maanantaina, helmikuuta 28, 2005

Kuvia mirreistä

Meaow (via Nea).

Vauhdilla Chicagoon

Opetuselokuva Powers of Ten.

sunnuntaina, helmikuuta 27, 2005

Galleriaorja

Aurinko paistaa, laseja kaipaan. Todennäköisesti sonnenbrilleni ovat jääneet auton hansikaslokeroon, vaikka sinne ei tällä hetkellä päivä paista. Eilisen vierailukohteisiin kuului amos. Varsin mielenkiintoinen cocktail Henrik Tikkasta, Ilkka Lammia ja museon omia kokoelmia. Tänään jotain muuta, ehkä Kati Kovacsia Dixissä.

Joskus lähetän kortin kotiin

Pitää kehua saksalaisen insinööritaidon tuotteita. Onnistuin viimein pääsemään Ludden kyytiin ja voin vain ihmetellä samaa, jonka olen kuullut muidenkin lausuvan - eikö noita löytyisi lisää niiden varikolla makaavien tilalle.

perjantaina, helmikuuta 25, 2005

I'm Right...?

Sananvapaus on oikeasti tärkeä asia. Mielestäni sen puolesta taistelun välineeksi ei kannattaisi ottaa oikeutta julkisesti arvioida jotain henkilöä kusipääksi. Suuri yleisö (eli "kansa"), valtamedia ja oikeuslaitos kun kuitenkin näkevät vain epäoleelliset pikkuseikat.

Strong Buy, AAA+

Utele-yhtiöistä ei ole kuulunut vähään aikaan mitään, mutta tänä vuonna pitäisi vedyn käyttöönoton kaupallinen hyödyntäminen aloittaa. Odotamme.

Raiderimeemi

Kunhan ostan kitaran ja opettelen siitä muutamat keskeismmät riffit (kuten Black Sabbathin Iron Manin ja Uriah Heepin Gypsyn), vaadin takahuoneeseen tarjolle seuraavaa (via Junakohtaus):
Takahuoneen sisustuksen tulee lisäksi olla tyyliltään modern vintagea ja rentouttavana aulailutaustamusiikkina haluan kuulla Lou Reedin Metal Music Machinea jatkuvana luuppina.

torstaina, helmikuuta 24, 2005

Raijan Air

Uusi lentoyhtiö.

Musiikkikartta

Suosittelukone, joka päätelee suosikkiesi perusteella, mistä muista bändeistä saattaisit pitää.

Lentävät Ruohonleikkurit

Muut pojat lahjaks saivat lennokin.

Unsubscribe

Poistin juuri itseni eräältä autoiluun liittyvältä postituslistalta. Listalle oli alkanut ilmestyä linkkejä vetoomukseen, jolla eronpyyntönsä jättänyt kirkon toimihenkilö yritetään saada jatkamaan työssään. En jaksa käsittää, minkä perusteella jotkut kuvittelevat tekniseen harrastukseen liittyvän postituslistan olevan oikea paikkaa tuollaiselle spamille.

Kansalainen nro 865153348/b

Siinä ensimmäisessä iltapäivälehdessä on huolestuntaa hassunkurisista sukunimistä:
"Oikeusministeriön nimilautakunnan sihteeri Juhani Ketomäki ei hyväksy ammattinimikkeitä sukunimiksi. Hän vastusti myös Juhana Helmenkalastajan nimenmuutoshakemusta."
Mitäs nämä sukunimihausta löytyvät sitten ovat: Majuri:1965 kpl, Piispa: 1278 kpl, Suutari: 3894 kpl, Lääkäri: 29 kpl, Pappi: 154 kpl, Mestari 91 kpl, Seppä: 4316 kpl...?

keskiviikkona, helmikuuta 23, 2005

Tivoliradio

Hauskan erilainen kotikuuntelutuote, jonka muotoiluunkin on kinnitetty huomiota. Minun tajunnassani ainoastaan joku B&O on tähän asti erottunut ulkonäöllisesti mustapörssimassasta (on kai niitä muitakin mutta minun ramokuunteluihini ei high-endiä ole toistaiseksi tarvittu...).

Sampo Pylpyränvenyttäjä

Tietynlainen nimigeneraattori (via Linko).

Bottoms Up

5o huonointa blogia (via Killinki). Eipä ole Kokista tuolla listalla, huh....

Hakaniemen trendejä

Vaihteeksi vanha ratikka työmatkavälineenä.

