perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Nasdaq Hold'em

Totta ja tarua.

60 000 järveä

Viikonloppuvitonen turistoi kotomaassa.
  1. Mikä on suosikkikaupunkisi/ -kyläsi/ -paikkakuntasi Suomessa?
    Nykyään voi Ouluun suhtautua jo matkakohteenakin, vaikka siellä ei turistina pystyisikään esiintymään. Ja Turku on alkanut muodostua yhä useammin mökkiperäisen kesäpäivämatkailun leppoisaksi päämääräksi.
  2. Suomi lomakohteena: tosi jees vai ihan hirveetä?
    Vaatii asennoitumista eli kotimaanmatkailulle pitää olla joku erityinen teema ja päämäärä. Ulkomaille voi mennä kuljeksimaankin (vaikka oikeasti minä suunnittelen juuri ulkomaanmatkat tarkasti etukäteen - kallisti lunastettua turistiaikaa ei saa tuhlata).
  3. Onko maassamme jotain mitä haluaisit nähdä mutta et ole saanut itseäsi sinne sitä pällistelemään?
    Lappi herätti pitkään epämukavuuden muistoja (joihin liittyi telttamajoitus pakkiaterialla ja kaikki muu sellainen), mutta siellä voisi käydä kyllä paremmalla ajalla vapaa-aikahenkisestikin. Ei kuitenkaan korkeasesonkina.
  4. Sisämaa, Lappi, Järvisuomi, merenranta, saaristo? Minnepäin maamme rajojen sisällä?
    Kaikki rannat tuovat vaihtelua, vaikka ei edes koskaan uisi tai purjehtisi. Korkeuskäyrät ovat myös mielenkiintoisia.
  5. Teltta vai hotelli. Ehkä asuntovaunu? Mökki? Miten? Missä?
    Asuntovaunussa (tai -autossa) ei ole tullut koskaan majailtua. Vanha haave on chevyvanin tai transportterin maltillinen konversio festarikäyttöön. Mutta enhän minä enää käy festareilla.

Stationnement gênant

Pariisi tuntuu sopivan miljööksi epätavalliseen liikennekäyttäytymiseen (via Linko). Aiemmat tapaukset.

Kuin kaksi kypärää

Lähipiirissä on jo pitkään toistettu mielipdettä, jonka mukaan kokovalkoiset ja muovipuskuriset autot muistuttavat Galaktisen Imperiumin sotureita. Nyt minäkin alan vakuuttua asiasta. We need more Saabs?

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Katedraalit ja uskonnolliset tornit

Taisin loukata jotain nimetöntä uskovaista kun noin tuohtui. Höh.

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Leo Jokela Rides Again

Sunnuntain ongelma ratkesi nopeasti: Groove oli kotona päällä kun tulin loskaiselta koiranulkoilutukselta. Heillä on kuulijan verkkopalvelut paremmin ajan tasalla kuin Ylellä ja mysteeribiisin esittäjäksi selvisi Nieminen & Litmanen. Kauppaan siis.

Hotesse de l'air

Tira johdatti lentoemouniformujen maailmaan. Omia suosikkejani ovat Finski, Leisure Air UK, Skyways ja PanAm. Pitää olla tummansinistä ja konservatiivista. Suikka päähän.

Mannekiiniksi sopisi parhaiten kuitenkin Natasha/Nataša/Natacha.

Korkeaa ja tiheää

Talossa keskustellaan arkkitehtuurista. Asiantuntevien analyysien ohella teini-ikäiset suunnittelijat haikailevat pilvenpiirtäjien perään ja esittelevät photoshopattuja kaupunkivisioitaan (kuten vaikka Smith-Polvisen hengessä siivottuja keskustakortteleita). Ympäristö tulee muuttumaan kunhan nämä kaverit joskus viidentoista vuoden päästä valmistuvat Polilta. Elleivät sitten reputa jo pääsykokeissa kun keski-ikäiset opettajat eivät arvosta piikkisikaa muistuttavia maisemaprofiileja.

tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Internetissä ikuisesti

Käräjäoikeuden päätöksellä suljetut sivut löytyvät Googlen välimuistista.

maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Greven aikaan

Joskus aikaisemminkin on lakonuhka ollut ilmassa juuri silloin kun olen Ranskaan matkustamassa. Tai sitten ne ovat oikeasti aina lakossa ja kiinnitän noihin uutisiin huomiota aktiivisemmin juuri ennen matkustusta.

