen kartoitukseen.

Turvallisuus sen sijaan on aika voimakkasti tunteisiin ja jopa vaistoihin liittyvä asia - harvan kohdalle se kolari kuitenkaan osuu tilastojen perusteella. Polttoaineen kulutuksesta huolestuneet puolestaan ovat järkeviä vasta kun siirtyvät pyörän satulaan tai bussiin.

Työvälineet tehtävien mukaan

Töissä on pienimuotoinen kriisi. Tärkeä kollektiivinen työväline, kuminen verinen irtokäsi on kadonnut. Kaikki loukot ja piilot on käyty läpi. Siivoojaa epäillään...

(Edit: löytyi jostain patterin välistä. Sorvi pyörii taas.)

No nytkö se sitten...?



(Edit: No ei sittenkään. Toimii taas. Huh.)

Ateria

keskiviikkona, lokakuuta 04, 2006

Cross-over -potentiaalia

Cindy ja Bert ovat tehneet Kairon linkkaaman Der Hund von Baskerville -paranoidin ohella parikymmentä albumikokonaisuutta. Löytyyköhän sieltä lisää vastaavaa?

Ainakin Music-Mapin mukaan heidän ystävänsä pitävät myös ilmiöistä nimeltä Roger Whittaker, Klänguru, Roberto Blanco, Strap Onz, Murderdolls ja Filter. Eh...

Se pekingeesi oli tosi söpö.

(Edit: tuolta näyttäisi löytyvän lisää outouksia.)

15th and 8th, you're the one they never pick

Google on asettunut uusiin tiloihin New Yorkissa. Näyttää jotenkin vuodelta 1999...

tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Kerberos

Jussi oli löytänyt portsariblogin. Mikäs siinä, ammatista löytyy varmaan yhtä lailla jutunjuurta kuin ratin takaa. Tuleekohan genrestä yhtä suosittu kuin taksiblogeista. Ja mitä seuraavaksi - konnari, lipuntarkastaja ja pysäköinninvalvoja bloggaa. Tai poliisi...

Rattorissa silloin 1980-luvulla olivat ovella Oksanen ja Jomppe. Siirtyivät sittemmin Nelivitoseen, niin kuin paikan henki ja asiakkaatkin. Eikä nykyisellä "Rattorilupilla" ole asian kanssa mitään tekemistä, onpa vain tyhjä tavaramerkki jota on kaupiteltu edes ja takas.

Hic fabricatur naves

Sediksen paikallishistoriablogin kautta löytyi National Geographicin zoomattava versio Olaus Magnuksen kartasta.

Aikoinaan sai Valitujen Palojen suuren karttakirjan mukana tuosta julisteversion, joten monet paikat ja kuvat ovat tuttuja. Ja löytyyhän kartalta myös pohjoispohjanmaalainen Lergas, josta oululainen historioitsija Markus H. Korhonen keksi aikanaan itselleen arvonimen Marquis de Lergas, jotta olisi voinut sujuvammin sosieteerata eurooppalaisten aatelisten kanssa.

Roolin uhrina

Iltapäivälehdissä ollaan nyt kovin huolestuneita formaattisaippuasarjassa esiintyvän harrastajanäyttelijän mielenterveydestä. Voi olla ja kuuluu kuvaan. Käsikirjoittajat voisivat ehkä kirjoittaa amatööreille hieman helpompia rooleja jatkossa. Toisaalta haastavat roolit ja vinkeät juonenkäänteet tarjoavat katsojille tilaisuuden käsitellä omia tunteitaan ja yhteiskunnan tabuina pitämiä aiheita. Siksi niitä on lisätty klassisiin kreikkalaisiin näytelmiin ja trendikkäsiin tv-sarjoihin. Ja tuleehan siitä enemmän puhetta ja sitä kautta vähän rahaakin taloon.

maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Alea Lacta Est

Luettele viisi suosimaasi maitotuotetta. Täältä.

Talsa

Taloussanomat on uudistunut. Lisäksi se on jotenkin rikki.

50 000 000 Elvis Fans Can't Be Wrong?

Listaa tilaamasi blogit, joilla on vähemmän kuin 25 lukijaa. Täältä.

Hakukoneanalisointia

Kokoonpanolinjalle päädytään varsin erilaisten hakujen kautta kuin skrubujäniksen selkään. Eniten on haettu talousuutisia aiheesta harri koponen utele. Muita kivoja ovat:
  • 50's kengät
  • rude mood
  • kuuma akku
  • tapio rautavaara
  • nakuna festareilla
  • munkkivuoren ostari
  • alle sieben sekunden stirbt ein deutscher soldat
Valokuvatorstaihin osallistuminen näyttää joka tapauksessa lisäävän kävijämääriä havaittavasti.

sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Thunderbolt and lightning

Säätila on boheemisen rapsodinen. Vaikkei kauheasti pelotakaan. Keskustammassa saattaa olla jopa tulvia kaduilla.