Huomiotalous on ehtinyt Hakaniemeenkin, vartijat poistivat edellisestä vuorosta neljä miesten vapaa-aikapukeutumisen asiantuntijaa. Kaikesta päätellen heillä oli luja kokemus myös viihdekemikaalien arvioinnista. Nyt syntynyt kontakti johti epäilemättä pidemmälle ulottuviin yhteistyökuvioihin, ainakin miehet vakuuttelivat vartijoille että tulevat muistamaan heidät jatkossa...

tiistaina, helmikuuta 22, 2005

Suurennuslasi esiin

Pienehkö pacman.

maanantaina, helmikuuta 21, 2005

R.I.P. H.S.T

Hunter S. Thompson on poistunut keskuudestamme (via Benrope). Thompsonin kirjoitustyyli vaikutti 1980-luvun alun Suomessa mm. Juho Juntusen ja Esa Saarisen tekstien esikuvana. Sekä niiden muiden skribenttien, jotka eivät osanneet kirjoittaa yhtä hyvin, mutta olivat kovin innostuneita.

Lisäys: kirjailija ilmeisesti ampui itsensä. Eihän sen näin pitänyt mennä - joskus hän itse hahmotteli kunnon lopetukseksi Jaguarin avomallilla rotkoon ajamisen, matkustajan istuimella laatikollinen viskiä ja pää täynnä muita aineita.

Lisäyslisäys: Sedis määrittää gonzoa.

lauantaina, helmikuuta 19, 2005

Ei ne nää mun nenää enää

Vedä karvasta, nauti kesästä (via Skrubu).

perjantaina, helmikuuta 18, 2005

Älä koskaan yliarvioi kuluttajaa

Töissä putkahti kollegiaalisen aivotyrskyn tuloksena ilmoille slougani: "Simple Solutions for Simple People". Tuo on vapaa käytettäväksi, jos ei muuhun niin uuden Dilbert-kokoomateoksen nimeksi.

torstaina, helmikuuta 17, 2005

Pukumies rommautti

Usko horjuu. Käsipohjaa tervassa, sanoi Petteri 1960-luvulla. Ja joku muu jotain muuta.

Status Que?

Bloggaajastatukseni on 160 pistettä, mitä se sitten tarkoittaakaan...

keskiviikkona, helmikuuta 16, 2005

Ei punkkeja Rock Gardenissa

Eli siis japanilaisia kivipuutarhoja joissa ei ainakaan olisi puutiaisongelmaa. Tässäpä uusi ratkaisu mökille. Mitähän naapurit sanoisivat...?

Se E oli minun, anna heti takaisin!

Interaktiivista lauseenmuodostusta. Tai ainakin sanan. D-kirjain tuntui olevan kysytty.

Minulla on tuosta analoginen versio, jossa kirjaimet säilytetään hienossa muovisessa laatikossa ja kansi aukeaa läppärinomaiseksi tekstityöskentelytasoksi. Sain muinoin läksiäislahjaksi firmasta x. Sen jälkeen se on seurannut mukana eri työpöydille, mutta tähän paikkaan en ole vielä ottanut. Voisinpa oikeastaan tuodakin jo huomenna.

tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Balti-moraalia

John Watersilta on tullut uusi elokuva A Dirty Shame (via kenkälaatikko). Trailerikin on. Suomeen tulee ilmeisesti suoraan DVD:nä...?

Hassu piirre Watersin elokuvissa on se, että vaikka niitä pidetään kamalana törkynä ja uhkana ihmiskunnan (tai ainakin ameriikan) perusarvoille, ovat groteskitkin hahmot aina inhimillisiä. Eikä väkivaltaa esitetä ihannoitavana, jos yleensä näytetään lainkaan (myönnän että kaikkia varhaistuotannon kulttikuuluisuuksia en ole nähnyt...).

Takaisin luontoon ja kemia auttaa

Vuoden luontokuva on kai otettu suunnilleen samanlaisella digipokkarilla kuin omani. Koskahan näemme kilpailun ykköspallilla ensimmäisen lomografiaotoksen?

Lisäys: aihe herättää kiivasta keskustelua.

Jesus Chrysler Drives a Dodge

Hulppea lista autoilubiiseistä. Nämä eivät ole ihan niitä joita mainostetaan TV-Shopissa (tiedättehän: Eric Clapton , Eagles, Dire Straits jne...).