Lentävä koira

Ilman turvavöitä käy näin.

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Instrufunkia deeppurple-uruilla

Aikasiirtymästä toipuessa kuului taustahälyradiosta mielenkiintoinen biisi. Kanava selvisi, bändi ei. Ohjelman verkkosivuilta tuntuu löytyvän jotain kappaletietoa, mutta se näyttää päivittyvän kuukauden kuluttua ohjelman lähettämisestä.

Ameriikassa oli muistaakseni joskus levyjuontajille suunnattu musiikkiteollisuuden kampanja "play it, say it", jotta kuulija tietäisi minkä levyn pyytää poppipuodissa pistettäväksi pakettiin. Niinpä olikin.

perjantaina, maaliskuuta 24, 2006

Travelointia

Viikonloppuvitonen:
  1. Missä kaikissa maissa olet käynyt? Missä haluaisit käydä?
    Eurooppaa ja ihan vähän itää. Tästä olen aikanaan tehnyt kartankin, on validi edelleen. Uusi manner kiinnostaa, tosin mieluummin north of the border.
  2. Onko sinulla suosikkikaupunkia Suomen rajojen ulkopuolella? Mikä se on? Miksi juuri se?
    Pariisi. Tarpeeksi iso ja sopivan sekalainen.
  3. Kun matkustelet, matkusteletko useammin työasioissa kuin huvittelumielessä?
    Ulkomaille ei kukaan työnantajistani ole minua päästänyt (risteilyjä Itämerellä ei lasketa).
  4. Onko olemassa hyviä työmatkoja?
    Edelliseen viitaten, ehkä. Jää nähtäväksi.
  5. Rantaloma vai kaupunkiloma?
    Miten olisi kaupunki, jossa on ranta. Paitsi että minulle kelpaa pikkukivien ohella myös joenranta tai satamalaituri.

Ihan spedeä

JP linkitti Rutinoffin korvikeautokoeajoihin. Jodlaava matikkakoira saattaa olla Speden keksintöä, mutta huumoriauton taustalta löytyy ihan oikea kuorma-autovalmistaja. Ilmeisesti nimi on sattunut olemaan valmiiksi sopivan koominen, Uunolla tai Spedellä tuskin on ollut omaa käyttökokemusta laitteista.

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Springtime for Harley and Davidson

Vuoden ensimmäinen Harrikka bongattu Sörnäisten rantatiellä. Ensimmäiseen kevätpäivään taisi kyllä omatekoisen määritelmän mukaan kuulua useampia symbolihavaintoja.

King Kong LKV

Veronkierrosta epäilllyn kiinteistönvälitysfirman johtajalla on aika epätavallinen sukunimi. Minulle tuli sama mielleyhtymä kuin Googlelle. TalSalle onkin tullut pieni typo, oikeasti se kirjoitetaan hieman eri tavalla.

Même tenus en laisse

Toimistossa on satunnaisesti vieraillut kilttejä koiria jotka ovat oleilleet omistajansa pöydän alla hiljaa. Kukaan ei ole edes huomannut niitä, paitsi satunnaisen ohikulkurapsutuksen verran.

Sitten joku tuo paikalle uuden koiran ja päästää sen kuljeskelemaan ympäriinsä. Yksi työntekijä paheksuu asiaa julkisesti. Keskustelu viriää. Lopputuloksena kaikki lemmikit toimiston tiloissa kielletään täysin yksiselitteisesti.

Yksi töppää, kaikki kärsii. Johtamistavasta, päätöksenteosta ja sen viestimisestä tulee nostalgisesti mieleen Rovaniemen Ilmatorjuntapatteristo...

Tauko II

Tuotantokatkos: työmaili ei toimi eikä verkkolevylle pääse. Vaihtoehtona siis surffausta ja bloggausta.