Jesus Built My Hot Rod oli oma tanssisuosikkini nelivitosessa 1990-luvun alkupuolella. Nykykunnolla en uskaltaisi yrittää.

maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Jääasema Zebra

Marjut kertoili hyvän työpaikan tunnusmerkeistä. Valitettavasti tuo ei omalla kohdallani tänään toteutunut - ainakaan jos koko työmatka lasketaan mukaan. Viimeiset kaksisataa askelta konttorin käytävällä olivat jo helpottunutta ja hymyilevääkin oloa. Ulkoilmassa lähinnä hammasten kiristelyä.

Jos Helsingin talven (minä sanoin syksyllä että kyllä se vielä tulee...) aiheuttamaa irvistyskerrointa ei huomioida, taitaa tämä asia kuitenkin olla kohdallani ihan hyvin. Ja kyllä siinä välilläkin oli tyytyväistä myhäilyä kun kohdalle osui taas vanhemmanpuoleinen ratikka.

sunnuntaina, helmikuuta 13, 2005

Yhteismaa

Classic Trainsin uusimmassa numerossa oli juttu Clevelandin Union Terminal Stationista jonka rakennuttajina 1900-luvun alkupuoliskolla toimivat veljekset Oris ja Mantis Van Sweringen.

Veljesten puuhastelut olivat eri mittakaavaa kuin mihin valtiojohtoisen suunnittelun ja liikennemonopolien maassa ollaan totuttu. Tapahtumat muistuttivat tonttikauppoineen, bulvaaneineen, hotelleineen ja toimistotorneineen varsin paljon tunnetuinta liikemiespeliä...

Little Shop of Chokos

Telkkarista tulee pitkä suklaamainos.

Lennokas sunnuntai-5

Pitää kai tätäkin edes kerran elämässä kokeilla (via Skrubu).
  1. Milloin ja minne lensit viimeksi?
    Aikaa on kulunut melkein kaksi vuotta eli liian kauan. Helsinki-Vantaalle. Se tapahtui Kööpenhaminasta päin, jonne puolestaan olin saapunut Dublinista.
  2. Kumpaa pidät parempana; lähtöä vai laskeutumista? Miksi?
    Lähtö on kiva, olisin autoni suorituskykyyn tyytyväinen jos joskus tavoittaisin samat G-voimat Mäkelänkadun liikennevaloissa.
  3. Ihan takana, keskellä vai edessä? Ikkuna-, keski- vai käytäväpaikka? Miksi?
    Ikkunasta näkee ainakin joskus jotain ja silloin ei sovi olla siiven kohdalla (ellei satu ylätasokoneeseen...)
  4. Oletko koskaan kärsinyt lentopelosta?
    Joskus olen nähnyt unta lentämisestä ilman ulkoisia välineitä einä ole silloinkaan ihmeemmin pelännyt. Yleensä korkeat paikat kuitenkin pelottavat minua, ellei ole lasia ja metalia välissä.
  5. Minne aiot/tahtoisit lentää seuraavaksi?
    Pariisi olisi ihan sopiva kohde. Tai Toronto. Saas nähdä.

Anisviinaa juppiautossa

Joillain kunnilla on historiallisista syistä myös ruotsinkielinen nimi, vaikka kunta olisikin nykyään täysin yksikielinen. Silloin kunta ei käytä viestinnässään kuin suomenkielistä nimeä, eikä toinen nimi myöskään näy esimerkiksi tienviitoissa. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos naapurissa on kaksikielinen kunta. Tällöin sen puolella kylteissä saattaakin esiintyä kiehtovia uusia tuttavuuksia.

Esimerkiksi Bjärnå ja Pemar kuulostavat ihan muulta. Kaikkein parhaiten mieleen jäävät aina ne paikannimet joita kuulee junakuulutuksissa, Kervo ja Bennäs ovat matkustavaisille tuttuja - syrjäisemmät Skavaböle, Libelits ja Gustav Adolfs ovat aika lailla vieraampia...

perjantaina, helmikuuta 11, 2005

Takapenkillä tavataan

Jytäorkesteri esiintyy piakkoin lupilla. Kuka järjestäisi Mëtäl Fëstïvälïn, jossa esiintymään pääsee vain umlaut-orkestereita.

Tästä musiikkimaullisesta näkökulmasta voi myös ymmärtää paremmin aikaisempaa kommenttiani. Ei ole kasarimetallia ja junttaboogieta listalla, ei.

Elevator Operator

Äitini kertoo joskus juttua ensimmäisestä kaupunkimatkastaan. Oli tullut asemalta kummitädin kanssa tämän kerrostalon rappukäytävään Kruununhaassa. Ahtautuivat pieneen komeroon ja äiti ihmetteli tilannetta, kunnes se pieni komero nytkähti ylöspäin.

Tässä lienee kyse vähän samasta.

Vanhanpierun levykassi

Asioita aktiivisemmin seuraavat ovat valinneet vuosituhannen ensimmäisen viisivuotiskauden parhaat levyt (via Roklintu). Minulla on hyllyssäni noista kokonaista neljä kappaletta eli sijoitukset 8, 16, 32 ja 94. Oman skenetietoisuuden vähäisyydestä kertoo sekin, että suurimmaksi osaksi levynkannet tuntuivat täysin vierailta. Ehkä se johtuu formaatista, vinyylipahvit jäivät aikanaan kokonsa puolesta paremmin mieleen.

torstaina, helmikuuta 10, 2005

Kilpavarustelua kehätiellä

Ameriikkalainen turvallisuusajattelu ei ole vielä ehtinyt Länsiväylälle. Iltapäivällä tosin näin kirkkaankeltaisen H2:n Espalla (kyse ei ollut siis HTML:stä...).

Arkiympäristön asumukset

Rakennustyyppi nimeltä "Quonset Hut" kuulostaa kovasti romattiselta. Mieleen tulee aluksi Uuden Englannin alueen sievät vaaleat lautamökit joissa on kuisti ja kukkaistutuksia. Totuus on varsin toisenlainen, mutta silti hyvin mielenkiintoinen.

Ketunmetsästystä

Vakoojaohjelmat iskevät Firefoxiin.

keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005

Laulajan pastilli

Seinämainosten haamuja (via KariT). Vieläköhän Kokkolassa on Björn Landströmin Figarol -kissan hahmo jäljellä kerrostalon päädyssä? Vaan onhan se! Ja restaurointiakin puuhataan, teknisistä ongelmista huolimatta.

What goes up, must come down...

Laskussa (via Killinki). Hurjempaa menoa kuin Lemminkäisen kalliolla.

Platonin luola

Aurinko on havaittu siellä ja tuolla. Oma sijaintini on tällä hetkellä sellainen, että taivaankappaleen olemassaolon havaitsee lähinnä vastapäisen rakennuksen peltiseinään piirtyvien varjokuvien kautta. Mutta blogi onkin aina vain virtuaalitila.

Jäätynyt hetki, kadonnut muisto

Telkkarikuvan kaappaukset irrottavat asian tehokkaasti kontekstistaan, mutta antavat myös tuoreen (ja hauskan) näkökulman länsimaiseen elämänmenoon.

Näkyyhän kello?

Yhä uudet toimijat ovat havainneet huomiotalouden merkityksen ja keräävät nyt toiminnallaan katseita kuin hunaja kärpäsiä.

V&V Suominen ajelutti kaivinkonettaan aamuruuhkan seassa kävelyvauhtia. Kyllä siinä perässä ajelevat mukakiireiset liisarijupit ja IT-pellet näkivät miten ruumiillinen työ sujuu rehellisesti ilman sen enempiä koulunkäyntejä.

Metrossa hassu setä örisi käsittämättömiä ja poistuessaan esitteli koordinaatiokyvyltään taidokkaita kaatumisliikkeitä melkein Loirin tyyliin päätyen makaamaan aseman lattialle. Naurattikin siinä vaiheessa kun setä löi päänsä metron oveen. Ehkä hän oli peräti vaihtanut nimensä Ovi-Mikko Huomionkalastajaksi ja aikoo olla Herttoniemen johtava miesten korviketuotteiden asiantuntija viiden vuoden kuluttua. Jos elää siihen asti.

tiistaina, helmikuuta 08, 2005

Jari antaa ohjeita

Se toinen iltapäivälehti kertoo kaikki uutiset jotka ovat uutisoinnin arvoisia:

Jari Sarasvuo istui katsomossa, kun Triumph esitteli ensi syksyn seksikkäät alusasut.

- Nöpötyksen näyttäminen on lyhytnäköistä! Kannattaa peittää, ohjeisti Sarasvuo Suomen naisia

Näyttö puhtaaksi

Biologinen menetelmä.