(Edit: nyt toimii taas, paras ilo on lyhytaikaista.)

maanantaina, maaliskuuta 20, 2006

Markkina-arvoteoriaa ruispellossa

Tutkimustuloksia edelleen, tällä kertaa sepelsieppoihin liittyen: Fågelvirus mindre farliga för snygga fåglar. Ihmisten maailmassa tämä tarkottaisi kai sitä, että taloudellisesti hyvin toimeentulevilla on enemmän luppoaikaa itsensä treenaamiseen ja ulkonäön hoitamiseen.

Pedaali painaa

Hesarista osui silmään tutkimus jonka mukaan pyöräily on ympäristölle vahingollisempaa kuin bussilla matkustaminen. Kovin paljoa aikaa ei ollut siihen uppoutua, mutta ilmeisesti tulos oli saatu aikaan ottamalla mukaan pyöräteiden rakentamisesta syntyvä vaikutus suhteutettuna niiden paikoitellen alhaiseen käyttöasteeseen.

Jälleen kerran loistavaa poliittista tilastotiedettä. Pyöräilyähän pidetään usein bussiliikenteen säännöllisten lipputulojen pahimpana vihollisena. Tutkimusta tullaan luultavasti käyttämään jatkossa lisäargumenttina kun kaupunkisuunnittelua suunnataan pyöräilyä vähentävään suuntaan. Siitä huolimatta että parantuva käyttöaste mitä ilmeisimmin parantaisi tuota tunnuslukua.

sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

Killan teema

Italiasta kotoutuva maailmanmatkaaja halusi vielä pehmentää laskuaan arkeen ja tutustua pohjoismaiseen muotoiluun Arabian ja Designmuseon kautta. Oman astiakaapin sisältöä on toki hauska nähdä museon hyllyillä. Samat muodot toistuivat useampaankin kertaan.

perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Rokkenroll and Brew

Eräs heräys

5:
  1. Moneltako heräät?
    Arkisin hetikohta seitsemän jälkeen, muulloin yhdeksän kieppeillä.
  2. Yksi, kaksi vai useampi herätyskello? Kello, kelloradio, kännykkä tai ehkä jopa kukko? Vai heräätkö sisäisen kellon herättämänä?
    Pieni patteritoiminen viisarikello, jota ei tarvita sillä herään kuitenkin viisi minuuttia ennen. Joskus aikaisemman kellon aikaan heräsin aina nanosekuntia ennen hälytysääntä, ilmeisesti kellon koneistosta tulleen mekaanisen napsahdusäänen ansiosta.
  3. Onko sinun helppo herätä? Pomppaatko heti pystyyn vai tykkäätkö torkkutoiminnosta?
    Vaihtelee. Torkkuminen olisi mukavaa mutta se tapaa venyä minuuteiksi, minuutit tunneiksi ja arkisin on yleensä pakko lähetä heti.
  4. Millainen olet aamuisin? Huonotuulinen ja hiljainen vai aktiivinen ja puhelias?
    En ole kuullut kritiikkiä, joten ilmeisesti melko normaali.
  5. Mitä heräämisen jälkeen: kahvi ja aamun lehti, suihku ja kuteet niskaan vai ehkä koiran ulkoiluttaminen tai salilla käynti?
    Erkkolaiseen maailmankuvaan asennoitumista, appelsiinimehua ja verenpainelääke. Ja vuorolistasta riippuen kyykistelytyskäynti ulkona.

torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Betonia

Evvk-blogissa pohditaan joukkoliikenneratkaisuja ja todetaan, että metro on järkivihreyttä. Minä olen aina kuvitelmissani liittänyt vihreän liikkeen parhaat puolet ihmisläheisyyteen, pienimuotoisuuteen, taloudellisesti kestävään ajatteluun ja epäteknokraattisiin ratkaisuihin. Metro puolestaan edustaa 1960-70 -lukujen keskusjohtoista iso-on-kaunista -henkeä jossa keskivertoharmaus korotetaan ihanteeksi ja kansalaisyksiköt pakotetaan hallinnollisella ohjauksella sopeutumaan yhteiseen normiin ja viisivuotissuunnitelmiin (samalla päätöksellä järjestettiin silloin yleensä äänestäjille näennäistöitä ja puolueen vaalikassaan lahjoituksia sopivilta yritysmaailman edustajilta).

Kaula vinossa

Lähikaupan lastauslaiturilla iso jakeluauto J. P Chenet'n väreissä. Onko lakia jo muutettu?