Sitä on liikkeellä

Näyttävät ainakin sisatto, khilou, Juuso ja muutama muukin pohtineen lyhyen ajan sisällä kadonnutta nuoruutta ja oman jälkensä jättämistä tähän maailmaan. Minunkin pitäisi, ainakin ulkoiset merkit ovat sen puolella. Toisaalta viime aikoina on ollut onneksi muitakin ajatuksenaiheita. Ja sen suuren historiallisen seikkailuromaanin kirjoittaminenkin on koko ajan mielessä.

lauantaina, helmikuuta 05, 2005

Persoonallisuustyyppinä "mantelimassa"

Iltapäivällä tuli valintatilanne eteen Briossissa laskiaispullien äärellä - tällä kertaa annoin hillon olla ja päädyin juurevampaan tulkintaan itsestäni.

Ja vielä...

Lisää:
Ehkä nämä alkaa jo riittää tältä erää.

Lisää kirjoja

Eilen vielä nämä:
Nyt tuli mukaan suomenkielistäkin ja jopa ihan kaunokirjallisuutta.

perjantaina, helmikuuta 04, 2005

Bloggaaja tunnistetaan aina?

Joskus löytää blogeista mainintoja joiden ajattelee koskevan juuri itseään...

Meidän pojat

Kaksi römeä-äänistä mutta hyvin pukeutunutta suuriin ikäluokkiin kuuluvaa mieshenkilöä puhui metrossa kovaan ääneen ja tietävän oloisesti "Erkin" ja "Paavon" aikomuksista. Jäivät Hakaniemessä pois.

torstaina, helmikuuta 03, 2005

Putkitekniikkaa?

Alea

Jos Kokiksella olisi enemmän lukijoita, tämä olisi hyvä meemi. Silti. Akiksesta nämä aamulla ennen kahdeksaa, muut kirjakaupat myöhemmin:
Fiktiotahan minä en tunnetusti juurikaan lue. Siltä saralta voi kuitenkin ehkä yrittää tehdä löytöjä lisäalesta. Englanniksi varmaan nekin pääasiassa...

keskiviikkona, helmikuuta 02, 2005

Punxsutawney

Kas, tänään on päiväni murmelina. Monestikohan Phil on jo herännyt...

Bookshelf of the Month Club

Kannattaisikohan ehdottaa kirjakaupalle ja huonekaluvalmistajalle yhteistyötä kytkykaupallisen markkinointikampanjan merkeissä: kun olet ostanut 25 kirjaa, saat mahdollisuuden ostaa metrin leveän hyllytason puoleen hintaan. Tulisi tarpeeseen. Ennakoin jo huomista.

tiistaina, helmikuuta 01, 2005

Aineenvaihduntaa

Tämä naurattaa. Paljon (via just sopivasti).

Etiketti

Jutunjuurta juomisesta Modern Drunkard -nettilehdessä (via Tommipommi). Tätä epäilemättä tankataan tarkkaan alkoholitutkimussäätiössä.

Serenpiditeettiä

Netin parhaimpia puolia on sen yllättävyys ja syvyys. Esimerkkinä wikipedian oudoimmat artikkelit (via Linko). Samanlaisia elämyksiä voi kokea jossain suuressa kirjastossa tai antikvariaatissa kävelemällä niska 90 asteen kulmassa oikealle taivutettuna (kielialueesta riippuen joskus vasemmallekin). Tärkeintä on, ettei tiedä mitä etsii, katselee vain.

Blogistanissakin on joskus pohdittu kirja/levy/elokuvahyllyjen aakkos- tai aihejärjestystä. Sellainen on epäilemättä tarpeen, jos tarvitsee hakuteoksia tai lähteitä työnsä tueksi. Itsellä on käytössä usein lähinnä hankintajärjestys. Levyjen suhteen kokeilin värikoodausta ja kas, siitä muodostui samalla osin genren mukainen jaottelu - metallilevyjen päädyt ovat aina mustia paria poikkeusta lukuunottamatta!

Valitsemaanne sähköpostiosoitteeseen ei juuri nyt saada yhteyttä

Selvityksen mukaan 45 prosenttia kotimaisista järjestöistä jätti vastaamatta web-sivujen tai sähköpostin kautta lähetettyihin kyselyihin.

Vielä jäi tilaa hyllyyn

Ennakkotilattujen alekirjojen joukosta jäi valitettavasti puuttumaan laivaa, arkkitehtia ja taiteilijaa käsittelevät opukset. Ensi kerralla sitten ajoissa.