Yksi argumentti maitokauppaviinejä vastaan on niiden oletettu huono laatu. Toisaalta erään tuttavan mielestä chenetkin on pahvipurkkihuttusten veroista.

tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Tuesday Night Juke Joint

Hukkumiskuolemat aiheuttavat jäätelönsyöntiä

Alkoholimainontaa on tutkittu. Marmain jutun kommenttiosastossa pohditaan samaa, mitä minäkin jo mietin: kyllä kunnon teekkari aina näkemänsä viinamainoksen tunnistaa, mutta miten lienee ranualaisen laestadiolaisopiston opiskelijoiden laita. Viinamainokset eivät välttämättä aina edes näytä niiltä. Vaikka Keskilännessä ei joka ladon seinässä ylistetäkään bourbonin ihanuutta, johtuuko seudun asukkaiden suhteellinen raittius juuri siitä? Vai päinvastoin. Ehkä minä en vain usko tarpeeksi tuon tyyppiseen "tieteelliseen" tutkimukseen.

Edit: ne ovat ilmeisesti ottaneet alueellisten arvomaailmojen erot huomioon. Eikä mainontaan tietenkään panostettaisi ilman tuottoja. Ehkä minua häiritsee vain otsikon liiallinen pelkistäminen ja sehän onkin mainonnan ammattilaisten käsialaa.

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Pyynikin kalja neekerinkin malja

Elokuvakokemukset rajoittuivat Hällässä pyörineisiin arkistojen aarteisiin. Teollinen Tampere kävi tutuksi, kenkiä tehtiin useammassakin dokumentissa. Muu tuotanto ulottui kaivinkoneista oluenpanoon. Panimon jäähdytyslaitteilla pidettiin viereinen jääkiekkokaukalo pelikunnossa ja exportoluita vietiin pimeimpään Afrikkaan. Viisikymmenluvun tuotantovälineiden työturvallisuus oli sitä tasoa, että tuotannonalasta riippumatta katsoja vaistomaisesti jännitti työläisten sormien ja muiden ulokkeiden puolesta.

Liken tiskillä Otto 1000 myi kirjan, jota saattoi tavailla sivujen sisältöä henkivässä ympäristössä.

Menomatkalla aulnaylainen oirehti nykien mutta pikkupullo Masinolia auttoi. Samankaltaisia ongelmia oli O'Connellsissa kännykkään puhuneella henkilöllä, jonka ajokki oli juuri ollut sataseitsemänkymppiä maksaneessa sytytysjärjestelmähuollossa. Siitä huolimatta nykiminen oli jatkunut ja omatoimisen jatkohuollon seurauksena tulpanjohdot olivat menneet lopullisesti sekaisin.

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Sinun kaduillas koulutie

Jatko-osauneksintaa.
  1. Näetkö unia? Muistatko unesi?
    Arkisin harvoin, silloin herätys taitaa tulla kesken parasta silmienräpyttelyvaihetta. Muistaminen ajoittuu yleensä pitkiin viikonloppuaamuihin. Joskus olen kirjoittanut absurdeimmat kuviot muistiin tulevan romaanini surrealistisia sisäiskertomuksia varten.
  2. Uskotko unien tulkintaan/tulkitsetko unia?
    Lähipiirin mukaan ylitulkitsen eli tuhoan runolliset mielikuvat kuivalla analyysilla josta usein löytyy yhtymäkohtia edellispäivän televisio-ohjelmiin ja ruuansulatukseen.
  3. Oletko kokenut selkounia, valveunia tai unihalvauksia?
    Tuskin.
  4. Onko sinulla jotain sinulle tyypillistä toistuvaa kuumeunta?
    Kuumeettomanakin toistuvat peruskuviot ovat "takaisin kouluun/armeijaan", "nakuna julkisella paikalla" ja "hampaat tippuu".
  5. Käveletkö unissasi?
    En sentään, koira kyllä tekee sitä selällään maaten ja haukahduksenomaisesti inisten.

Näsinneulan nyt jo nään

Lyhyitä elokuvia tiedossa viikonloppuna. Näkyy siellä päin olevan muitakin. Toisin kuin joskus menneinä vuosina, nyt ei ole lippuja lainkaan etukäteen. Ohjelmisto rakentuu sen mukaan mitä sattuu tulemaan eteen.

Matkalainen kaukaa

Äitini saapui aamulla vieraisille Oulu-Siena -matkan puolivälietapille. Toskanan kukkivat kummut kelpaisivat kyllä itsellenikin vaihteluksi tähän pakkaseen. Onneksi vähän sinnepäin suuntautuu pääsiäisena omakin matka. Hieman lähemmäksi merta tosin, mutta keskiaikaisia vuoristokaupunkeja on asuurirannikonkin lähellä.

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Kuudenkymmenen minuutin miehet

Juuso linkitti Aviisissa julkaistavaan Kramppien ja nyrjähdysten nykyversioon. Piirtäjäthän toki vaihtelivat ennenkin, mutta jotenkin tuo muistuttaa sitä blogeissa kierrellyttä näyteltyä simpsonsintroa. Tunnelma on tuttu ja teemat samoja, silti hahmot tuntuvat vain ohuelta tyylikikkailulta ja niiden oikeiden odottaa palaavan seuraavassa numerossa.

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Asiakasomistajan ääni

Vaikka isänmaallisuuteen vetoaminen on ylevää ja tunteellista, se ei auttane tapauksessa jossa yli 65 prosenttia osakkeista on ulkomaalaisomistuksessa. Kansalaisboikotin paikka taas?

Junat vaihtoi asemilla salaa raiteitaan

Etelä-Espoon joukkoliikenteen toteuttamisesta on tehty vaihtoehtoinen suunnitelma. Teknisesti ja liikenteellisesti järkevää, poliittisesti vaan niin kovin harhaoppista.

Edit: aamun Hesarin uutisoinnissa puhuttiin virheellisesti neljännestä kiskoliikennejärjestelmästä. Tästähän ei ole kyse, vaan ehdotettu rakaisu on yhteensopiva Helsingin raitioteiden kanssa ja vastaa muutenkin Helsingin suunnittelemaa Jokeri-raitiotietä.

Rasismia ja ei-rasismia

Kemikaaliviraston työläisten lapsille ehdotetaan perustettavaksi oma linja johonkin helsinkiläiseen kouluun.
"Koulua ei enää ehditä perustaa ensi vuodeksi, mutta johonkin olemassaolevaan kouluun voitaisiin perustaa uusi linja", Malm uskoo.
Juurihan vastaava menettely ehdittiin todeta syrjiväksi ja demokraattiseen hyvinvointivaltioon kuulumattomaksi.
Syrjintälautakunnan mielestä oppilaiden luokkajako oli tapahtunut heidän äidinkielensä perusteella. Sen mielestä koulun käytäntö rikkoi yhdenvertaisuuslakia. Päätöksen mukaan maahanmuuttajataustaiset oppilaat olivat joutuneet epäsuotuisaan asemaan ja se kielsi Helsinkiä enää jakamasta oppilaita näillä perusteilla.
Vaarallista toimintaa.

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Maantienässä

Rautatientorilla rauhallista ja vain sinivalkoisia busseja. Yksi oranssikin kaartaa laituriin (Konveksi tai Konkaavi, ei niitä erota). Valokuvaajia tallentamassa poikkeusliikennettä. Hämmennystä aiheuttaa yhden kuvaajan pukeutuminen - harmaa torniasu luo mielikuvan Suposta kuvaamassa rikkureita. Mutta eihän Supo käytä univormuja, armeijan pukuja varsinkaan. Ja rikkurirekisterien pitäjät tulisivat Pitkänsillan takaa. Ilmeisesti kai sitten vain tavallinen varusmies-bussipongari.

Keskuskadulla lisää univormuja. Poliisiauto piti huolen läpiajokiellon noudattamisesta. Muutamille mutka matkaan, Stockan parkkikaan kun ei vielä ollut auki.

lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Peltiratsut

Klaukkalaan on suunnitteilla uusi autokaupunki. Illustraation mukaan parkkipaikkojakin löytyy suoraan viihtyisän toriaukion laidalta.

Ruddles County Rules

Ken sarviin tarttuu...

... se kypärättä kuolee. Harvemmin tulee harjoitettua änkyräprotestointia, mutta jos tuo laki menee läpi, vaihdan paljaspääpyöräilyyn.

perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Take a Ride on a Flying Spoon

Kevyesti keskellä iltaa:
Mel Taylorin rumpalointieleet ovat selvästikin vaikuttanut Max Weinbergiin, Rollins oli ennen kovastikin hintelämpi, Fogertyllä mahtoi olla ikävä istua (teko)nahkahousuissa (teko)nahkasohvalla, Colonelia ja Duckia ei heitäkään oikein tunnista myöhemmän ulkomuodon perusteella, punkin ja "uuden aallon" ero taisi olla musiikin lisäksi nahkatakkien ja hakaneulojen hylkäämisessä naapurinpoikamaisemman puserolookin hyväksi.

Univiisi

Hiekanheittoa:
  1. Moneltako menet nukkumaan?
    - arkisin kymmenen-yhdentoista välillä, riippuu käytössä olevasta nukkumalukemisesta ja sen intensiteetistä

  2. Valvotko usein? Jos valvot niin mikä pitää sinut hereillä?
    - alan yleensä heräillä jo viideltä kun tiedän, että aamulla on sovittua menoa tiettyyn aikaan

  3. Mitä teet jos uni ei ota tullakseen?
    - nukkumaan mennessä se ei yleensä ole ongelma

  4. Montako tuntia yleensä nukut öisin? Vaihteleeko unen määrä paljonkin? Nukutko mielestäsi riittävästi?
    - vähintään kahdeksan, viikonloppuisin enemmän

  5. Onko sinulla mielinukkuma-asentoa? Nukahdatko tiettyyn asentoon?
    - varmaankin mahalla tai puoliksi kyljellä, tosin silloin niskan asento on hieman vääntynyt nykyistä tyynyä käyttäessäni. Jalkojen päällä nukkuva viisi kiloa rajoittaa yleensä asennon vaihtoa.

Nytkö jo?

Kevään merkkejä: kuplavolkkari eli valkoinen 1303S Kulosaaren sillalla. Vai onko sittenkin liian aikaista? Ehkä tuo lasketaan viralliseksi merkiksi vasta sitten kun samana päivänä näkee myös skootterin ja avojenkin (räbä alhaalla).

torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Ollaanpa varovaisia (siellä ulkona)

Pleidotcom lähestyi ilmoituksella: tuotantokausi 1 on ilmestynyt, korttiani on veloitettu ja paketti pistetty tulemaan. Eipä valitettavasti ehtine vielä täksi viikonlopuksi, mutta aikanaan on sitten katsottavaa 13 tunnin ja 46 minuutin ajaksi.

keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Tarpeellista tavaraa

Asiasta haastettuna esittelen työpöytääni koristavan... hahmon. Kuten useasti pienien muoviesineiden, myös tämän alkuperään liittyy suklaan syöminen kevätaikaan.

Aikaisemmin tavaraa on pöydällä ollut enemmän, mutta tällä hetkellä se interaktiivinen irtokirjasinmagneettitaulu, yliopistomuki ja useat pienet metalliset ajopelit ovat kotona jossain laatikossa. Keittiön vitriinikaapin päällä on Batman, Ressu, Bart Simpson ja Bugs Bunny (osassa on ollut shampoota tai kylpyvaahtoa). Ja työhuoneessa on sekalainen hylly täynnä Matchbox -autoja, erilaisia rintamerkkibadgeja, pienempiä muovisia sarjakuvahahmoja jne. Ja mökillä on paristokäyttöinen hippihamsteri joka napista painaessa laulaa "If you're going to Saaan Franciscoooo"...

Kuolema korjaa

Hesarin kuolinkoneen ajatus on sinänsä oiva. Omien elämäntapojen vaikutus elinkaaren pituuteen on huomattava ja niitä hiemankin muuttamalla voi saavuttaa paljon. Kuolema ja elämän lopullisuus eivät toki ole niin vakavia asioita etteikö niitä voisi käsitellä kepeämminkin. Ja kyllähän minä tiedän että tilastotiede on oikeasti vain tilastotiedettä.

Huonon geneettisen perimän omaavana on kuitenkin hieman masentavaa "tietää", että hetki lyö huomattavasti aikaisemmin kuin pitäisi. Vaikka kuinka kiinnitäisi turvavyön ja välttäisi väkijuomia.